Риба на сковороді-гриль
Приготувати ефектне блюдо з золотистими смугами доступно не тільки на спеціальному обладнанні, але і при використанні сковороди-гриль.
Необхідні компоненти:
- олія (оливкова або соняшникова) — 150 мл;
- тушка скумбрії;
- перець, сіль;
- лимон.
Послідовність приготування:
- Рибу потрошимо, відокремлюємо голову, моєму, промокаємо паперовими серветками. Тепер акуратно надрізаємо тушку по центру з внутрішньої сторони, залишаючи скумбрію в цілому стані. Витягаємо хребет і реберні кістки, розкриваємо рибу, як книгу.
- Отриманий пласт солимо і перчимо, поливаємо олією оливок і втираємо його в м’ясо скумбрії. Таким способом обробляємо всю тушку.
- Добре нагріваємо сковороду-гриль, за допомогою пензлика змащуємо дно рослинним жиром і викладаємо рибний пласт на ребристу поверхню посуду. Смажимо скумбрію до появи скоринки (7 – 8 хвилин), після чого перевертаємо її і повторюємо процес теплової обробки.
- Перед закінченням приготування маємо по центру риби (знизу вгору) три кружечка нарізаного лимона. Більше не поміститься. Притискаємо лопаткою часточки до тушки, щоб вона ввібрала в себе ароматний сік. Кількох секунд цілком достатньо.
Прибираємо шматочки плода і через дві хвилини викладаємо рибу на блюдо. Прекрасним гарніром до такого страві стане молода картопля з пером цибулі і гілочками кропу.