Як приготувати плов — базовий рецепт зі свининою
Якщо ні казана на відкритому вогні, баранини і барбарису, це не означає, що не вийде смачний плов на вечерю. Базовий рецепт, який завжди виходить, — це плов з свинини. Готується він швидко і просто, для нього необхідно 400 г м’яса шматочками, по парі великих цибулин і морквин, 2 склянки рису і п’ять води. А ще сіль, лавровий лист, кілька зубків часнику, щіпка зіри і кілька горошин запашного перцю.
Рослинного масла потрібно взяти стільки, щоб вистачило на смаження м’яса. Швидко підсмажити шматочки, додамо лук. Трохи зменшивши вогонь, підсмажимо його і внесемо моркву. Обсмаживши трохи морквину, вливаємо склянку води і тушкуємо хвилин десять під кришкою. Покладемо спеції, посолити. Бульйон повинен бути трохи пересолений — надалі рис вбере в себе сіль. Далі — промитий рис. Його заливаємо через шумівку водою з розрахунку на 2 склянки рису вдвічі більше склянок води. Доведемо до бурхливого кипіння, покладемо зубки часнику, убавим вогонь до мінімуму і залишаємо нудитися під кришкою на 40 хвилин. Після чого вимкнемо вогонь і ще стільки ж часу почекаємо, коли рис упреет.