Як правильно приготувати плов? 8 рецептів смачного і розсипчастого плову

Рецепт для мультиварки

Плов в мультиварці — коронна страва багатьох, зазвичай мультиварка має навіть окремою програмою для приготування плову, а тому і час заздалегідь визначено мікропроцесором.

Рецепт нижче дано на 4 порції:

  • 250 г будь-якого м’яса нарізати маленькими шматочками, 1 моркву наріжте шматочками, а цибулю — кубиками;
  • У відкриту каструлю налийте пару стіл. ложок рослинного масла, встановіть програму смаження з часом 25 хв.;
  • Масло розігріється — по шматочку кладіть м’ясо. Не потрібно класти відразу всі, інакше воно не підсмажиться, а протушкується;
  • Хвилин через 10 додайте моркву і цибулю;
  • Коли закінчиться бродіння, всипте сіль, спеції для плову, пару зубків часнику, зверху покладіть промитий рис;
  • Залийте приблизно половиною літра окропу (вода повинна трохи, на півтора-два см покривати рис);
  • Поставте програму «Плов»;
  • Коли завдання буде виконано, відкрийте кришку, застроміть пару свіжих зубчиків часнику, дерев’яною паличкою проткніть рис до дна і залиште ще хвилин на двадцять плов доходити в програмі підігріву.
Дивіться також:  Крильця в медовому соусі – 8 смачних рецептів, як приготувати на сковороді в духовці і в мультиварці
Прокрутка до верху