Рецепт приготування хека
Хек – дуже смачна риба з кілька сухим м’ясом. Однак на те ми і кулінарні «маги», щоб творити маленькі дива.
Набір продуктів:
- масло вершкове — 100 г;
- яйця — 2 шт.;
- тушки хека — 3 шт.;
- половина батона;
- сіль, перець.
Процес приготування:
- Заповнити відсутні в м’ясі риби соковиті якості досить просто. На допомогу прийдуть домашні сухарі. Для цього подрібнюємо м’якоть батона до крихти і сушимо її 60 хвилин на деку в духовці (100°C).
- Очищаємо хека від луски, потрошимо і моєму тушку, не забуваючи прибирати з черевця темну плівку. Просушуємо заготівлю серветками, потім знімаємо філе і видаляємо з нього реберні кісточки.
- Поміщаємо яйце в піалу, додаємо ложку крижаної води і виделкою добре збовтуємо компоненти суміші.
- Нагріваємо сковороду з олією. Хлібні крихти висипаємо на плоску тарілку.
- Потім кожен шматок хека в яєчному складі, обвалюємо у колишніх сухарях і викладаємо в гаряче масло. Воно не тільки передасть риби свої жирні якості, але і забезпечить її чудово рум’яним відтінком. Спостерігаємо за тим, щоб продукт не підгорів.
Можливо, є й інші непогані способи приготування хека на сковороді, але цей — найкращий!