Як правильно смажити котлети на сковороді?

Як приготувати без додавання олії?

Приготувати без масла можна будь-які биточки. Ось тільки посуд для цих цілей потрібно підбирати з антипригарним покриттям: титанову, тефлонову або керамічну. Чавунна ємність для цих цілей не підійде, адже до риплячого жиром поверхні будуть прилипати вироби.

Як смажити:

  • Загострити ємність на вогні.
  • Викласти вироби.
  • Посмажити котлети з обох боків до рум’яної скоринки.
  • Влити трохи води, накрити.
  • Гасити близько чверті години.
  • Зняти кришку і обсмажувати ще приблизно 5 хвилин.
  • Ще один спосіб приготування курячих котлет без додавання олії:

  • З курячого фаршу формують невеликі кульки і викладають в глибоку сковороду або каструлю з товстим дном.
  • Наливають окріп, щоб він приблизно на третину або дві третини покрив вироби.
  • На невеликому вогні тушкують до випаровування рідини (близько 15 хвилин).
  • Готовність перевіряють, проколів биточки: якщо витікає прозора рідина, то їх виймають і готують до подачі.

    Дивіться також:  Печінковий паштет з яловичої печінки – 7 покрокових рецептів, як приготувати ніжний та смачний домашній паштет
    Прокрутка до верху