Як замаринувати гливи на зиму
Якщо ви хочете отримати смачну закуску до святкових застіль, радимо вам замаринувати гливи на зиму. Вони можуть зберігатися в банках до 12 місяців.
Інгредієнти:
- гливи – 1,5 кг;
- столовий 9%-й оцет – 8 ч. л.;
- часник – 4 – 6 зубчиків;
- холодна вода – 1000 мл;
- пісок цукровий – 2 ч. л.;
- велика сіль – 1,5 ст. л.;
- перець горошком – за смаком;
- сушена гвоздика (банки) – за бажанням;
- лаврушка (банки) – 1 – 2 штуки в кожну.
Процес приготування зовсім не складний:
- Підготуйте гриби, заздалегідь очистивши їх і порізавши на шматочки середнього розміру.
- Помістіть їх в каструлю і проваріть півгодини в слабосоленої воді. Якщо з’явиться піна, не забудьте її прибрати. Надішліть гливи в друшляк і дайте стекти залишкам рідини.
- У цей час займайтеся приготуванням маринаду. У глибоку каструлю наливається вода і доводиться до кипіння, потім туди поміщаються всі залишилися інгредієнти, включаючи гриби. В останню чергу додається оцет.
- Кип’ятіть гриби близько чверті години, потім додайте їх в банки і зверху налийте маринад.
Банки закочуються залізними кришками і накриваються, щоб їх вміст охололо. Гливи будуть готові через місяць.