Калорійність маринованих грибів
Середній показник калорійності маринованих грибів складає 22 ккал. Але слід враховувати, що вона може змінюватися в залежності від виду. До дієтичних відносять грузді, маслюки та лисички – 18 ккал. А ось білий гриб і шампіньйони мають 37 ккал.
У складі грибів багато білка (в середньому 2,3 м). За рахунок того, що він важко перетравлюється, віднести обговорюваний продукт до дієтичних не вийде.
Мариновані гриби швидкого приготування
Рецепт маринованих грибів швидкого приготування користується особливою популярністю у домогосподарок. Такий продукт незамінним у багатьох салатах, а може бути і поданий у вигляді окремої закуски.
Інгредієнти:
- будь-який вид грибів – ½ кг;
- холодна вода – 0,25 мл;
- олія соняшникова 50 мл;
- лаврове листя – 2 шт.;
- часник – 6 зубчиків;
- половина лимона;
- кам’яна сіль – 1 ст. л.;
- сушена гвоздика, перець горошком – за смаком;
- столовий 9% оцет – 2 ч. л.
Спочатку необхідно зайнятися приготуванням маринаду.
- Для цього в залізній ємності змішати всі спеції і масло соняшникове. Додайте сік з половини цитруса і часник, пропущений через часникодавку.
- Влийте воду, відправте ємність на слабкий вогонь і прокип’ятіть маринад не більше 10 хвилин. Після цього його необхідно процідити.
- Тепер перекладіть в каструлю з маринадом очищені гриби і варіть близько 10 хвилин.
- Далі необхідно додати оцет і ще потримати на вогні хвилин 5.
- Після закінчення цього часу, зніміть ємність з плити і дайте можливість грибів настоювати до повного охолодження.
Зберігати готовий продукт стоїть у холодильнику, він не призначений для консервування.
Перед подачею на стіл, страву заправляють свіжим маслом і нарізаною цибулею.