Як правильно смажити котлети на сковороді?

Курячі котлети на сковороді

Для приготування фаршу знадобиться куряче м’ясо, пропущене через м’ясорубку (0,5 кг), манна крупа (3-4 ст. л.), 2 яйця, дрібно порубана луковичка, подрібнена зелень і спеції (за смаком).

Биточки курячі перед приготуванням панірують у манній крупі, щоб зберегти їм форму й додати золотисту скоринку в процесі смаження. Тому знадобиться ще столова ложка манки-для панірування.

Обсмажувати вироби рекомендується на вершковому маслі, молочні складові якого в ході обсмажування прилипають до поверхні посуд і пригорають.

Вирішити цю проблему можна трьома способами:

  • Комбінуючи рослинне і вершкове масло.
  • Використовуючи для смаження топлене масло, в якому немає сироватки.
  • Обсмажуючи котлетки на масляному «замінники» — маргарині або спреді.
  • Смажити будемо першим способом, тому готуємо рослинне і вершкове масло.

    Як готувати:

  • З усіх продуктів (крім додаткових) ретельно вимісити фарш.
  • Прибрати його на півгодини в холодне місце.
  • Після цього поділити на рівні частини, сформувати котлетки і обваляти їх в манній крупі.
  • У розігріту посуд влити рослинне масло і обсмажити з одного боку 7-8 хвилин.
  • Перевернути котлетку, підклавши під неї шматочок вершкового масла, яке додасть готовому биточку ніжний смак і соковитість.
  • Смажити 7-8 хвилин.
  • Готові битки викладають на тарілку і подають до столу з будь-яким гарніром.

    Дивіться також:  Рубані котлети з курячої грудки – 7 рецептів
    Прокрутка до верху