Куряче м’ясо вважається дієтичним, корисним дітям, хворим людям, що йдуть на поправку. Курочку можна легко і швидко посмажити або запекти, з цим завданням може впоратися навіть старшокласниця, не кажучи про початківців кухарів.
Курочка, смажена на сковороді – смачне блюдо, яке можна готувати вдома досить часто. Всіх курей можна розділити по вазі на кілька видів. З маленьких курочок краще варити суп або готувати курчат тютюну. Пташок середнього розміру краще смажити. Більш великих курей доцільніше запікати цілком, фаршированими рисом йди яблуками, в духовці або мультиварці. Розглянемо кілька рецептів курочки на сковороді.
Смачна смажена курочка на сковороді
Інгредієнти для приготування курочки на сковороді:
- курка – 1.5 кг,
- масло – 80 гр.,
- спеції.
Як приготувати курочку на сковороді
Перше, з чого слід почати приготування страви – це грамотно порізати курку на порційні шматочки, але перш уу треба обпалити, очистити від зайвого пуху і пеньків пір’я. Відрізати від тушки, стегенця з гомілкою, крильця і грудку. Грудку порізати навпіл. Разом, виходить 6 порцій. Все, що залишилося від курочки, покласти в холодильник. Якщо птах помірно жирна, то з спинки вийде запашний і наваристий бульйон.
Промити шматочки курочки, обтерти серветкою, покласти на дерев’яну дошку, накрити харчовою плівкою і трохи відбити молоточком. Потім кожен шматочок посолити і поперчити.
Велику сковороду трохи прогріти на вогні, вилити оливкова чи будь-яке інше рослинне масло, трохи прожарити його і укласти шматочки курки. Смажити курку під кришкою, перевертаючи до красивої рум’яної скоринки.
Подати смажену курочку з картопляним пюре, гречаною кашею, розсипчастим рисом.
Курка, запечена з картоплею під майонезом
Інгредієнти для запеченої курки під майонезом:
- курка – 1.2 кг
- картопля – 6 шт.,
- майонез – 220 гр.,
- часник – 2 зубчики,
- кріп – 25 гр.,
- масло для змащування сковороди – 20 гр.,
- вода – 150 мл,
- спеції.
Приготування запеченої курки під майонезом
Рецепт досить простий, як все геніальне. Курочку обробити як в першому рецепті. Розрізати на порції, але не відбивати.
Часник промити, очистити від шкірки і розім’яти в чеснокодавилке або ступці.
Кріп промити і дрібно порізати.
У миску вилити майонез, додати до нього часник і кріп. Соус ретельно перемішати.
Картоплю очистити , вимити й нарізати кружечками.
Велику чавунну сковороду змастити рослинним маслом, розкласти на ній шматочки курочки, навколо кожного шматочка покласти кружечки картоплі, обмазати майонезним соусом, влити трохи води і запікати до готовності, близько години.
Готову страву має приголомшливий вигляд і аромат. Курочка і скибочки картоплі повинні бути рум’яними. Розкласти курочку по тарілках і подати на стіл.
Маринована курочка на сковороді
Інгредієнти для маринованої курочки:
- курка – 1.4 кг,
- часник – 3 зубчики,
- оцет – 80 мл,
- спеції.
Приготування курочки маринованої
Курку обробити і вирізати з неї 6 порційних шматочків, хребетну частину визначити на бульйон.
Часник очистити і порізати маленькими тонкими пластинками.
У каструлю скласти оброблені спеціями шматочки курочки, посипати їх часником і полити оцтом. Залишити в холодному місці години на 2 для маринування.
На сковороді підсмажити шматочки курочки з усіх боків. Досмажити курку в духовій шафі 10 хвилин.
Подавати мариновану. курочку з картопляним пбре або тушкованою капустою