Як смачно посмажити червону рибу
Зіпсувати цей делікатес практично неможливо. Однак приготування якісного страви також має певні кулінарні тонкощі.
Необхідні продукти:
- свіжа сьомга — 500 г;
- масло пісне;
- лимон;
- часник сушений в гранулах;
- сіль, перець білий, сухі трави.
Методика приготування:
- Шматок риби використовуємо неодмінно зі шкіркою. Моєму його, промокаємо серветками, посипаємо перцем, сіллю, сушеними травами і часником (за бажанням).
- Нагріваємо сковороду до гарячого, але не розжареного стану. Викладаємо сьомгу на суху поверхню скоринкою вниз.
- Через 5 хвилин зрушуємо тушку в бік і змащуємо маслом жаровню. Робимо це за допомогою пензлика. Червона риба — продукт жирний сам по собі, тому тонкий шар масла необхідний виключно для створення улюбленої золотистої скоринки.
- Через 5 хвилин перевертаємо сьомгу вгору шкірою, зменшуємо інтенсивність нагрівання і смажимо в закритому вигляді, щоб забезпечити готовність внутрішньої частини продукту.
Розміщуємо розкішне страву на сервірувальній посуді, збризкуємо його соком лимона і прикрашаємо улюбленої зеленню.