Як маринувати гриби? 11 смачних і швидких рецептів маринування

Самі смачні мариновані гриби

Інгредієнти:

  • рижики – 1 кілограм;
  • холодна вода – 1000 мл;
  • кам’яна сіль – 2 ч. л.;
  • часник – 1 головка;
  • запашний перець – 8 горошин;
  • оцет столовий 9% – 16 ч. л.;
  • пісок цукровий – 1 ст. л.;
  • гвоздика – 3 шт.;
  • лаврушка і зелень кропу – за смаком.

Маринад для рижиків готується так само, як і для інших грибів. Всі компоненти поміщаються в каструлю і кип’ятити протягом 5 хвилин. Перед тим як вимкнути вогонь, додайте оцет.

В чисті банки укладайте гриби змішати з часником, а в кінці налийте маринад до країв ємностей. Загорніть кришки і банки переверніть. Через добу перевірте їх герметичність.

Дивіться також:  Курячі сердечка в сметані – 6 смачних рецептів
Прокрутка до верху