Як посмажити курку – 10 смачних рецептів

Які тільки «танці з бубнами навколо тушки птиці не влаштовують деякі кухарі, експериментуючи з екзотичними прянощами і невідомими приправами. А всього-то й треба – купити свіжу, симпатичну ципу і вибрати грамотний рецепт, який підкаже, як посмажити курку елементарно просто і апетитно!

Готуємо смажені курячі крильця

Це надзвичайно популярне блюдо, особливо серед любителів «похрумтіти».

Склад інгредієнтів:

• зубки часнику — 3 шт.;
• крила курячі — 500 г;
• звичайний цукор — 10 г;
• сіль, перець, спеції і прянощі (використовуємо за уподобанням);
• масло пісне.

Купуючи крильця, вибираємо не надто великі, до 12 див. Неприродно довгі суглоби можуть свідчити про те, що в кормі птахи були присутні гормони і інші небажані добавки.

На таких «площинах» до безпечного і корисного харчування не «долетіти»!

Спосіб приготування:

1. Добре моєму крильця, промокаємо паперовими рушниками. Видаляти кисті або залишити — вирішуємо самостійно. В інших сім’ях за ними влаштовують справжні «бої».
2. Поділяємо частини тушки по суглобам і поміщаємо в невелику посуд. Пересипаємо продукт спеціями, приєднуємо дрібно нарізаний часник. При бажанні, злегка поливаємо соєвим соусом. Залишаємо шматочки птиці на півгодини в такому стані.
3. Щоб отримати подвійний ефект термічної обробки — хрустку скоринку і соковите всередині м’ясо — використовуємо не сковороду, а невеликий казан.
4. Вливаємо в посуд ароматну олію. Його повинно бути настільки багато, щоб дозволити крилець буквально плавати в жиру. Нагріваємо суміш на середньому вогні.
5. Коли масло побіліє і з’явиться ледь видимий світлий димок, обережно опускаємо крильця в гарячий жир. Не влаштовуємо у посуді «штовханину»: викладаємо по декілька штук, інакше шматочки зваряться, а м’ясо стане сухим.
6. Витягаємо кулінарними щипцями (шумівкою) рум’яні частини з казана, викладаємо на блюдо з паперовими серветками і подаємо в гарячому вигляді.
Смажені курячі крильця «прилетіли» до дуже аппетитному фіналу!

Як смачно посмажити курку зі спеціями на сковороді

Китайські кухарі вважають, що спеції подібні фарбам художника. Правильне поєднання тонів і відтінків здатне створити чудову картину або справжній кулінарний шедевр.

Необхідні продукти:

• курка — 800 г;
• масло пісне — до 100 мл;
• часник в гранулах — ¼ ч. л.;
• сіль, спеції (мускатний горіх, перець, каррі, коріандр).

Технологія приготування:

1. Витягуємо з курки нутрощі, видаляємо «пеньки» і залишки пір’я, моєму продукт, підсушуємо паперовими серветками і поділяємо на порційні частини.
2. З’єднуємо в чаші 30 г масла і спеції, натираємо приготованим складом шматочки птиці. Саме ця суміш забезпечить отримання хрусткої і дуже апетитною скоринки.
3. Нагріваємо в сковороді олію, викладаємо курку в гарячий жир і підсмажуємо на сильному вогні. Як тільки всі сторони шматочків птиці красиво зарум’яняться, зменшуємо висоту полум’я і продовжуємо термічну обробку продукту до його повної готовності.
Перш ніж вирішувати задачу про те, як посмажити курку на сковороду, обов’язково підбираємо правильний склад використовуваних спецій.

Птах із золотистою скоринкою, а всередині м’яка

Не більше чверті години буде потрібно для приготування незрівнянно смачного, соковитого і ніжного курячого м’яса із хрусткою ефектом.

Склад компонентів:

• філе птиці — 500 г;
• упаковка листів Maggi для курки.

Дивіться також:  Медальйони зі свинини – 10 рецептів приготування

Порядок приготування:

1. М’ясо добре миємо й ретельно просушуємо паперовим рушником. Ріжемо грудку на 4 частини і кожну злегка відбиваємо.

Купуючи листи «Маггі», уважно читаємо склад овочів, спецій і приправ, зазначений на упаковці товару. Підбираємо створену виробником суміш, найбільш імпонує нашому смаку.

2. Відкриваємо пергаментний аркуш, викладаємо шматок м’яса на одну сторону внутрішньої частини з нанесеним шаром різноманітних сумішей. Продукт не солимо, так як цієї спеції цілком достатньо в складі приправ.
3. Накриваємо грудку другою половиною папери. Поміщаємо запаковані частини птиці на сухе дно гарячої сковороди і смажимо 7 хвилин. Потім перевертаємо заготовки і продовжуємо активну нагрівання протягом такого ж проміжку часу.
4. Птах вийшла з золотистою скоринкою, але м’якою всередині. Викладаємо її на блюдо, сервіруємо овочами і зеленню.
Запропонований спосіб приготування курятини особливо привабливий як екстреного варіанта, коли часу в обріз, а на столі немає гарячої їжі.

Смажені курячі гомілки

Оформити чудове блюдо з частин птиці можна за 20 хвилин, якщо це бройлер. Трохи більше часу знадобиться для обробки домашніх пернатих.

Набір продуктів:

• масло пісне;
• курячі гомілки — 12 шт.;
• гірчиця — 2 ст. л.;
• кефір — 400 мл;
• сіль, чебрець, перець порошком — по 1 ч. л.;
• пів-лимона;
• зубки часнику — 7 шт.

Метод приготування:

1. Викладаємо в чашу видавлений через прес часник. Додаємо спеції і прянощі, вливаємо кефір, видавлюємо сік лимона, добре перемішуємо суміш.
2. Моєму курячі гомілки, промокаємо серветками і покласти в підготовлений склад. Ретельно покриваємо продукт маринадом і залишаємо на 2 години в холодильнику.

Для термічної обробки м’яса використовуємо рафінований жир. Він більш корисний для здоров’я, але за умови правильного нагрівання. Робимо це на середньому вогні, не допускаючи появи сильного диму.

3. Поміщаємо ніжки в гарячий склад і смажимо 5 хвилин на високому полум’я. Перевертаємо курячі частини після утворення на них рум’яної скоринки.
4. Зменшуємо вогонь і продовжуємо процес до готовності продукту. Про це свідчить прозорий сік, який з’явиться при проколі м’яса дерев’яною паличкою або ножем.
Подаємо смажені курячі гомілки з апетитним салатом з улюблених овочів або з іншим гарніром.

Як посмажити курку в духовці

Використовуючи правильно оформлений маринад, ніяких питань про те, як смачно посмажити курку в духовці, виникати не буде.

Необхідні продукти:

• соєвий соус — 80 мл;
• олію (соняшникова чи оливкова) — 40 мл;
• оцет бальзамічний — 20 мл;
• мед, готова гірчиця — по 4 ч. л.;
• курка — 1,5 кг

Поетапне приготування:

1. Очищаємо птицю від «пеньків» та залишків пір’я, потім виймаємо нутрощі, моєму і промокаємо її.
2. З’єднуємо в піалі масло, соєвий соус і оцет. Набираємо складу в звичайний шприц і робимо уколи по всій тушці. Чим більша кількість «лікувальної» обробки буде зроблено, тим смачніше стане готову страву.
3. Далі змішуємо сіль, гірчицю і мед. Ретельно натираємо продукт ароматним складом зсередини і зовні. Таким способом не тільки маринуємо курку, але і «закорковуємо» всі проколи. Зверху обов’язково посипаємо птицю запашним перцем.
4. Викладаємо тушку на деко і залишаємо на 1 годину «відпочивати». Потім відправляємо птицю на 1,5 ч. в духовку (180°C).
5. Через 30 хвилин додатково змащуємо курку сумішшю з масла і меду. Якщо помітили ознаки підгоряння, накрийте тушку фольгою.
Страва вийшла просто дивовижна. Чого тільки коштує золотава скоринка і тонкий смак соковитого м’яса!

Дивіться також:  Яєчня з сиром – 8 рецептів

Куряче філе, смажене шматочками

Ми так розпещені величезною кількістю рецептів, що надходять з різних джерел, що іноді стаємо в глухий кут перед вибором найкращого варіанту. А він, між тим, прямо перед вами!

Склад продуктів:

• пісне масло — 20 мл;
• філе куряче — 500 г;
• соєвий соус, кетчуп — 3 ст. л.;
• зубки часнику — 4 шт.;
• гірчиця, мед — по 2 ст. л.;
• сіль, перець.

Алгоритм та особливості приготування:

1. Моєму м’ясо, просушуємо серветками і нарізаємо великими шматками.
2. Подрібнюємо зубки часнику, змішуємо з чорним соусом, гірчицею і кетчупом.
3. Поміщаємо частини курки в приготовлений склад, накриваємо посуд плівкою і залишаємо в холодильнику на 2 години.
4. Коли продукт насититься всіма ароматами маринаду, нагріваємо в сковороді масло і викладаємо шматочки птиці в гарячий жир.
5. Обсмажуємо продукт 15 хвилин на середньому вогні, постійно перемішуючи подрумянившееся м’ясо. В кінці приготування приправляємо блюдо перцем і сіллю.
Посмажити філе курки в сковороді зовсім нескладно. Єдина вимога — не залишати птицю «на самоті» та частіше перевертаючи ароматна страва.

З картоплею

Важко знайти більш універсальний інгредієнт для приготування різноманітних страв, ніж м’ясо птиці. Зіпсувати страву практично неможливо.

Необхідні компоненти:

• сир — 150 г;
• куряча грудка — 300 г;
• яйце;
• борошно — 60 г;
• перець, сіль, петрушка (пучок);
• пісне масло — 40 мл

Поетапне приготування:

1. Відокремлюємо куряче м’ясо від кісток, знімаємо шкіру, добре просушуємо продукт серветками і нарізаємо часточками до 0,5 см завтовшки.
2. Щоб смачно посмажити курку, максимально зберігаючи корисні властивості м’яса, необхідна сковорода з антипригарним покриттям. Викладаємо шматочки птиці на сухе (без масла) дно посуду і обсмажуємо на середньому вогні при безперервному їх перемішуванні. Витягаємо курятину з гарячою ємності і поміщаємо на тарілку.
3. Крупно очищену картоплю натираємо і промокаємо паперовими серветками або віджимаємо, залишаючи потім в ситі, щоб стікали крапельки зайвого соку.
4. Додаємо до подрібненим коренеплодів яйце, перець, сіль і борошно. Добре все перемішуємо і викладаємо рівним шаром на сковороду з нагрітою олією.
5. Обсмажуємо масу і через три хвилини перевертаємо складу. Розміщуємо на одній половині картоплі смажені шматочки філе курки, посипаємо його сирної стружкою і нарубаною петрушкою.
6. Обережно перевертаємо другу частину картопляного млинця, накриваємо їм м’ясної компонент страви і продовжуємо приготування до появи золотистого відтінку. Перевертаємо страву і обсмажуємо його з іншого боку.
Готова курка з картоплею буквально тане в роті!

Як посмажити стегна курки на сковороді

Забудемо розмови про те, як шкідлива смажена на сковороді їжа. Зіпсувати таку страву здатний лише недбайливий кухар. Ці «казки» не про нас!

Необхідні продукти:

• курячі стегна — 4 шт.;
• крохмаль (картопляний або кукурудзяний) — 50 р;
• перець, сіль.

Метод приготування:

1. Добре моєму частини птиці, ретельно просушуємо серветками, розрізаємо по суглобам, перчимо і солимо.
2. Обробляємо шматки м’яса крохмалем, отримуємо тонкий шар білої паніровки.

Дивіться також:  Уйгурський лагман – 7 рецептів приготування

Чим якісніше буде зроблена «упаковка», тим більше м’ясного соку залишиться в курятині.

При цьому ми позбавимо навколишній простір від розбризкування масла під час обсмажування продуктів.
3. Нагріваємо в сковороді олію. Наливаємо його в кількості, яка покриє половину товщини стегон.
4. Викладаємо шматки в гарячий жир на відстані один від одного і підсмажуємо 6 хвилин на середньому вогні.
5. Прибираємо частини курки з ємності, поміщаємо другу партію заготовок і повторюємо процес термічної обробки продукту.
6. Далі повертаємо що вже побували у посуді шматочки і смажимо їх на сильному вогні до отримання твердої скоринки.
Спробуйте підсмажити стегна курки на сковороді запропонованим способом. Будьте впевнені, що смачніші страви ви не пробували!

З цибулею і часником

Включення до складу використовуваних спецій такого компонента, як часник, забезпечує страва додатковим шармом і чудовим смаком.

Список інгредієнтів:

• курка — 1 кг;
• пісне масло — 60 мл;
• зубки часнику — 6 шт.;
• цибуля — 2 шт.;
• сіль, приправи і спеції.

Спосіб приготування:

1. В якості основного продукту використовуємо крильця, спинки, стегна, ніжки курки. Словом, будь-які вибрані частини птиці.
2. Підготовлені шматочки викладаємо в сковороду з олією і обсмажуємо до напівготовності, після чого солимо і перчимо, посипаємо приправою для курки.
3. Очищаємо цибулю від лушпиння, нарізаємо великими частинами (смужками або кубиками) і додаємо до м’яса. Продовжуємо приготування до м’якого і прозорого стану шматочків овоча.
4. За 3 хвилини до закінчення процесу приєднуємо дрібно подрібнені зубки часнику. Добре перемішуємо компоненти страви, вимикаємо вогонь.
Представлене страву можна швидко приготувати для вечірньої зустрічі з друзями, так і на святковому столі таку страву, будьте впевнені, довго не затримається!

В маринаді з майонезу і соєвого соусу

Золотава скоринка і соковите м’ясо — головна мета приготування більшості страв з м’яса птиці. Засобом досягнення результату стане майстерно оформлений маринад.

Склад продуктів:

• якісний майонез — 100 г;
• курячі стегна (крильця, ніжки) — 700 г;
• соєвий соус — 60 мл;
• каррі — ½ ч. л.;
• перець і сіль;
• олію (соняшникова чи оливкова).

Послідовність приготування:

1. Моєму частини птиці і ретельно просушуємо паперовими рушниками, щоб маринад затримався на м’ясних шматочках, а не «сповз» в посуд.
2. З’єднуємо в піалі свіжий майонез, подрібнений часник, чорний соєвий соус, перець, сіль і каррі. Ретельно перемішуємо суміш і обмазуємо стегна птиці приготованим складом. Залишаємо курятину на 2 години в такому стані. Якщо є час, можна збільшити термін маринування.
3. Нагріваємо в сковороді олію, викладаємо продукт в гарячий склад і обсмажуємо протягом 20 хвилин, періодично перевертаючи апетитні шматочки.
М’ясо птиці в маринаді з майонезу і соєвого соусу — це завжди безпрограшний варіант отримання смачної їжі з хрусткою золотистою скоринкою.
Коли ми думаємо про те, як посмажити курку, спробуємо подумки скласти образ майбутнього страви, майже відчути його аромат. При такому підході основний інгредієнт страви дуже швидко знайде гідних йому «компаньйонів» у складі смачного рецепта.

Прокрутка до верху