Минтай, смажений на сковороді
Просте і нехитре блюдо зацікавить оригінальним способом виконання. Подивимося, як можна смачно і гарно підсмажити рибу минтай.
Перелік продуктів:
- крохмаль — 30 г;
- соус соєвий — 40 г;
- вино (краще, портвейн) — 15 мл;
- філе минтая — до 1 кг;
- жир свинячий — 100 г;
- цибулина;
- звичайний цукор — 10 г;
- глюконат натрію (харчова добавка) — на кінчику ножа.
Особливості приготування:
- Рибу добре миємо, промокаємо паперовими рушниками, поділяємо на порційні частини.
- Дрібно шаткуємо цибулю без лушпиння і пасеруємо 2 хвилини в свинячому жирі. Потім викладаємо до овочевої нарізці шматочки минтая. Обсмажуємо обидві сторони риби до міцної рожевої скоринки.
- Розчиняємо в чаші зі склянкою води всі спеції, приєднуємо соєвий соус, вино, сіль і звичайний цукор. Заливаємо суміш в сковороду з рибою і тушкуємо 6 хвилин.
- Крохмаль розводимо в 50 мл питної води, додаємо густий розчин до продуктів, нагріваємо їх до температури кипіння і вимикаємо вогонь.
Минтай, приготований на сковороді з додаванням крохмалю, — дивно приємне і вельми пікантне страва.