З грибами
Смажена картопля з грибами (її ще називають грибницею) — традиційне блюдо для осені, коли народ активно збирає лісові гриби. Основна помилка багатьох кухарок — додавати відварені гриби в готову страву, а потім тушкувати все разом. Картопля починає «плисти», набуває не надто приємну кашоподібну консистенцію.
Запам’ятайте поради, як цього уникнути:
- Картоплю обсмажимо на сковорідці практично до повної готовності.
- В окремому сотейнику обсмажимо відварні лісові гриби з цибулею, поки не випарується вся рідина.
- Додамо в гриби шматочок вершкового масла (вони ідеально доповнюють один одного і роблять смак картоплі набагато яскравіше).
- З’єднуємо з картоплею.
- Злегка тушкуємо все разом до повної готовності.
Перед подачею можна присипати картоплю свіжим кропом, приправити ложкою свіжої сметани. Їмо блюдо з овочевим салатом, приправленим запашною олією або соком лимона.