Кілька секретів від кухарів
- Перевірити раскаленность посуду можна за допомогою води: якщо крапелька шипить, то вироби можна відправляти на сковороду.
- Краще відправити посуд нагріватися перед створенням котлет, поки вона нагрівається можна наліпити достатню кількість биточків.
- Для панірування використовують не тільки сухарі, але також манку або борошно.
- Викладені котлети потрібно трохи посувати, щоб вони не прилипли до поверхні.
- Перевертати биточки краще лопаткою або спеціальними щипцями, але не виделкою, інакше вони будуть розвалюватися.
- Після першої партії можна смажити на маслі, другу, але після остигання цей жир використовувати більше не можна, так як в ньому після обсмажування залишаються отруйні речовини – канцерогени.
- Якщо биточки готують з соусом, то його вливають за 3 хвилини до готовності.
- Непросмажені котлети повертають на сковороду, наливають приблизно 60 мл води, накривають і тушкують приблизно 5 хвилин.
- Видалити зайве масло з биточків допоможуть звичайні серветки. Для цього потрібно ними застелити дно плоскої тарілки і викласти одним шаром смажені котлети. Через 2-3 хвилини промаслений папір прибирають.
- Якщо забули фарш посолити, то виправляють упущення, подавши розрізають на порційні шматочки і посипані сіллю або политі солоним соусом котлети.