Білі гриби
В тому, щоб приготувати мариновані білі гриби, немає нічого складного.
Для рецепту вам буде потрібно стандартний набір інгредієнтів:
- білий гриб (відварений) – 1 кг;
- часник – за бажанням;
- перець горошком – 10 шт.;
- лаврушка – 2 – 3 шт.;
- кам’яна сіль – 1 ст. л.;
- столовий оцет 9% – 1,5 ст. л.;
- кориця мелена – на смак;
- пісок цукровий – за смаком.
Білий гриб вимагає попередньої 20-хвилинної варіння в слабосоленої воді.
- Злийте через друшляк рідина, в якій варилися гриби, а потім візьміться за приготування складу, в якому вони далі будуть маринуватися.
- В чистій ємності закип’ятіть воду і розчиніть в ній сіль і потрібну кількість цукру, потім додайте оцет.
- Вимкніть вогонь і перекладіть в отриману рідину гриби.
- На останньому етапі додайте лаврушки і часник.
- Дозвольте грибів настоятися кілька хвилин, після чого поверніть каструлю на плиту і проваріть її вміст ще чверть години.
Розкладіть закуску по банкам, додайте потрібну кількість маринаду і закатайте кришки. Зберігати ємності можна в будь-якому прохолодному приміщенні.