Весна, тепла погода, сонечко, распустившаяся зелень і квіточки навівають багатьом думки про відпочинок на природі. Часто для людей пікнік повинен бути з шашликом. У давні часи першою стравою людей було смажене м’ясо на багатті.
Кожна сім’я володіє своїми традиціями і секретами маринування м’яса. Досить часто кулінари шукають все нові і нові рецепти. Шашлик відмінно доповниться обсмаженими на грилі овочами, свіжими овочами і різною зеленню.
Основні принципи як правильно смажити шашлик:
- 1. Шашлик обов’язково готується зі свіжого м’яса. Категорично не рекомендується готувати його з замороженого м’яса.
- 2. Зі свинячого і яловичого м’яса вибирається корейка.
- 3. Рибний шашлик рекомендується готувати з тунця або лосося.
- 4. Для курячого шашлику найчастіше використовуються крильця або філе.
- 5. Куряче замариноване м’ясо готується не більше 12 хвилин, а риба – не більше 8 хвилин.
Рецепти шашликів, в основному, відрізняються фірмовим маринадом. В даний час існує безліч рецептів маринадів. Можна скористатися декількома версіями і дегустувати шашличок по черзі.
Скільки смажити шашлик зі свинини?
На час приготування свинячого шашлику впливає розмір шматочка і промаринованность м’яса. Під час смаження м’ясо не повинно горіти. Після 15 хвилин приготування м’ясо надрізається до шампура і перевіряється готовність. У готового м’яса повинен бути білий колір, а сік робиться безбарвним.
Скільки часу смажити шашлик із курячого м’яса?
Шашлик з курки готується не більше 20 хвилин з хорошими вугіллям.
Рекомендації з приготування шашлику з курки:
- 1. Маринована курка для шашлику солиться за 60 хвилин до приготування.
- 2. М’ясо курки повинно бути свіжим або охолодженим, а не замороженим.
- 3. Для маринаду з цибулею продукти не просто перемішуються, а розминаються, для видавлювання соку з цибулі.
- 4. Для маринування курячого шашлику підходить будь-який посуд, але не дерев’яна або алюмінієва. Найпростіша тара для шашлику – пакет з поліетилену.
- 5. Між м’ясом на шампурах насаджуються овочі або залишається невелика відстань.
Як правильно смажити шашлик на мангалі
Вибір мангалу
При смаженні м’яса можна використовувати залізний мангал, але з товстими стінками, щоб тепло залишалося усередині. Мангал рекомендується брати з високими бортиками. У ньому мають бути відсутні дірки для виключення зайвого повітря, який провокує швидке прогоряння жаринок. Вони дуже необхідні для правильної смаження шашлику.
Вибір матеріалу для вогнища
Для кострища краще скористатися товстої і сухий виноградною лозою. При відсутності такої, її можна замінити дровами від фруктових дерев. Відмінно підійде слива, яблуня та абрикос. Часто запікають м’ясо на гілках кизилу та шовковиці. Якщо у вас немає в наявності таких дров, також використовуються дрова листяних дерев. Не рекомендується використання хвойних дерев, оскільки вони містять велику кількість смоли, яка псує смак шашлику. Хвойні голки роблять м’ясо гірким і неприємно пахне.
Як смажать шашлики на мангалі?
Як посмажити шашлик з курки
Шашлик з курячих крилець на кефірі
Час приготування – 5 ч.
Кількість порцій – 6.
Склад продуктів для шашлику з курячих крилець на кефірі:
- 1. 2 кг курячих крилець.
- 2. 0,5 л кефіру.
- 3. Сіль.
- 4. Спеції для курки.
- 5. 1 пучок зелені (селери, кропу, кінзи, петрушки).
- 6. Ріпчасту цибулю.
Приготування шашлику з курячих крилець на кефірі
Крильця з зеленню вимиваються. Цибуля очищається від шкірки. Лука можна брати скільки завгодно за вашим бажанням. Кефір солиться і посипається приправами для курочки. Маринад робиться не надто соленим, оскільки крила просаливаются швидко.
Цибулю нарізають на колечка. Крильця перемішуються з цибулею і цілої зеленню. Крила заливаються кефіром з приправами. М’ясо маринується приблизно 3 години. Крила нанизують на шампури і смажаться на жарі. Готовність перевіряється за кольором і соку. При надрізі з м’яса повинен виділятися прозорий сік.
Як смажити шашлик з свинини
Рецепт швидкого шашлику з свинини
Час приготування – 3 ч.
Кількість порцій – 4.
Склад продуктів для швидкого шашлику з свинини:
- 1. 600 г свинини (шиї).
- 2. 4 цибулини.
- 3. 3 ст. л. оцту.
- 4. 2 ст. л. цукру.
- 5. 0,5 ч. л. солі.
- 6. 0,5 ч. л. перцю.
- 7. Перець чилі (необов’язково).
Приготування швидкого шашлику з свинини
М’ясо нарізати на порційні шматочки. Цибуля очищається і нарізається на кільця. М’ясо, цибулю, сіль, цукор, перець і оцет змішуються в ємності і відправляються в холодильник на деякий час для маринування. М’ясо промаринується за 2 години, але краще залишити на більш тривалий час.
Шашлик смажиться на розпечених жарі на мангалі. М’ясо можна посипати перцем чилі для гостроти.