Як правильно смажити картоплю на сковороді?

Кілька секретів приготування смачної страви

Чому в одних майстринь картопля виходить ароматним, солодким, а у других водянистим і постійно пригорає?

Варто взяти на озброєння декілька порад:

  • Для смаження підходить широка сковорідка, при цьому шар соломки не повинен бути товстим — так вона не звариться у власному соку.
  • Добре просушена рушником картопля — запорука приємного хрускоту і апетитною скоринки.
  • Сковорідка повинна бути грунтовно і рівномірно розігріта.
  • Можна замочити соломку заздалегідь (наприклад, ввечері) — зайвий крохмаль вийде, а страва вийде ще смачніше.
  • Солять картоплю тільки в самому кінці — так вона не розм’якшується і не вбирає зайвий жир.

Готувати страву можна з будь-якими овочами, шматочками бекону, мисливськими ковбасками, шинкою, вбивати туди яйця і додавати часник з зеленню — варіантів дуже багато, і легко радувати себе стравою кілька разів в тиждень, не побоюючись, що воно набридне.

Прихильники дієт вигукнуть: «А як же фігура! Всього в 100 грамах картоплі «ховається» понад 300 калорій!» Але згадаймо, про те, яке гастрономічне задоволення доставляє це страви та нагадаємо про мірою — досить їсти страву невеликими порціями, не приправляти жирними соусами, не заїдати хлібом і шкоди воно не принесе точно! Приємного апетиту.

Дивіться також:  Деруни в духовці – 5 рецептів
Прокрутка до верху