Як посмажити рибу – 10 смачних рецептів

Як смачно посмажити червону рибу

Зіпсувати цей делікатес практично неможливо. Однак приготування якісного страви також має певні кулінарні тонкощі.

Необхідні продукти:

  • свіжа сьомга — 500 г;
  • масло пісне;
  • лимон;
  • часник сушений в гранулах;
  • сіль, перець білий, сухі трави.

Методика приготування:

  • Шматок риби використовуємо неодмінно зі шкіркою. Моєму його, промокаємо серветками, посипаємо перцем, сіллю, сушеними травами і часником (за бажанням).
  • Нагріваємо сковороду до гарячого, але не розжареного стану. Викладаємо сьомгу на суху поверхню скоринкою вниз.
  • Через 5 хвилин зрушуємо тушку в бік і змащуємо маслом жаровню. Робимо це за допомогою пензлика. Червона риба — продукт жирний сам по собі, тому тонкий шар масла необхідний виключно для створення улюбленої золотистої скоринки.
  • Через 5 хвилин перевертаємо сьомгу вгору шкірою, зменшуємо інтенсивність нагрівання і смажимо в закритому вигляді, щоб забезпечити готовність внутрішньої частини продукту.

Розміщуємо розкішне страву на сервірувальній посуді, збризкуємо його соком лимона і прикрашаємо улюбленої зеленню.

Дивіться також:  Страви з яєць – 10 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху