Варіант смаження картоплі на салі
На Україні картопля на салі — національна гордість і традиційне блюдо всіх жителів країни. Хитрість страви полягає саме в обжарке сала: важливо випарити з нього жир, і тільки в кінці засмажити, перетворивши на шкварки. Для цього шматочки сала ріжемо на кубики величиною в 5 мм і обсмажуємо на сильному вогні. Потім зменшуємо вогонь і тушкуємо до готовності, поки сало не почне танути.
У розтануло сало додаємо картоплю, розрізаний на кубики, гуртки або брусочки, і обсмажуємо його до готовності. Картопля готується швидше, адже температура нагріву сала висока. І в цьому випадку можна підсолити його відразу, щоб він ввібрав в себе всі соки, став соковитим і ароматним.
Така версія ситна, калорійна, по-справжньому чоловіча. Зазвичай їх подають з копченої або солоною рибою, маринованими овочами. По святах можна піднести їдцю «біленьку» — крижану, неодмінно, з крихітних чарочок.