Смажена риба по-тайськи
Було б великою помилкою не скористатися досвідом тайської кухні, в якій приготування рибних страв доведено до досконалості.
Склад інгредієнтів:
- соус соєвий — 3 ст. л.;
- морський окунь — 500 г;
- цибулина;
- кетчуп 50 г;
- ананас у свіжому або консервованому вигляді — ½ частину плода;
- питна вода — 250 мл;
- масло пісне — 200 мл;
- оцет яблучний — 15 мл;
- борошно — 60 г;
- томати — 100 г;
- звичайний цукор — 25 г;
- крохмаль (кукурудзяний або картопляний) — 30 г;
- листя коріандру, перо цибулі — елементи прикраси.
Спосіб приготування:
- Приступаючи до оброблення риби, в першу чергу видаляємо її «колючо-ріжуча зброя» — спинний плавник, який містить отруйні залози. Отримані рани дуже болючі! Тепер знімаємо луску, виймаємо нутрощі і відрізаємо голову. У ній немає нічого смачного, навіть «похрумтіти» нічим.
- Великого окуня поділяємо на стейки, які поливаємо сумішшю з яблучного оцту і соєвого соусу. Перемішуємо продукти і залишаємо на півгодини настоюватися.
- Далі використовуємо сковороду вок. Завдяки високим бортах і невеликого дну їжа в цьому посуді готується швидко і рівномірно. Добре нагріваємо в ній третину склянки рослинного жиру, обсмажуємо панированную в борошні рибу на сильному вогні. Окунь повинен знайти міцну кірку, але не бути до кінця готовий.
- Дістаємо золотисті шматки з масла і ретельно миємо сковороду. Знову нагріваємо жир і тушкуємо в нього нашатковану кубиками цибулю разом з крупно нарізаними помідорами. Через 2 хвилини додаємо половину ананаса, порізаного невеликими кубиками.
- Через 60 секунд приєднуємо інші компоненти: оцет, питну воду, соєвий соус, білий цукор, кетчуп. Продовжуємо приготування ще чотири хвилини, потім поміщаємо до інших компонентів ложку крохмалю, розведеного в чверті склянки води. Перемішуємо соус, додаємо в нього стейки окуня, злегка прогріваємо продукти і закінчуємо процес.
Смажений морський окунь, доповнений розкішним кисло-солодким соусом, готовий до дегустації. Традиційно прикрашаємо страву зеленою цибулею або листям коріандру.
Наш цікавий розділ кулінарії постійно поповнюється новими смачними рецептами. З них ви дізнаєтеся масу нової інформації про те, як посмажити рибу або приготувати її іншим, самим цікавим і оригінальним способом.