Як посмажити курку на сковороді – 7 смачних рецептів

Соковиті шматочки курки, обсмажені до хрусткої скоринки на сковорідці, просто не можуть набриднути. Пропонуйте такий вечерю чоловікові хоч кожен вечір він ні за що не відмовиться. А ще смачна курка холодною, особливо вприкуску зі свіжими овочами. Як посмажити курку на сковороді швидко і рівномірно? Нижче розповімо про найкращі способи і відкриємо секрети шеф-кухарів.

Як посмажити курку на сковороді з золотистою скоринкою

Хрустка курочка з золотистою скоринкою, ніжне м’ясо, скибочки ароматного картоплі з кропом – хіба можна уявити вечеря смачніша? Вся принадність страви в тому, що готуватися воно швидко. Курка прожарюється за 15 – 20 хвилин. Головне – не дати їй стати тушкованою, інакше смак буде зовсім іншим.

Для приготування підійдуть будь-які шматочки. А найсмачнішими в смаженому вигляді виходять «рожеві» частини курки – ніжки, стегна, крильця. Хоча і правильно приготоване філе ніколи не виходить сухим.

Обов’язково доводьте курку в духовці: так вона просмажиться на 100%, м’ясо буде відпадати від кісточки, їх захочеться смакувати.

Курка вийде ще смачніше, якщо дати їй трохи заздалегідь замаринувати. Для цього ріжемо курку на шматочки, заливаємо кефіром з зеленню і часником, присаливаем і залишаємо в холодильнику на кілька годин.

Необхідні компоненти:

  • тушка курки – 1000 м;
  • борошно – 200 г;
  • рослинне масло – 100 мл;
  • сіль, перець за смаком.

Як будемо готувати:

  • Курку наріжемо на шматки завбільшки по 5 см (приблизно).
  • Муку змішаємо з сіллю, перцем.
  • Розігріємо на сковороді рослинне масло. Не скупіться – нехай його буде достатньо.
  • Шматочки курки макаємо в борошно і викладаємо на сковорідку. Занадто близько один до одного їх класти не варто, адже нам важливо смажити курку, а близько покладені її шматочки почнуть швидко виділяти сік, і гаситися в ньому.
  • Обсмажуємо курятину на середньому вогні спочатку з одного боку, а потім з іншого. На одну сторону йде по 5 – 7 хвилин. Головне, не робити вогонь сильним, щоб не спалити наше м’ясо.
  • В кінці вимикаємо плиту, а курку накриваємо кришкою. Так вона дійде до кондиції, а м’ясо не залишиться всередині сируватим. Можна вчинити по-іншому – трохи потримати її в розпеченій духовці.

Страву подаємо з салатом, картопляним пюре, спагетті. Не забудьте полити все виділився жиром. Розуміємо, що не дуже корисно – зате як же це смачно і ситно! Приємного апетиту!

Смажені курячі стегна

Ось що зараз дуже зручно, так це можливість придбати улюблені частини птиці. Обсмажені стегна курки готуються недовго: повертаємося з роботи, купуємо упаковку стегенець і засмажуємо їх на вечерю.

Рекомендуємо злегка обсушити стегна паперовим рушником – так скоринка вийде ще більш хрусткой, апетитною.

Необхідні компоненти:

  • курячі стегна – упаковка в 700 м;
  • будь рафінована олія – 70 мл;
  • сіль, спеції.
Дивіться також:  М’ясо по французьки в мультиварці – 5 рецептів

Процес приготування:

  • Стегна ріжемо на дві частини або залишаємо цілими (шматочки часто продаються зовсім невеликими). Обмазуємо сіллю, перцем.
  • Розігріваємо на сковороді рослинне масло.
  • Кидаємо в нього стегна.
  • Обсмажуємо з двох боків до готовності, періодично перевертаючи.

Поки курка смажиться, відваримо трохи рису, потремо моркву з часником і заправити салат сметаною. Швидкий, смачний, ароматний вечеря готовий! Запрошуйте близьких за стіл!

Курячі гомілки в тесті

Це варіант не на кожен день, але суєта того варто: гомілка курки в клярі дасть фору будь-яким наггетсам – до того вона виходить ніжна, соковита. М’ясні аромати немов запечатуються в тесті, надаючи гомілок делікатність і ситність. Саме смачне тісто виходить на пиві, мінералці, кефірі. Але повірте, самий незвичайний кляр виходить на квасі: він пряний, кисло-солодкий, з легким азіатським відтінком.

Необхідні компоненти:

  • курячі ляшки – 700 г;
  • будь рафінована олія – 100 мл;
  • квас – великий стакан;
  • борошно – 150 г або менше);
  • 2 яйця;
  • сіль, перець за смаком.

Процес приготування:

  • З квасу, яєць, борошна, солі і перцю замішуємо тісто-кляр. Його консистенція повинна бути не надто густий – приблизно, як рідка сметана.
  • Розігріваємо рослинне масло.
  • Опускаємо в кляр гомілки і відправляємо на сковорідку.
  • Обсмажуємо з двох сторін: скоринка повинна вийде золотистою.
  • Щоб гомілки не залишилися всередині сирими, краще довести їх до готовності в гарячій духовці. Поки вони смажаться, розігріємо до 220 градусів.
  • Рум’яні гомілки перекладемо в форму і потримаємо в духовці буквально 5 – 7 хвилин.

Блюдо прекрасно, вмочуючи м’ясні шматочки в кисло-солодкий соус або соус каррі. Воно чудово поєднується зі свіжими овочами, рисом, пастою і навіть невибагливою гречкою. А ще, можете не соромлячись запропонувати такі гомілки гостям на святковому обіді – страва завжди викликає захоплення.

Філе курки на сковороді

Посмажити філе курки рекомендуємо тоді, коли вечеря потрібно приготувати буквально за 15 хвилин. Технологія настільки проста, що їй реально навчити навіть школяра, не кажучи вже про дорослому голодному чоловікові. Навчіть чоловіка рецептом, і він 1000 раз скаже вам «спасибі».

Якщо вмочити відбите філе в яйце, а потім у панірувальні сухарі і обсмажити, вийде смачний і рум’яний шніцель.

Філе курки деякі господині заздалегідь маринують. Відбивають шматочки, змащують майонезом, додають трохи будь-яких приправ, лимонного соку або зубчик часнику. Потім кладуть заготовки в пластиковий харчової контейнер і смажать у міру «голодности». Заготівля не псується від 1 до 3 днів, залежно від маринаду. Але якщо маринувати філе не хочете, спробуйте найпростіший варіант його приготування.

Необхідні інгредієнти:

  • куряче філе – 300 г;
  • рослинна олія;
  • сіль, перець за смаком.
Дивіться також:  Маринад для курячої грудки – 8 найсмачніших рецептів

Як готувати:

  • Шматочки філе відбиваємо тонко (до 0,5 см завтовшки). М’ясо не розлетиться на волокна, якщо ви не полінуєтеся і обернути його в харчову плівку, а тільки потім будете стукати по ньому молоточком.
  • Розігріваємо сковорідку, виливаємо на неї масло.
  • У нього кладемо присоленное, поперченное філе.
  • Обсмажуємо його з двох боків до рум’яної скоринки.

Викладаємо філе на велике плоске блюдо.

Поки обсмажуєте курку, можна покласти в мікрохвильову піч картоплю в мундирах, вимитий і почищений від бруду залізною щіткою. Запікайте його 4 – 5 хвилин і гарнір буде готовий. Залишиться сервірувати вечерю. На порційні тарілки викладемо філе, а поруч картоплю, порізану на дві частини. У центр кожної поріжемо по шматочку вершкового масла. Воно розтане, перетворивши м’якоть картоплі в ніжне пюре. Прикрасимо його кропом і з’їмо, смакуючи і насолоджуючись.

Рецепт з цибулею

Не всі вміють готувати грудку курки так, щоб вона залишалася соковитою. Сумніваєтеся у своїх вміннях? Обсмажуйте її з цибулею і не прогадаєте!

Блюдо завжди можна доповнити сметаною (потрібно 125 г) і тоді вийде рагу в густому вершковому соусі – варіація популярного в Європі страви фрикасе. Там його просто обожнюють подавати до спагетті або будь-якої іншої пасти.

В 100 грам курячого м’яса з цибулею міститься не більше 150 ккал. Якщо доповнити його якісною пастою, а також салат з руколи і черрі, вийде збалансований обід для тих, що худнуть.

Необхідні інгредієнти:

  • куряче філе – 500 г;
  • велика цибулина;
  • рослинна олія;
  • сіль, перець за смаком.

Інструкція по приготуванню:

  • Куряче філе наріжемо кубиками приблизно по 1,5 див.
  • Цибулину посечем півкільцями.
  • Обсмажимо цибулю до золотистого кольору на невеликій сковорідці.
  • Курку приправимо сіллю, перцем і обсмажимо до напівготовності на інший.
  • З’єднаємо цибулю з куркою і ще 5 хвилин обсмажимо всі разом.

У фіналі буде готове дивно ароматне куряче рагу. Смакує з пастою і бурим рисом, але якщо є час, потушкуйте стручкову квасолю – складний гарнір завжди робить страву багатшими, смачніше, сытней і корисніше.

Без додавання олії

Прихильники ЗСЖ не люблять смажену їжу в принципі. Але якщо в приготуванні не використовувати м’ясо, вийде відмінна здорова їжа. Адже курка – живе джерело швидкозасвоюваного білка – головного будівельника м’язів і джерела енергії. Правда, без сковорідки-гриль м’ясо аля-стейк з курки буде приготувати проблематично. Але чому не спробувати?

На сковорідці-гриль процес смаження значно спрощується, а заодно, стейки набувають апетитні смужки.

Що нам знадобиться:

  • філе курячої грудки;
  • суміш перців (рожевого, білого, чорного);
  • соєвий соус – 30 мл;
  • апельсиновий сік – 100 мл

Інструкція по приготуванню:

  • Для початку гарненько відбиваємо філе курки. Товщина стейка не повинна перевищувати 0, 5 см.
  • Змішуємо соєвий соус, апельсиновий сік і перець.
  • Кожен шматочок занурюємо в маринад і залишаємо просочуватися на 40 – 60 хвилин.
  • Розігріваємо сковорідку і змащуємо половинкою сирої картоплі. Вогонь нам потрібен середній, інакше м’ясо підгорить.
  • Укладемо стейки в підготовлену ємність і підрум’янимо з двох сторін до скоринки.
Дивіться також:  Рулетики з шинки – 6 смачних рецептів приготування з різними начинками

Подаємо з часточками сирих овочів і легким соусом на основі йогурту, м’яти і свіжого огірка.

Або приготуйте пряний соус. Для цього в грецький йогурт додаємо дрібно порізані оливки (2 шт.) і будь-яку зелень. Будь-які варіанти привнесуть свіжі нотки у смак цього незвичайного страви з грудки.

Як смачно посмажити курку з картоплею на сковороді

Любителі ситної їжі, які не хочуть рахувати калорії, просто зобов’язані побалувати себе картоплею, засмаженим з шматочками курки. Не забудьте додати до нього трохи томату для гостроти, болгарського перцю – для аромату, і моркви з цибулею – для соковитості. Коли овочів немає – не біда. Пропонуємо простий варіант, але не менш апетитний.

Легку «вершковість» додасть страві шматочок топленого масла, доданий в самому кінці обсмажування. А любителям сміливих експериментів, рекомендуємо приправити страву трикутником плавленого сиру зі смаком шинки.

Повний список інгредієнтів:

  • картопля – 4 – 5 середніх бульб;
  • морква і цибуля – 1 ш.;
  • курка (стегна, філе) – 500 г;
  • рослинна олія – 50 мл;
  • сіль, приправи за смаком.

Як будемо готувати:

  • Курку наріжемо невеликими шматочками, а цибулю та моркву – невеликими кубиками.
  • Картоплю очистимо і порубаємо довільно.
  • Обсмажимо на сильному вогні курятину і додамо до неї овочі.
  • На першому етапі обсмажуємо все на сильному вогні, поки знизу не утворюється приємна скоринка.
  • Потім зменшуємо вогонь і смажимо все разом на слабкому вогні до м’якості картоплі і м’яса.

Якщо боїтеся, що страва не просмажиться, додайте трохи води (приблизно чверть склянки) і протушкувати під кришкою. Хоча необхідності в цьому зазвичай не виникає: курка і картоплю виділяють соки, і в них все протушивается швидко.

Подаємо страву з бородінським хлібом, овочами і зеленню. Ідеально доповнювати його домашніми солоними: малосолоний оселедець, скумбрія поєднуються з таким вечерею вельми гармонійно. Не забудьте запропонувати їдцям сметану або будь-який інший соус.

Курка доступна, легка в приготуванні і прекрасно «пристосовується» до інших компонентів. Обсмажуйте її з овочами, грибами, додайте до неї сир – завжди вийде нова варіація, і м’ясо ніколи не набридне. Робіть солянки з капустою, маслинами і оливками, тушкуйте курятину з томатами і беконом, смажте, варіть на пару і запікайте… Впевнені, що курка ще відкриється вам з нової сторони і займе коронне перше місце у вашому сімейному раціоні.