Рецепт для мультиварки
Плов в мультиварці — коронна страва багатьох, зазвичай мультиварка має навіть окремою програмою для приготування плову, а тому і час заздалегідь визначено мікропроцесором.
Рецепт нижче дано на 4 порції:
- 250 г будь-якого м’яса нарізати маленькими шматочками, 1 моркву наріжте шматочками, а цибулю — кубиками;
- У відкриту каструлю налийте пару стіл. ложок рослинного масла, встановіть програму смаження з часом 25 хв.;
- Масло розігріється — по шматочку кладіть м’ясо. Не потрібно класти відразу всі, інакше воно не підсмажиться, а протушкується;
- Хвилин через 10 додайте моркву і цибулю;
- Коли закінчиться бродіння, всипте сіль, спеції для плову, пару зубків часнику, зверху покладіть промитий рис;
- Залийте приблизно половиною літра окропу (вода повинна трохи, на півтора-два см покривати рис);
- Поставте програму «Плов»;
- Коли завдання буде виконано, відкрийте кришку, застроміть пару свіжих зубчиків часнику, дерев’яною паличкою проткніть рис до дна і залиште ще хвилин на двадцять плов доходити в програмі підігріву.