Як посмажити шашлик на природі – Рецепти з фото


Весна, тепла погода, сонечко, распустившаяся зелень і квіточки навівають багатьом думки про відпочинок на природі. Часто для людей пікнік повинен бути з шашликом. У давні часи першою стравою людей було смажене м’ясо на багатті.
Кожна сім’я володіє своїми традиціями і секретами маринування м’яса. Досить часто кулінари шукають все нові і нові рецепти. Шашлик відмінно доповниться обсмаженими на грилі овочами, свіжими овочами і різною зеленню.

 
Основні принципи як правильно смажити шашлик:

  • 1. Шашлик обов’язково готується зі свіжого м’яса. Категорично не рекомендується готувати його з замороженого м’яса.
  • 2. Зі свинячого і яловичого м’яса вибирається корейка.
  • 3. Рибний шашлик рекомендується готувати з тунця або лосося.
  • 4. Для курячого шашлику найчастіше використовуються крильця або філе.
  • 5. Куряче замариноване м’ясо готується не більше 12 хвилин, а риба – не більше 8 хвилин.

Рецепти шашликів, в основному, відрізняються фірмовим маринадом. В даний час існує безліч рецептів маринадів. Можна скористатися декількома версіями і дегустувати шашличок по черзі.


Скільки смажити шашлик зі свинини?

На час приготування свинячого шашлику впливає розмір шматочка і промаринованность м’яса. Під час смаження м’ясо не повинно горіти. Після 15 хвилин приготування м’ясо надрізається до шампура і перевіряється готовність. У готового м’яса повинен бути білий колір, а сік робиться безбарвним.

Скільки часу смажити шашлик із курячого м’яса?

Шашлик з курки готується не більше 20 хвилин з хорошими вугіллям.
Рекомендації з приготування шашлику з курки:

  • 1. Маринована курка для шашлику солиться за 60 хвилин до приготування.
  • 2. М’ясо курки повинно бути свіжим або охолодженим, а не замороженим.
  • 3. Для маринаду з цибулею продукти не просто перемішуються, а розминаються, для видавлювання соку з цибулі.
  • 4. Для маринування курячого шашлику підходить будь-який посуд, але не дерев’яна або алюмінієва. Найпростіша тара для шашлику – пакет з поліетилену.
  • 5. Між м’ясом на шампурах насаджуються овочі або залишається невелика відстань.
Дивіться також:  Сирний суп з грибами – 8 рецептів приготування

 


Як правильно смажити шашлик на мангалі

Вибір мангалу
При смаженні м’яса можна використовувати залізний мангал, але з товстими стінками, щоб тепло залишалося усередині. Мангал рекомендується брати з високими бортиками. У ньому мають бути відсутні дірки для виключення зайвого повітря, який провокує швидке прогоряння жаринок. Вони дуже необхідні для правильної смаження шашлику.
Вибір матеріалу для вогнища
Для кострища краще скористатися товстої і сухий виноградною лозою. При відсутності такої, її можна замінити дровами від фруктових дерев. Відмінно підійде слива, яблуня та абрикос. Часто запікають м’ясо на гілках кизилу та шовковиці. Якщо у вас немає в наявності таких дров, також використовуються дрова листяних дерев. Не рекомендується використання хвойних дерев, оскільки вони містять велику кількість смоли, яка псує смак шашлику. Хвойні голки роблять м’ясо гірким і неприємно пахне.
Як смажать шашлики на мангалі?

  • Спочатку запалюється багаття. Це робиться заздалегідь, щоб з’явилися «сиві» угольки, яке дають рівне тепло шашлику.
  • При згасанні жаринок не потрібно знову розпалювати багаття, спробуйте обдати вугілля повітрям за допомогою картонного аркуша або великого, плоского матеріалу. Вони повинні знову раскраснеться. Для приготування шашлику знадобиться багато жаринок або дров, щоб всі партії м’яса просмажаться рівномірно.
  • Після придбання вугілля білястого кольору, м’ясо відправляється запікатися. М’ясо насаджується на шампури. Жирні шматки м’яса чергуються з пісними для більшої соковитості шашлику. Шматки притискаються один одному досить щільно.
  • Шампури щільно викладаються на мангал, щоб зайвий кисень не надходив до вугілля. Для рівномірного запікання м’яса та утворення золотистої скоринки, шампури регулярно перевертаються і міняються місцями.
  • Шашлик не повинен смажитися на вогні. Жир, що витоплюється з м’ясних шматків, при попаданні на розжарені вуглинки викликає появу вогню. У цьому випадку вогонь негайно гаситься за допомогою звичайної води, оцту або маринаду. Якщо вогонь залишити, то шашличок згорає зовні, а всередині залишається сирим.
  • Для перевірки готовності шашлику, великий шматок м’яса надрізається ножем. Якщо шашлик готовий, м’ясний сік буде прозорим, а при виступі рожевої води, м’ясо ще нудиться на вугіллі. Готовий шашличок знімається з шампурів через кілька хвилин, щоб він дійшов.
  • Дивіться також:  Гороховий суп – 13 рецептів

     

    Як посмажити шашлик з курки

    Шашлик з курячих крилець на кефірі

    Час приготування – 5 ч.
    Кількість порцій – 6.

    Склад продуктів для шашлику з курячих крилець на кефірі:

    • 1. 2 кг курячих крилець.
    • 2. 0,5 л кефіру.
    • 3. Сіль.
    • 4. Спеції для курки.
    • 5. 1 пучок зелені (селери, кропу, кінзи, петрушки).
    • 6. Ріпчасту цибулю.

    Приготування шашлику з курячих крилець на кефірі
    Крильця з зеленню вимиваються. Цибуля очищається від шкірки. Лука можна брати скільки завгодно за вашим бажанням. Кефір солиться і посипається приправами для курочки. Маринад робиться не надто соленим, оскільки крила просаливаются швидко.
    Цибулю нарізають на колечка. Крильця перемішуються з цибулею і цілої зеленню. Крила заливаються кефіром з приправами. М’ясо маринується приблизно 3 години. Крила нанизують на шампури і смажаться на жарі. Готовність перевіряється за кольором і соку. При надрізі з м’яса повинен виділятися прозорий сік.

     


    Як смажити шашлик з свинини

    Рецепт швидкого шашлику з свинини

    Час приготування – 3 ч.
    Кількість порцій – 4.

    Склад продуктів для швидкого шашлику з свинини:

    • 1. 600 г свинини (шиї).
    • 2. 4 цибулини.
    • 3. 3 ст. л. оцту.
    • 4. 2 ст. л. цукру.
    • 5. 0,5 ч. л. солі.
    • 6. 0,5 ч. л. перцю.
    • 7. Перець чилі (необов’язково).

    Приготування швидкого шашлику з свинини
    М’ясо нарізати на порційні шматочки. Цибуля очищається і нарізається на кільця. М’ясо, цибулю, сіль, цукор, перець і оцет змішуються в ємності і відправляються в холодильник на деякий час для маринування. М’ясо промаринується за 2 години, але краще залишити на більш тривалий час.
    Шашлик смажиться на розпечених жарі на мангалі. М’ясо можна посипати перцем чилі для гостроти.

    Прокрутка до верху