Як посмажити рибу – 10 смачних рецептів

Смажимо в духовці

Приємний сюрприз, приготовлений він і для тих, хто вважає себе таким, що відбувся «гуру» в частині приготування риби в печі.

Необхідні компоненти:

  • лимон;
  • масло пісне;
  • риба короп;
  • сіль, перець.

Порядок приготування:

  • Очищаємо коропа від луски, потрошимо, витягаємо зябра і добре моєму тушку. Хвіст і плавники залишаємо: в запеченому вигляді вони стають хрусткими і смачними.
  • Щоб риба вийшла з коханою скоринкою, ретельно просушуємо паперовими серветками її зовнішню частину і черевце. Перчимо, солимо, потім змащуємо тушку рослинним жиром.
  • Тепер наводимо обіцяний «коронний прийом, який дозволить забезпечити золотистою скоринкою не тільки зовнішню поверхню, але і порожнину риби. Для цього використовуємо зубочистки або бамбукові палички. Вставляємо імпровізовані «розпірки» всередину особини, розкриваючи її черевце як можна ширше. Отриманий ефект побачимо в готовому блюді!
  • Обробляємо деко маслом, акуратно викладаємо на нього карпа і відправляємо на 40 хвилин в духовці (180°C).
  • Дістаємо рибу з духовки, знімаємо наших дерев’яних «помічниць» і викладаємо страву на блюдо. Оскільки короп є жирною рибою, збризкуємо його соком лимона.

Оцінити смак дивовижного м’яса і чудово хрусткої скоринки ви зумієте і без наших підказок!

Дивіться також:  Легка вечеря – 10 рецептів, швидких і смачних
Прокрутка до верху