Готуємо в маринаді
Такий же простий спосіб засолювання, але вимагає більше часу, – посол в маринаді.
Для приготування останнього, який планується використовувати на 1,5 кг сьомги, необхідні:
- 1 л води;
- 50 г солі;
- 15 г цукрового піску;
- 15 мл оцту;
- 2 лаврових листки;
- 7 горошин перцю;
- трохи коріандру.
Схема приготування:
- З шматочка риби готуються стейки, які добре промиваються і залишають на паперових рушниках для просихання.
- У каструлю наливається вода, доводиться до кипіння.
- У киплячу рідину викладаються всі сипучі інгредієнти і приправи.
- Шматочки сьомги укладаються в контейнер, де вони заливаються розсолом, маринадом.
- Риба відправляється в холодильник.
Приступати до дегустації червоної риби слід не раніше, ніж через 48 годин, за які вона повинна придбати покладені смакові якості.