Як посмажити курячі ніжки на сковороді – 5 смачних рецептів

Одне з улюблених страв господинь – смажені курячі ніжки. Що може бути швидше і простіше? За усією простотою рецептів прихований головний секрет, як посмажити курячі ніжки на сковороді так, щоб зверху утворилася апетитна скоринка, а біля кістки було просмажене ароматне м’ясо. Сьогодні ми постараємося розкрити магію приготування ніжного м’яса.

Курячі ніжки на сковороді з хрусткою скоринкою

Цей рецепт підійде тим, хто цінує час. Разом з маринуванням курки це блюдо займе не більше 50 хвилин, зате результат підкорить всі очікування.

Вам знадобиться:

  • курячі ніжки 5-7 штук;
  • невеликий шматочок кореня імбиру;
  • солодка цибулина;
  • улюблені спеції;
  • мандарин (за бажанням);
  • сіль і рослинне масло.

Покрокова інструкція:

  • Розморожуємо і ретельно промиваємо курячі ніжки. Уважно придивіться до оброблення. Якщо невеликі шматочки шкіри висять без м’яса, то їх необхідно зрізати, щоб уникнути пригорання. Тут важливо не перестаратися.
  • Змішуємо сіль, улюблені спеції і тертий корінь імбиру в невеликій мисці.
  • Отриманою сумішшю змащуємо кожен шматочок, вкладаємо їх в контейнер з кришкою.
  • Нарізаємо півкільцями цибулю і додаємо в контейнер. Після чого необхідно щільно зарити кришкою і потрясти. Для експрес-маринаду необхідно кілька разів протягом 20 хвилин потрясти контейнер і курка готова до смаження.
  • У невеликій кількості олії при середній температурі обсмажуємо курку з двох боків до появи золотистої скоринки. За 5 хвилин до готовності додати в сковороду нарізану кубиками мандарин.

Подавати ніжки можна як з яскравим літнім салатом, так і з гарніром.

Гомілки птиці, смажені з майонезом

З великою кількістю різних соусів в магазині приготувати курячі ніжки простіше простого. В якості маринаду можна використовувати аджику, кетчуп, тар-тар та інше. Але головне місце в маринування віддано, звичайно ж, майонезу. Для вас рецепт гострих смажених гомілок.

Дивіться також:  Курка в сметані на сковороді – 8 рецептів приготування

Вам знадобиться:

  • 1 кг курячих гомілок;
  • 150 мл улюбленого майонезу;
  • чорний перець – 0,5 ч. л.;
  • червоний перець – 0,5 ч. л.;
  • зубчик часнику;
  • сіль, олія для смаження.

Покрокова інструкція:

  • Видавлюємо майонез в миску, де змішуємо його з червоним і чорним перцем, додаємо сіль.
  • Часник пропускаємо через чеснокодавку або ріжемо дрібними кубиками. Додаємо його в суміш з майонезу і перцю.
  • Получившимся маринадом змащуємо кожну гомілку. Даємо постояти як можна довше. Якщо дуже хочеться поїсти або гості на порозі, то достатньо 20 хвилин.
  • У випадку якщо ви різали часник кубиками, простежте, щоб він не потрапив в масло. Дрібні шматочки починають пригорати набагато швидше, ніж курка дійде до готовності.
  • Смажити курячі ніжки на середньому вогні з кожного боку до апетитної скоринки.
  • Враховуючи гостроту маринаду, подавайте блюдо з нейтральними за смаком крупами: рисом, кіноа або булгуром.

Цей рецепт можна варіювати, додаючи інші спеції, які припадають до смаку вашій родині. Також тут доречно використовувати майонез з добавками, наприклад, часнику, лимона або брусниці. Маринад можна використовувати для цілої курки, збільшивши час.

Готуємо з часником

Гостра курка – обов’язковий пункт у меню будь-якого ресторану. Щось так не поєднується з часником і великою кількістю трав, як ніжки курки. На приготування наступної страви піде трохи більше години, але результат того вартий.

Вам знадобиться:

  • приблизно кілограм курячих ніжок;
  • орегано 2 ч. л.;
  • зубчик великого часнику 2 шт.;
  • лимон;
  • оливкова олія;
  • сіль і мелений перець за смаком.

Покрокова інструкція:

  • Натріть на дрібній тертці цедру лимона, сік вичавити в склянку.
  • До цедрі додати орегано, часник, олію, сіль і перець. У вас вийде ароматна кашка.
  • Позбавте ніжки від шкірки гострим ножем і натріть їх отриманої кашкою.
  • Маринуйте 20-30 хвилин.
  • Домогтися ароматною скоринки в цьому рецепті можна не тільки завдяки смаженні на сковороді, але і вдаючись до більш ледачому методом: відправивши блюдо в духовку. Якщо за попереднім рецептами зрозуміло як смажити апетитні ніжки, то більш детально розглянемо варіант з духовкою. Викладаємо на ніжки фольгу таким чином, щоб залишилася частиною можна було накрити зверху. Після 20 хвилин при температурі 200 градусів, відкриваємо їх і перевертаємо, трохи збризкуючи лимонним соком кожні 10-12 хвилин. Продовжуємо запікати приблизно 30 хвилин.
Дивіться також:  Яловичина по-бургундськи – 7 рецептів приготування

Подаючи страву, можна трохи полити його соусом, що залишився з сковорідки або листа.

Технологія приготування в паніровці

Курка в паніровці асоціюється в першу чергу з наггетсами, але приготувати з хрусткою скоринкою можна і ніжки, достатньо лише скористатися паніровкою. Паніровку можна приготувати самостійно, подрібнивши сухарі, або купити готовий продукт.

Вам знадобиться:

  • кілограм курячих ніжок;
  • грам 100 панірувальних сухарів;
  • яйце;
  • майонез;
  • часник;
  • гірчиця;
  • хмелі-сунелі або інші улюблені трави;
  • сіль і масло для смаження.

Покрокова інструкція:

  • Ретельно ніжки промити і дати стекти зайвій воді.
  • Поки ніжки сушаться, приготуємо маринад. Можна брати будь-який рецепт, але пропонуємо змішати майонез, часник, гірчицю і улюблені трави.
  • Натираємо ніжки, отриманою сумішшю, і даємо постояти.
  • В цей час насипаємо паніровку в блюдо з високими краями. В окремій мисці збиваємо яйце.
  • Кожну ніжку мачає в яйце і обвалюємо в сухарях.
  • Розігріваємо сковороду і зменшуємо температуру до середнього.
  • Кожну ніжку необхідно смажити таким чином, щоб вона не стосувалася сусідніх виробів, а наприкінці відкидати на паперовий рушник для позбавлення від жиру.

Зверніть увагу, обсмажування з майонезом в олії дуже калорійний варіант, тому тим, хто стежить за зайвою вагою, варто зупинитися на цибульному маринаді.

Смажені курячі ніжки з овочами

Не хочете замислюватися про гарнірі? Добре, тоді наступний рецепт точно для вас. Залишилося лише знайти глибоку сковороду.

Вам знадобиться:

  • кілограм курячих ніжок;
  • томат – 1 шт.;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • невеликий цибуля – 1 шт.;
  • кабачок – 1 шт.;
  • сіль, перець, олія для смаження.

Покрокова інструкція:

  • Промити курячі ніжки і кожну натерти сіллю. Поставити сковороду на середній вогонь і почати їх обсмажувати.
  • Поки ніжки готуються, приступимо до нарізки овочів. Для того щоб курка з овочами не вийшла овочевим рагу, варто нарізати овочі великими скибочками.
  • Після того, як курка засмажилась до золотистого кольору (це важливо!) у сковороду відправляється кабачок і моркву, тому що час їх приготування дещо більше, ніж у решти овочів.
  • Доки вони обсмажуються можна дорізати овочі, що залишилися. Слідом за ними вирушає болгарський перець і цибуля.
  • Томат необхідно додати в останні хвилини смаження.
  • Тепер, коли овочі отримали скоринку і вже не расплывутся в кашу можна додати 100-150 мл води і сіль. Тушкувати до тих пір, поки вода повністю не випарується.
  • Красиво блюдо викладаємо на тарілку і щедро посипаємо сіллю. Літній корисне блюдо готове.
Дивіться також:  Спеції для плову — 8 варіантів

Смажена курка вимоглива до сполученням з вином. Щоб курка ідеально заграла на смакові рецептори, не перевантажуйте її терпкими солодкими напоями. До смажених страв зі спеціями ідеально підходить рожеве вино, виготовлене з іспанської винограду.

Прокрутка до верху