Як посмажити курку на сковороді? Рецепт з фото!

Нещодавно ми написали гарну статтю про те, як смачно посмажити стегенця, а сьогодні поговоримо про класичну смажену курочку на сковорідці. Куряче м’ясо ідеально підходить в тих випадках, коли хочеться отримати смачну страву за маленький термін. Приготувати його можна різними способами, і смаження – один з них. Посмажити курку досить просто. Зазвичай для цього використовують стегна, гомілки або крильця, так як їх складно пересушити. Крім того, таке блюдо не вимагає додаткових інгредієнтів.

 

Смажимо смачну курочку на сковороді. Покроковий рецепт з фото.

 

Спосіб приготування курки на сковороді:

  • Перед тим як смажити курку на сковороді, слід промити м’ясо і натерти його спеціями з сіллю, залишити хвилин на 10-15, після чого викласти в сковороду з киплячим маслом шкірою вгору.

  • Тепер слід обсмажити курку в двох боків – по 7-10 хвилин з кожного. Готовність можна перевірити, зробивши невеличкий надріз: з готового м’яса не тече сік. При цьому не потрібно накривати сковороду кришкою, тоді вийде дуже смачна хрустка скоринка.

  • Коли м’ясо готове, можна видавити на нього трохи часнику і залишити на кілька хвилин нудитися, накривши кришкою.

  •  

     

    Як посмажити філе курки

     

    Філе курки вважається дієтичним м’ясом, тому для його приготування можна використовувати зовсім трохи масла або зовсім обійтися без нього. Філе також слід натерти спеціями, після чого викласти на розпечену сковороду. На відміну від інших частин воно готується буквально за 5-7 хвилин (3-4 хвилини на одну сторону і 2-3 на іншу).

    Як приготувати курячі нагетси

     

    Якщо філе перед готуванням нарізати на шматочки, обваляти їх у борошні і спеціях, занурити в збите яйце, а потім панірувати в сухарях, вийдуть знамениті нагетси. Такий кляр дозволить створити рум’яну скоринку.

    Дивіться також:  Готуємо жувальний зефір маршмеллоу

    Звичайно, і тут є простір для експериментів: замість панірувальних сухарів можна використовуватися розмелені вівсяні пластівці, чіпси, крекер, горіхи, сир і багато іншого. А якщо філе перетворити у фарш, з нього можна смажити нагетси з начинкою.

     

    І наостанок “смачна” фотографія смаженої на сковорідці курки 🙂

    Прокрутка до верху