Як посмажити рибу – 10 смачних рецептів

Смажена риба по-тайськи

Було б великою помилкою не скористатися досвідом тайської кухні, в якій приготування рибних страв доведено до досконалості.

Склад інгредієнтів:

  • соус соєвий — 3 ст. л.;
  • морський окунь — 500 г;
  • цибулина;
  • кетчуп 50 г;
  • ананас у свіжому або консервованому вигляді — ½ частину плода;
  • питна вода — 250 мл;
  • масло пісне — 200 мл;
  • оцет яблучний — 15 мл;
  • борошно — 60 г;
  • томати — 100 г;
  • звичайний цукор — 25 г;
  • крохмаль (кукурудзяний або картопляний) — 30 г;
  • листя коріандру, перо цибулі — елементи прикраси.

Спосіб приготування:

  • Приступаючи до оброблення риби, в першу чергу видаляємо її «колючо-ріжуча зброя» — спинний плавник, який містить отруйні залози. Отримані рани дуже болючі! Тепер знімаємо луску, виймаємо нутрощі і відрізаємо голову. У ній немає нічого смачного, навіть «похрумтіти» нічим.
  • Великого окуня поділяємо на стейки, які поливаємо сумішшю з яблучного оцту і соєвого соусу. Перемішуємо продукти і залишаємо на півгодини настоюватися.
  • Далі використовуємо сковороду вок. Завдяки високим бортах і невеликого дну їжа в цьому посуді готується швидко і рівномірно. Добре нагріваємо в ній третину склянки рослинного жиру, обсмажуємо панированную в борошні рибу на сильному вогні. Окунь повинен знайти міцну кірку, але не бути до кінця готовий.
  • Дістаємо золотисті шматки з масла і ретельно миємо сковороду. Знову нагріваємо жир і тушкуємо в нього нашатковану кубиками цибулю разом з крупно нарізаними помідорами. Через 2 хвилини додаємо половину ананаса, порізаного невеликими кубиками.
  • Через 60 секунд приєднуємо інші компоненти: оцет, питну воду, соєвий соус, білий цукор, кетчуп. Продовжуємо приготування ще чотири хвилини, потім поміщаємо до інших компонентів ложку крохмалю, розведеного в чверті склянки води. Перемішуємо соус, додаємо в нього стейки окуня, злегка прогріваємо продукти і закінчуємо процес.
Дивіться також:  Ікра з гарбуза – 8 рецептів, як приготувати домашню овочеву ікру швидко і смачно

Смажений морський окунь, доповнений розкішним кисло-солодким соусом, готовий до дегустації. Традиційно прикрашаємо страву зеленою цибулею або листям коріандру.

Наш цікавий розділ кулінарії постійно поповнюється новими смачними рецептами. З них ви дізнаєтеся масу нової інформації про те, як посмажити рибу або приготувати її іншим, самим цікавим і оригінальним способом.

Прокрутка до верху