Баклажани – Овочі, багаті клітковиною, вітамінами A, D, C, а також містять фосфор, кальцій, залізо. Корисні для людського організму. Вони достигають у середині липня, але сучасна промисловість навчилася зберігати їх цілий рік. В домашніх умовах баклажан можна готувати різними способами. Закуски з баклажанів, а також салати, які можна використовувати для дитячого харчування, розповімо в цій статті.
Як смачно посмажити баклажани на сковороді
Для смаження баклажанів їх слід промити, очистити від фіолетового шкірки, розрізати уздовж навпіл і відварити 20 хвилин у підсоленій воді. Потім половинки вийняти з води, остудити і порізати невеликими кубиками. Це буде основа для баклажанної ікри або овочевого рагу.
Потім слід обсмажити шматочки баклажанів в рослинному маслі. Якщо для ікри, то злегка, а якщо для добавки до овочевого гарніру, то до рум’яності.
Як підсмажити баклажани з часником
Закуска з баклажанів, затребувана улюблена завжди, але особливо в пору дозрівання цих овочів. Можна використовувати заморожені баклажани, розморозивши їх при кімнатній температурі і трохи підсолюємо для знищення гіркоти, Потім промити їх під проточною водою. Як правило баклажани вбирають у себе багато олії. Для того, щоб зробити їх більш дієтичними, треба овочі очистити і трохи поварити, остудити і готувати. Отже, готуємо закуску з свіжих баклажанів.
Інгредієнти для смажених баклажанів з часником:
- баклажани – 2 великі штуки,
- борошно – 45 гр.,
- помідори – -3 шт.,
- масло – 90 гр.,
- часник – 3 зубчики,
- майонез – 200 гр.,
- часник – 3 зубчики
- спеції.
Спосіб приготування смажених баклажанів з часником.
Закуска з баклажанів, смажених кружечками і солодкого болгарського перцю
Для закуски необхідно вибрати толстокорый перець.
Інгредієнти для закуски зі смажених баклажанів і болгарського перцю:
- Баклажани – 800 гр.,
- перець болгарський – 300 гр.,
- оцет столовий – 8 мл,
- часник – 2 зубчики.
- масло 100 гр.,
- сіль,
- запашний перець.
Приготування закуски з баклажанів з болгарським перцем.