Гриби мариновані з цибулею
Інгредієнти:
- гриби (будь-який вид) – 2,5 кг;
- цибулини (великі) – 3 шт.;
- часник – 5 зубчиків;
- сіль – 2 ч. л.;
- лимонка – опціонально;
- лаврове листя – 2 шт.;
- перець горошком – 10 шт.;
- мелена кориця – 1 г;
- цукровий пісок – 4 ч. л.;
- гвоздика – 1 шт.;
- холодна вода – 1000 мл
- 9%-й оцет – 4 ст. л.
Приступаємо!
- Обраний вид грибів помістіть в каструлю, посоліть і залийте водою. Закип’ятіть і злийте рідину.
- Покладіть гриби в ту ж ємність і налийте чисту гарячу воду. На кожен літр води додайте сіль (по 1 столовій ложці) і лимонну кислоту (по 1 чайній ложці). Проваріть продукт 25 хвилин.
- В останню чергу додається оцет.
- Потім перемістіть гриби на друшляк і дайте можливість стекти залишкам рідини.
- Для приготування маринаду в підігрітій воді розчиніть сіль і позначена кількість цукру. Доведіть до кипіння. Потім внесіть залишилися компоненти і кип’ятіть склад ще пару хвилин.
- В рідину поміщаємо гриби і варимо їх не більш півгодини. Потім додаємо оцет і знімаємо ємність з вогню.
Помістіть готовий продукт з маринадом в банки і закатайте.