Як посмажити баклажани на сковороді

Баклажани – Овочі, багаті клітковиною, вітамінами A, D, C, а також містять фосфор, кальцій, залізо. Корисні для людського організму. Вони достигають у середині липня, але сучасна промисловість навчилася зберігати їх цілий рік. В домашніх умовах баклажан можна готувати різними способами. Закуски з баклажанів, а також салати, які можна використовувати для дитячого харчування, розповімо в цій статті.

Як смачно посмажити баклажани на сковороді

Для смаження баклажанів їх слід промити, очистити від фіолетового шкірки, розрізати уздовж навпіл і відварити 20 хвилин у підсоленій воді. Потім половинки вийняти з води, остудити і порізати невеликими кубиками. Це буде основа для баклажанної ікри або овочевого рагу.
Потім слід обсмажити шматочки баклажанів в рослинному маслі. Якщо для ікри, то злегка, а якщо для добавки до овочевого гарніру, то до рум’яності.

Як підсмажити баклажани з часником

Закуска з баклажанів, затребувана улюблена завжди, але особливо в пору дозрівання цих овочів. Можна використовувати заморожені баклажани, розморозивши їх при кімнатній температурі і трохи підсолюємо для знищення гіркоти, Потім промити їх під проточною водою. Як правило баклажани вбирають у себе багато олії. Для того, щоб зробити їх більш дієтичними, треба овочі очистити і трохи поварити, остудити і готувати. Отже, готуємо закуску з свіжих баклажанів.

Інгредієнти для смажених баклажанів з часником:

  • баклажани – 2 великі штуки,
  • борошно – 45 гр.,
  • помідори – -3 шт.,
  • масло – 90 гр.,
  • часник – 3 зубчики,
  • майонез – 200 гр.,
  • часник – 3 зубчики
  • спеції.

Спосіб приготування смажених баклажанів з часником.

  • Вимити баклажани очистити від шкірки, порізати їх рівними кільцями, посолити, поперчити і обваляти в борошні.
  • Добре розігріти сковороду, влити олію і підсмажити на ньому кружечки баклажанів обох сторін до м’якості. Смажені овочі покласти на дерев’яну дошку, покриту паперовим рушником, для того що б стік зайвий жир.
  • Помідори, порізати кружальцями, трохи посолити і смажити в тому ж маслі. Скласти готові помідори в окремий посуд і дати охолонути.
  • Часник розмолоти в ступці з сіллю і часником.
  • У майонез додати часник і добре перемішати.
  • На блюдо викласти кружечки баклажанів , промазати майонезом, при бажанні посипати подрібненою зеленню, другим шаром викласти смажені помідори і знову полити майонезом і зеленню. Все залежить від габариту посуду, якщо вона вам дозволить, то можна ще викласти шари овочів і майонезом.
  • Дивіться також:  Швидке тісто із сухих дріжджів – рецепт з фото

    Закуска з баклажанів, смажених кружечками і солодкого болгарського перцю

    Для закуски необхідно вибрати толстокорый перець.

    Інгредієнти для закуски зі смажених баклажанів і болгарського перцю:

    • Баклажани – 800 гр.,
    • перець болгарський – 300 гр.,
    • оцет столовий – 8 мл,
    • часник – 2 зубчики.
    • масло 100 гр.,
    • сіль,
    • запашний перець.

    Приготування закуски з баклажанів з болгарським перцем.

  • Баклажани промити, відрізати плодоніжку і порізати рівними кружечками, товщиною не більше 5 міліметрів. Потім кружальця викласти в миску посипати сіллю і витримати 15 хвилин. Далі баклажани промити проточною водою і витерти рушником.
  • На добре прогріту сковороду вилити олію і як слід його прожарити. Далі в масло викласти кружечки баклажанів, обваленных в борошні і підсмажити. Підсмажені баклажани скласти і остудити.
  • Болгарський перець промити, порізати навпіл, вийняти насіння і плодоніжку і тонко порізати поперек.
  • Часник очистити, промити і порізати тонкими пластинками.
  • У посуд, який можна використовувати скляні банки, шарами викласти смажені баклажани, часник, перець. Залити оцтом, накрити кришкою , протримати добу., потім можна їсти.
  • Прокрутка до верху