Як правильно смажити картоплю на сковороді?

З грибами

Смажена картопля з грибами (її ще називають грибницею) — традиційне блюдо для осені, коли народ активно збирає лісові гриби. Основна помилка багатьох кухарок — додавати відварені гриби в готову страву, а потім тушкувати все разом. Картопля починає «плисти», набуває не надто приємну кашоподібну консистенцію.

Запам’ятайте поради, як цього уникнути:

  • Картоплю обсмажимо на сковорідці практично до повної готовності.
  • В окремому сотейнику обсмажимо відварні лісові гриби з цибулею, поки не випарується вся рідина.
  • Додамо в гриби шматочок вершкового масла (вони ідеально доповнюють один одного і роблять смак картоплі набагато яскравіше).
  • З’єднуємо з картоплею.
  • Злегка тушкуємо все разом до повної готовності.

Перед подачею можна присипати картоплю свіжим кропом, приправити ложкою свіжої сметани. Їмо блюдо з овочевим салатом, приправленим запашною олією або соком лимона.

Дивіться також:  Куряче філе в клярі — 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху