Як правильно смажити котлети на сковороді?

Кілька секретів від кухарів

  • Перевірити раскаленность посуду можна за допомогою води: якщо крапелька шипить, то вироби можна відправляти на сковороду.
  • Краще відправити посуд нагріватися перед створенням котлет, поки вона нагрівається можна наліпити достатню кількість биточків.
  • Для панірування використовують не тільки сухарі, але також манку або борошно.
  • Викладені котлети потрібно трохи посувати, щоб вони не прилипли до поверхні.
  • Перевертати биточки краще лопаткою або спеціальними щипцями, але не виделкою, інакше вони будуть розвалюватися.
  • Після першої партії можна смажити на маслі, другу, але після остигання цей жир використовувати більше не можна, так як в ньому після обсмажування залишаються отруйні речовини – канцерогени.
  • Якщо биточки готують з соусом, то його вливають за 3 хвилини до готовності.
  • Непросмажені котлети повертають на сковороду, наливають приблизно 60 мл води, накривають і тушкують приблизно 5 хвилин.
  • Видалити зайве масло з биточків допоможуть звичайні серветки. Для цього потрібно ними застелити дно плоскої тарілки і викласти одним шаром смажені котлети. Через 2-3 хвилини промаслений папір прибирають.
  • Якщо забули фарш посолити, то виправляють упущення, подавши розрізають на порційні шматочки і посипані сіллю або политі солоним соусом котлети.
Дивіться також:  Курка в клярі – 14 рецептів на сковороді, мультиварці, в духовці
Прокрутка до верху