Як правильно варити рис для суші

В останні роки в нашій країні суші стають все більш і більш популярними. Виявляється, самостійно приготувати суші не так вже й важко. Головне, знайти всі необхідні інгредієнти – водорості комбу (вони ж норі) і рисовий оцет. Багато хто вважає, що для приготування смачних суші обов’язково потрібен спеціальний рис. Дійсно, спеціальний рис для приготування суші існує, він практично не розварюється, швидко готується. Але з легкістю також можна використовувати звичайний круглий рис, який продається в будь-якому продуктовому магазині, важливо лише знати, як правильно його приготувати.

Існує кілька десятків способів приготування рису для суші. Спробуйте кілька варіантів і вибрати найбільш підходящий саме вам. Я пропоную найбільш поширені і перевірені способи, за яким рис виходить розсипчастим і м’яким.

Варимо рис для суші в домашніх умовах

 

 

Спосіб 1.

Інгредієнти:

  • Рис круглий – 1 склянка;
  • Вода – 2 склянки;
  • Норі – 1 квадратик.

Приготування:

  • Рис промивати в холодній воді до тих пір, поки вона не почне стікати зовсім прозорою. Все спливли зерна, а також чорні або темні зерна прибирати. Японці вважають, що весь неякісний рис спливає, а тонути тільки кращі зерна.
  • Промитий рис відправити в каструлю з холодною водою. Накрити щільно кришкою і залишити при кімнатній температурі на 30 хвилин. За цей час рис набубнявіє.
  • Після цього поставити каструлю на вогонь, покласти квадратик норі, швидко довести до кипіння. Як тільки вода скипить, водорості вийняти, варити рис не більше 10 хвилин (кришку не знімати). Потім прибрати з вогню і залишити хвилин на 20, не знімаючи кришку. Рис для суші готовий.
  •  

    Спосіб 2.

    Інгредієнти:

    • • Рис круглий – 150 г;
    • • Вода – 300 мл;
    • • Сіль – 1 ч. ложка;
    • • Цукор – 1 ч. ложка;
    • • Рисовий оцет – 2 ч. ложки.
    Дивіться також:  Гречана каша – 10 рецептів приготування розсипчастої каші з гречки

    Спосіб приготування:

  • Рис добре промити в ситі, поки не почне стікати чиста вода.
  • Всипати у воду рис, довести до кипіння, проварити 2 хвилини і вимкнути вогонь. Залишити під кришкою на 10 хвилин, потім кришку зняти і залишити ще на 10 хвилин.
  • У готовий рис додати сіль, цукор і рисовий оцет, перемішати паличками. Рис для суші готовий.
  • Як приготувати заправку для рису

    Для приготування суші потрібно знати не тільки, як правильно варити рис для суші, але і як зробити для нього заправку. У Японії ця заправка називається авасезу і готується з чотирьох основних інгредієнтів – солі, цукру, рисового оцту (мицукана) і водоростей комбу. Приготувати заправку для рису дуже легко, потрібно просто змішати всі інгредієнти і поступово нагрівати, постійно помішуючи віночком. До кипіння авасезу доводити не можна, як тільки рідина стане прозорим, потрібно відразу знімати з вогню і злегка охолодити.

     
    Додавати заправку потрібно злегка охолодженою в тільки що зварений рис, вважається, що саме так він вбере найбільшу кількість заправки. І ще один нюанс. Щоб рис для суші вийшов правильно приготованим, важливо додати потрібно кількість заправки – на 1 склянку рису 1/3 склянки заправки.

    Прокрутка до верху