З додаванням цибулі
Багато господинь смажать картоплю на сковороді з цибулею і не визнають інших варіантів страви. Цибуля надає солодощі, соковитості, чудово відтіняють картоплю. Варто визнати, якщо не знати деяких хитрощів блюдо більше виходить тушкованим, так що розповімо покроковий рецепт правильної «цибульного» картоплі.
Краща картопля однакового розміру — так вона прожарюється рівномірніше.
- Картоплю очистимо і присмажимо до напівготовності.
- Коли соломка дійшла до стадії «альденте» (залишилася злегка похрустывающей всередині), додаємо цибулю і перемішуємо.
- Якщо покласти різану цибулину відразу, вона вийде «вареної» і змінить смак страви не в кращу сторону, так що варто додавати її в кінці обсмажування.
- Присаливаем картоплю. Доводимо до готовності і подаємо.
Картопля з цибулею подаємо з шматочками чорного хліба, діжковими огірками, зеленню і сметаною. Або їмо її як гарнір до риби або курки.