Смажимо в духовці
Приємний сюрприз, приготовлений він і для тих, хто вважає себе таким, що відбувся «гуру» в частині приготування риби в печі.
Необхідні компоненти:
- лимон;
- масло пісне;
- риба короп;
- сіль, перець.
Порядок приготування:
- Очищаємо коропа від луски, потрошимо, витягаємо зябра і добре моєму тушку. Хвіст і плавники залишаємо: в запеченому вигляді вони стають хрусткими і смачними.
- Щоб риба вийшла з коханою скоринкою, ретельно просушуємо паперовими серветками її зовнішню частину і черевце. Перчимо, солимо, потім змащуємо тушку рослинним жиром.
- Тепер наводимо обіцяний «коронний прийом, який дозволить забезпечити золотистою скоринкою не тільки зовнішню поверхню, але і порожнину риби. Для цього використовуємо зубочистки або бамбукові палички. Вставляємо імпровізовані «розпірки» всередину особини, розкриваючи її черевце як можна ширше. Отриманий ефект побачимо в готовому блюді!
- Обробляємо деко маслом, акуратно викладаємо на нього карпа і відправляємо на 40 хвилин в духовці (180°C).
- Дістаємо рибу з духовки, знімаємо наших дерев’яних «помічниць» і викладаємо страву на блюдо. Оскільки короп є жирною рибою, збризкуємо його соком лимона.
Оцінити смак дивовижного м’яса і чудово хрусткої скоринки ви зумієте і без наших підказок!