Як маринувати гриби? 11 смачних і швидких рецептів маринування

Білі гриби

В тому, щоб приготувати мариновані білі гриби, немає нічого складного.

Для рецепту вам буде потрібно стандартний набір інгредієнтів:

  • білий гриб (відварений) – 1 кг;
  • часник – за бажанням;
  • перець горошком – 10 шт.;
  • лаврушка – 2 – 3 шт.;
  • кам’яна сіль – 1 ст. л.;
  • столовий оцет 9% – 1,5 ст. л.;
  • кориця мелена – на смак;
  • пісок цукровий – за смаком.

Білий гриб вимагає попередньої 20-хвилинної варіння в слабосоленої воді.

  • Злийте через друшляк рідина, в якій варилися гриби, а потім візьміться за приготування складу, в якому вони далі будуть маринуватися.
  • В чистій ємності закип’ятіть воду і розчиніть в ній сіль і потрібну кількість цукру, потім додайте оцет.
  • Вимкніть вогонь і перекладіть в отриману рідину гриби.
  • На останньому етапі додайте лаврушки і часник.
  • Дозвольте грибів настоятися кілька хвилин, після чого поверніть каструлю на плиту і проваріть її вміст ще чверть години.

Розкладіть закуску по банкам, додайте потрібну кількість маринаду і закатайте кришки. Зберігати ємності можна в будь-якому прохолодному приміщенні.

Дивіться також:  Курка-гриль в духовці – 11 рецептів приготування
Прокрутка до верху