Як маринувати гриби? 11 смачних і швидких рецептів маринування

Гриби мариновані з цибулею

Інгредієнти:

  • гриби (будь-який вид) – 2,5 кг;
  • цибулини (великі) – 3 шт.;
  • часник – 5 зубчиків;
  • сіль – 2 ч. л.;
  • лимонка – опціонально;
  • лаврове листя – 2 шт.;
  • перець горошком – 10 шт.;
  • мелена кориця – 1 г;
  • цукровий пісок – 4 ч. л.;
  • гвоздика – 1 шт.;
  • холодна вода – 1000 мл
  • 9%-й оцет – 4 ст. л.

Приступаємо!

  • Обраний вид грибів помістіть в каструлю, посоліть і залийте водою. Закип’ятіть і злийте рідину.
  • Покладіть гриби в ту ж ємність і налийте чисту гарячу воду. На кожен літр води додайте сіль (по 1 столовій ложці) і лимонну кислоту (по 1 чайній ложці). Проваріть продукт 25 хвилин.
  • В останню чергу додається оцет.
  • Потім перемістіть гриби на друшляк і дайте можливість стекти залишкам рідини.
  • Для приготування маринаду в підігрітій воді розчиніть сіль і позначена кількість цукру. Доведіть до кипіння. Потім внесіть залишилися компоненти і кип’ятіть склад ще пару хвилин.
  • В рідину поміщаємо гриби і варимо їх не більш півгодини. Потім додаємо оцет і знімаємо ємність з вогню.

Помістіть готовий продукт з маринадом в банки і закатайте.

Дивіться також:  Пшенична каша на молоці – 5 рецептів смачного приготування
Прокрутка до верху