Як маринувати помідори | Покроковий рецепт

Сьогодні ми з вами поговоримо про рецепт приготування такого простого і доступного і, при цьому, досить універсального страви, як мариновані помідори.

Їх можна подавати до будь-якого святкового, зокрема, – Новорічного столу, і не тільки. Їх можна їсти практично кожен день, правда, не захоплюючись,- солоне у великих кількостях не так вже й корисно, особливо для тих, хто страждає від підвищеного тиску.

Воно служить прекрасним доповненням до пюре, тушкованого, печеного картоплі, овочевих страв, може бути використано як складова до різноманітним, особливо, – зимовим, салатів.

 

Рецепт приготування маринованих помідорів

 

Нам знадобляться:

  • 2-3 кілограми стиглих, але твердих помідорів середньої величини;
  • Біля головки часнику;
  • Лавровий лист – 5-6 сушених листків;
  • Перець – червоний – близько пів стручка;
  • Велика сіль – 2-3 столові ложки на кожен літр води;
  • Петрушка, селера – пару пучків;
  • 2-3 літри води – окропу.

 

Все це – з розрахунку на 2-3 банки готових помідорів, в залежності від розміру свіжих помідорів і якості їх утрамбовування.

 

Мариновані помідори – Приготування

 

Отже, зелень, перець, лавровий лист, моєму, часник, часник подрібнюємо на половинки, половину кількості підготовлених таким чином зелені та спецій укладаємо на дно попередньо добре вимитих і обданных окропом літрових банок, можна – в двох або трилітровий бутель.

Беремо помідори, миємо, очищаємо від плодоніжок, щільно укладаємо поверх зелені та спецій. Зверху покриваємо помідори залишилася зеленню, перцем, кладемо трохи часнику.

Заливаємо попередньо підготовленим окропом, у якому слід з розрахунку 2-3 столові л. на кожен літр, розчинити велику сіль. Накриваємо марлею, кладемо зверху вантаж. Ставимо в прохолодне місце на пару днів.

 

Дивіться також:  Суп з ковбасою – 10 оригінальних рецептів приготування

Отримуємо – смачні малосольні помідори!

 

З часом – через пару днів, ставимо помідори в холодильник, де їх можна зберігати протягом досить тривалого часу ( кілька місяців), за цей час помідори добряче проквасятся, переставши бути малосольними, але від цього не стануть менш смачними, а можливо, навіть навпаки!

Засаливайте, пробуйте, їжте на здоров’я!

І нехай ваше життя буде такою ж пряної, соковитою і смачною, як помідори, які ми запропонували сьогодні вашій увазі сьогодні.

Успішної готування і приємного апетиту!

Прокрутка до верху