Картопля, смажена з грибами –традиційна російська їжа. Картоплю можна смажити на сковороді, або запікати в горщиках разом зі смаженими грибами. У цій статті розглянемо, як правильно смажити картоплю з грибами.
Картопля зі смаженими маслюками. Рецепт
Інгредієнти для картоплі, смаженої з маслюками:
картопля – 1 кг,
гриби – 500 гр.,
цибуля – 2 шт.,
масло – 100 гр.,
сіль.
Приготування картоплі смаженої з маслюками.
З маслюків зняти шкірку, а ніжки поскоблить ножем, не замачівая. Потім дуже ретельно промити під проточною водою, так як капелюшки грибів нагадують губку і добре вбирають в себе пісок і ґрунт. Якщо не гарненько промити гриби, то пісок буде скрипіти на зубах і страва буде зіпсованим.
Гриби відварити в підсоленій воді хвилин 40. Потім відкинути маслюки на друшляк, дати стекти всій рідини і порізати їх на маленькі шматочки і підсмажити на сковороді.
Цибулю почистити, промити і порізати невеликими кубика ми, посмажити на окремій сковороді.
За кілька хвилин до готовності грибів викласти у них смажену цибулю, розмішати і підсмажити разом.
Картоплю очистити, вимити і порізати брусочками. Обсмажити картоплю на великій сковороді. Потім перекласти в картоплю маслюки з цибулею і продовжувати смажити ще деякий час. Скільки смажити картоплю з грибами? На всю процедуру піде близько 1.5 годин. У цей час входить варіння грибів та їх обжарювання.
Печериці промити, зняти з капелюшка загрубів, ніжки отделиь від капелюшків і почистити ножем. Покласти гриби в окріп і варити 10 хвилин. Потім печериці відкинути на друшляк. Потім гриби порізати і обсмажити на рослинному маслі. перед закінченням смаження додати сметану, посолити, поперчит і прожарити зовсім небагато.
Картоплю очистити, промити і порізати кубиками.
Цибулю порізати тонкою соломкою.
Покласти В жаровню шарами сирої картопля цибуля та гриби в сметані, влити трохи води і тушкувати до готовності картоплі.
Готову печеню сервірувати на порційні тарілочки і рясно посипати подрібненою зеленню.