Як посмажити рибу – 10 смачних рецептів

Рецепт приготування хека

Хек – дуже смачна риба з кілька сухим м’ясом. Однак на те ми і кулінарні «маги», щоб творити маленькі дива.

Набір продуктів:

  • масло вершкове — 100 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • тушки хека — 3 шт.;
  • половина батона;
  • сіль, перець.

Процес приготування:

  • Заповнити відсутні в м’ясі риби соковиті якості досить просто. На допомогу прийдуть домашні сухарі. Для цього подрібнюємо м’якоть батона до крихти і сушимо її 60 хвилин на деку в духовці (100°C).
  • Очищаємо хека від луски, потрошимо і моєму тушку, не забуваючи прибирати з черевця темну плівку. Просушуємо заготівлю серветками, потім знімаємо філе і видаляємо з нього реберні кісточки.
  • Поміщаємо яйце в піалу, додаємо ложку крижаної води і виделкою добре збовтуємо компоненти суміші.
  • Нагріваємо сковороду з олією. Хлібні крихти висипаємо на плоску тарілку.
  • Потім кожен шматок хека в яєчному складі, обвалюємо у колишніх сухарях і викладаємо в гаряче масло. Воно не тільки передасть риби свої жирні якості, але і забезпечить її чудово рум’яним відтінком. Спостерігаємо за тим, щоб продукт не підгорів.

Можливо, є й інші непогані способи приготування хека на сковороді, але цей — найкращий!

Дивіться також:  Креветки в вершково-часниковому соусі – 6 рецептів
Прокрутка до верху