Як посмажити цвітну капусту смачно

Цвітна капуста – різновид капусти, овоч багатий вітамінами і мікроелементами. У порівнянні з білокачанною капустою вона містить в 2 рази більше вітамінів C, B1, B2, B6, PP. З мікроелементів в ній містяться залізо, фосфор, кальцій, магній.

 

Як посмажити цвітну капусту?
Багатий вітамінний склад і відмінні смакові якості роблять цвітну капусту овочем, який широко використовується в кулінарії. Капусту смажать, гасять, маринують. Вона може використовуватися як у складі складних гарнірів, так і самостійною стравою. Розглянемо деякі рецепти приготування кольорової капусти.

 

Цвітна капуста смажена з яйцем

Інгредієнти для цвітної капусти, смаженої з яйцем:

  • капуста – 400 гр.,
  • яйця – 2 шт.,
  • масло вершкове – 40 гр.,
  • сіль.

Приготування капусти, смаженої з яйцем.

  • Вилок очистити від покривних листків, капусту розібрати на невеликі суцвіття, обполоснути водою і варить в підсоленій воді до м’якості. Потім воду злити, а капусту трохи підсушити. Овоч, практично, готовий до вживання.
  • Яйця збити.
  • На прогріту сковороду покласти вершкове масло. Саме це масло використовується для смаження капусти. Коли масло розплавиться викласти на сковороду капусту, перемішати, трохи підсмажити і влити збиті яйця, посолити і смажити кілька хвилин.
  • Цвітна капуста, смажена у клярі

    Інгредієнти для цвітної капусти, смаженої в клярі:

    • капуста – 1 кг,
    • сметана – 150 гр.,
    • борошно – 200 гр.,
    • яйця -4 шт,
    • масло – 120 гр.,
    • сіль.

    Приготування кольорової капусти, смаженої у фритюрі.

  • Капусту розділити на суцвіття, відварити в окропі і відкинути на друшляк.
  • Приготувати кляр. Для цього збити яйця зі сметаною, додати борошно , сіль і все ретельно вимішати, щоб не було грудочок.
  • Кожне суцвіття відварної капусти нанизати на вилку і вмочити в кляр. Потім смажити капусту в розплавленому олії до рум’яності.
  • Дивіться також:  Суп з яйцем – 8 простих рецептів приготування домашнього супу

    Цвітна капуста, пожаренная в сухарях

    Інгредієнти для цвітної капусти, власно руч підсмаженої в сухарях:

    • капуста – 500 гр.,
    • сухарі – 2 ст. л.,
    • масло – 89 гр.,
    • сіль.

    Приготування кольорової капусти, смажене в сухарях.

  • Суцвіття капусти відварити до м’якості. Відкинути капусту на друшляк і дати стекти воді.
  • Посипати капусту на друшляку сухарями, трохи потрясти друшляк. і дати можливість прибрати зайві сухарі.
  • Викласти капусту в сухарях на сковороду з олією, посолити і обсмажити до золотистої скоринки
  • Запіканка з кольорової капусти з молочним соусом і сиром

    Інгредієнти для запіканки з молочним соусом і сиром:

    • капуста – 700 гр.,
    • молоко-200 мл,
    • борошно – 25 гр.,
    • масло – 60 гр.,
    • сир тертий – 90 гр., сіль.

    Приготування запіканки під молочним соусом з сиром.

  • Відварену капусту покласти на сковороду кочешками вниз.
  • Приготуємо молочний соус. Для цього підсмажити борошно на маслі маленькій каструлі і потроху вливати молоко. Варити помішуючи до утворення густої маси. Потім соус процідити через сито і політ їм капусту.
  • Посипати заготівлю тертим сиром і поставити в прогріту духовку.
  • Запікати капусту до розплавлення сиру. Подавати як самостійне блюдо на вечерю.
  • Салат з цвітної капусти з креветками

    Було б дивно, описуючи страви із цвітної капусти, не торкнутися чудових салатів, які можуть прикрасити будь-який святковий стіл.

    Інгредієнти для салату з цвітної капусти з креветками:

    • капуста цвітна варена – 300 гр.,
    • креветки очищені – 180 гр.,
    • помідори -120 гр.,
    • оливки – 80 гр.,
    • кукурудза консервована – 10 0 гр.,
    • майонез – 200 гр.,
    • петрушка – 1 пучок,
    • спеції.

    Приготування салату з цвітної капусти і креветок.

  • Відварену капусту з’єднати з вареними креветками. Креветки краще брати дрібні, щоб вони були в салаті.
  • Помідори промити, видалити плодоніжку, розрізати навпіл, а потім кожну половинку порізати тонкими півкільцями.
  • Маслини без кісточок порізати навпіл.
  • З’єднати капусту, креветки, помідори, маслини і кукурудзу, посолити, поперчити, заправити майонезом і добре перемішати.
  • Салатник вистилати листям зеленого салату і викласти на нього салат, розрівняти і прикрасити гілочками зелені.
  • Дивіться також:  Рецепти соусів з злив до м’яса

    Прокрутка до верху