В останні роки в нашій країні суші стають все більш і більш популярними. Виявляється, самостійно приготувати суші не так вже й важко. Головне, знайти всі необхідні інгредієнти – водорості комбу (вони ж норі) і рисовий оцет. Багато хто вважає, що для приготування смачних суші обов’язково потрібен спеціальний рис. Дійсно, спеціальний рис для приготування суші існує, він практично не розварюється, швидко готується. Але з легкістю також можна використовувати звичайний круглий рис, який продається в будь-якому продуктовому магазині, важливо лише знати, як правильно його приготувати.
Існує кілька десятків способів приготування рису для суші. Спробуйте кілька варіантів і вибрати найбільш підходящий саме вам. Я пропоную найбільш поширені і перевірені способи, за яким рис виходить розсипчастим і м’яким.
Варимо рис для суші в домашніх умовах
Спосіб 1.
Інгредієнти:
- Рис круглий – 1 склянка;
- Вода – 2 склянки;
- Норі – 1 квадратик.
Приготування:
Спосіб 2.
Інгредієнти:
- • Рис круглий – 150 г;
- • Вода – 300 мл;
- • Сіль – 1 ч. ложка;
- • Цукор – 1 ч. ложка;
- • Рисовий оцет – 2 ч. ложки.
Спосіб приготування:
Як приготувати заправку для рису
Для приготування суші потрібно знати не тільки, як правильно варити рис для суші, але і як зробити для нього заправку. У Японії ця заправка називається авасезу і готується з чотирьох основних інгредієнтів – солі, цукру, рисового оцту (мицукана) і водоростей комбу. Приготувати заправку для рису дуже легко, потрібно просто змішати всі інгредієнти і поступово нагрівати, постійно помішуючи віночком. До кипіння авасезу доводити не можна, як тільки рідина стане прозорим, потрібно відразу знімати з вогню і злегка охолодити.
Додавати заправку потрібно злегка охолодженою в тільки що зварений рис, вважається, що саме так він вбере найбільшу кількість заправки. І ще один нюанс. Щоб рис для суші вийшов правильно приготованим, важливо додати потрібно кількість заправки – на 1 склянку рису 1/3 склянки заправки.