Як маринувати гриби? 11 смачних і швидких рецептів маринування

Як замаринувати гливи на зиму

Якщо ви хочете отримати смачну закуску до святкових застіль, радимо вам замаринувати гливи на зиму. Вони можуть зберігатися в банках до 12 місяців.

Інгредієнти:

  • гливи – 1,5 кг;
  • столовий 9%-й оцет – 8 ч. л.;
  • часник – 4 – 6 зубчиків;
  • холодна вода – 1000 мл;
  • пісок цукровий – 2 ч. л.;
  • велика сіль – 1,5 ст. л.;
  • перець горошком – за смаком;
  • сушена гвоздика (банки) – за бажанням;
  • лаврушка (банки) – 1 – 2 штуки в кожну.

Процес приготування зовсім не складний:

  • Підготуйте гриби, заздалегідь очистивши їх і порізавши на шматочки середнього розміру.
  • Помістіть їх в каструлю і проваріть півгодини в слабосоленої воді. Якщо з’явиться піна, не забудьте її прибрати. Надішліть гливи в друшляк і дайте стекти залишкам рідини.
  • У цей час займайтеся приготуванням маринаду. У глибоку каструлю наливається вода і доводиться до кипіння, потім туди поміщаються всі залишилися інгредієнти, включаючи гриби. В останню чергу додається оцет.
  • Кип’ятіть гриби близько чверті години, потім додайте їх в банки і зверху налийте маринад.

Банки закочуються залізними кришками і накриваються, щоб їх вміст охололо. Гливи будуть готові через місяць.

Дивіться також:  Тефтелі з рисом – 11 смачних рецептів
Прокрутка до верху