Як посолити сьомгу – 8 рецептів смачного засолювання червоної риби в домашніх умовах

Готуємо в маринаді

Такий же простий спосіб засолювання, але вимагає більше часу, – посол в маринаді.

Для приготування останнього, який планується використовувати на 1,5 кг сьомги, необхідні:

  • 1 л води;
  • 50 г солі;
  • 15 г цукрового піску;
  • 15 мл оцту;
  • 2 лаврових листки;
  • 7 горошин перцю;
  • трохи коріандру.

Схема приготування:

  • З шматочка риби готуються стейки, які добре промиваються і залишають на паперових рушниках для просихання.
  • У каструлю наливається вода, доводиться до кипіння.
  • У киплячу рідину викладаються всі сипучі інгредієнти і приправи.
  • Шматочки сьомги укладаються в контейнер, де вони заливаються розсолом, маринадом.
  • Риба відправляється в холодильник.

Приступати до дегустації червоної риби слід не раніше, ніж через 48 годин, за які вона повинна придбати покладені смакові якості.

Дивіться також:  Класична Лазанья – 7 рецептів приготування в домашніх умовах