Самі смачні мариновані гриби
Інгредієнти:
- рижики – 1 кілограм;
- холодна вода – 1000 мл;
- кам’яна сіль – 2 ч. л.;
- часник – 1 головка;
- запашний перець – 8 горошин;
- оцет столовий 9% – 16 ч. л.;
- пісок цукровий – 1 ст. л.;
- гвоздика – 3 шт.;
- лаврушка і зелень кропу – за смаком.
Маринад для рижиків готується так само, як і для інших грибів. Всі компоненти поміщаються в каструлю і кип’ятити протягом 5 хвилин. Перед тим як вимкнути вогонь, додайте оцет.
В чисті банки укладайте гриби змішати з часником, а в кінці налийте маринад до країв ємностей. Загорніть кришки і банки переверніть. Через добу перевірте їх герметичність.