Як посмажити рибу в мультиварці
Зробити це досить просто. Розумний агрегат не тільки полегшить процес приготування їжі, але і зробить її найбільш смачною і корисною.
Необхідні продукти:
- олія (соняшникова чи оливкова);
- горошини перцю — 5 шт.;
- тушка горбуші (можна товстолобик, лосось, короп) — 500 г;
- сіль, імбир, сухі трави за уподобанням.
Порядок приготування:
- Рибу очищаємо від луски і нутрощів, добре моєму тушку, відрізаємо плавники і голову.
- Головна інтрига смачного рецепта рибного блюда завжди криється в обов’язковому використанні підібраного складу спецій. Подрібнюємо в ступі сіль, сухі трави, горошини перцю, коріандр, інші улюблені приправи. Діємо без фанатизму, щоб замість ароматної суміші не отримати «пил».
- Ретельно промазуємо горбушу приготованим складом і залишаємо на годину в тарілці маринуватися.
- Тепер поділяємо тушку на порційні частини. Щоб шматки просмажаться до бажаної незрівнянної скоринки, вони повинні бути не дуже товсті.
- Вливаємо в чашу агрегату пісне масло, нагріваємо жир і викладаємо в нього рибу, намагаючись забезпечити кожну порцію «особистим» простором. Встановлюємо на 20 – 30 хвилин режим «Смаження». Час приготування залежить від розмірів стейків.
Краса і користь смачної страви, чистота кухні, відсутність кіптяви та неприємних запахів — вагомі переваги приготування риби саме в мультиварці!