Як правильно загортати шаурму в домашніх умовах?

Лист лаваша, наповнений шматочками м’яса, овочами і соусом вже давно став популярною їжею в усьому світі. Приготувати блюдо зовсім не складно, але важливо знати, як завертати шаурму правильно, що б її зручно було їсти і вона не розвалювалася.

Як правильно загортати шаурму в лаваш?

Зробити це можна кількома способами, давайте розглянемо їх більш докладно.

Шаурма в лаваші конвертом:

  • Беремо великий аркуш лаваша, добре промазуємо його соусом.
  • У нижню частину викладаємо обрану начинку, згинаємо бічні краї до середини так, щоб вони утворили паралельні лінії.
  • Край, де розташувалася начинка, підгинаємо один раз вперед, щоб вона повністю була закутана, і далі скручуємо у формі трубочки.

Шаурма квадратом;

  • Лист лаваша потрібно розділити на дві частини, одну з них промазуємо обраним соусом, а другу відкладаємо в сторону.
  • На ту, що покрили соусом, викладаємо начинку в середину так, щоб по краях було ще достатньо місця.
  • Візьміться за нижній край і загорніть його вгору. Він повинен накрити частину начинки.
  • Загорніть край з правого боку і повністю приховати під ним начинку.
  • Тепер те ж проробіть і з лівою частиною, а потім згорніть навпіл до утворення квадрата.

Загортаємо круглу шаурму: покрокова інструкція

Якщо для приготування ви вирішили взяти лаваш круглої форми або зовсім піту, то ця інструкція допоможе вам так згорнути пласт, щоб він рівномірно покрив всі шари начинки і добре підтримував її під час вживання.

  • Помістіть круглий лаваш на тверду рівну поверхню, покрийте його соусом.
  • Обрану начинку викладіть в нижню третину аркуша і поверніть бічні краю у напрямку до центру.
  • Візьміть нижній край і підверніть його вгору, далі продовжуйте скручувати лаваш, захоплюючи зігнуті бічні краї і підбираючи начинку.
  • Після цього злегка руками натисніть на отриманий рол і підверніть верхній край так, щоб він вийшов на середині. Остаточно зафіксувати положення допоможе обсмажування.
Дивіться також:  Як приготувати м’ясо в духовці – 15 рецептів смачного і соковитого м’яса

Як загорнути шаурму з відкритим верхом?

Ще один варіант «скрутки» шаурми в домашніх умовах. Верхня частина залишається відкритою, і її можна полити соусом.

  • Лаваш ділимо на дві половини. З одного будемо працювати, а іншу прибираємо.
  • Промазуємо робочу частину шаром обраного соусу і розподіляємо начинку рівномірно в центрі так, щоб з усіх боків залишилося достатньо місця.
  • Поверніть верхню частину до центру так, щоб вона покривала третину начинки, а потім і правий край, теж заходить на третину начинки.
  • Ще раз поверніть лаваш праворуч і підігніть ліву частину, щоб повністю покрити вміст. Верхній край можна згорнути під шаурму.

Як приготувати лаваш для закуски?

Якщо в магазині не знайшлося підходящого лаваша або ви більше любите готувати самі, то це ідеальний варіант – швидка, тонка і смачна основа для шаурми. Вона виходить еластичною, досить міцної і з неї не випливає соус.

Необхідні продукти:

  • 2 великі ложки рослинного масла;
  • половина маленької ложки солі;
  • 0,2 літра гарячої води;
  • близько 350 грам борошна.

Процес приготування:

  • Для початку нагріваємо воду, вона обов’язково повинна закипіти.
  • У вказану кількість борошна відразу вливаємо олію, кладемо сіль, перемішуємо, а потім вливаємо окріп і руками доводимо масу до еластичного стану. Вона не має клеїтися.
  • Чим-небудь прикриваємо ємність і залишаємо на 30 хвилин.
  • Через це час, масу ділимо на кілька частин, їх розмір залежить від діаметру сковороди, на який ви будете випікати лаваш.
  • Максимально тонко розкачуємо кожну частину. Товщина повинна бути не більше півтора міліметрів.
  • Добре прогріваємо сковороду, включаємо найвищий рівень нагріву, поміщаємо туди підготовлений пласт і смажимо з двох сторін по кілька хвилин. Якщо починають з’являтися бульбашки, значить можна перевертати лаваш.
Дивіться також:  Минтай в духовці — 11 рецептів запікання

Соус для шаурми в домашніх умовах

Ви досі промазуєте шаурму майонезом і кетчупом? Вам обов’язково варто придивитися до цих простим і швидким рецептами приготування смачного соусу. До того ж він робиться з натуральних продуктів і набагато корисніше куплених в магазині.

Класичний соус

Необхідні продукти:

  • щіпка цукор;
  • спеції за смаком;
  • 0,2 літра ряжанки;
  • 200 грам сметани;
  • три зубчики часнику;
  • чверть лимона.

Процес приготування:

  • В будь-яку ємність помістіть всі молочні продукти із списку і добре перемішайте до однорідності.
  • Із чверті лимона максимально відіжміть сік і додати до молочної суміші.
  • Наріжте часник на дрібні шматочки і передавите його чимось твердим. Потім з’єднайте часникову кашку з сіллю, цукром і іншими спеціями. Додайте цей склад до решти продуктів.
  • Збийте все міксером і перед вживанням охолодіть кілька годин.

Соус з йогурту

Необхідні продукти:

  • 0,1 кг натурального несолодкого йогурту;
  • п’ять зелених оливок без кісточок;
  • орегано мелений перець – по щіпці;
  • 10 мілілітрів соку лимона;
  • ложка гірчиці;
  • десять зерен коріандру.

Процес приготування:

  • Зазначене кількість насіння потрібно сильно подрібнити, за допомогою кавомолки або в спеціальній ступці так, щоб вони перетворилися в порошок.
  • До того, що вийшло, додаємо інші приправи, сіль, сік лимона і гірчицю, все добре перемішуємо.
  • Оливки нарізаємо зовсім мілко, викладаємо їх до йогурту, змішуємо обидві маси. Доводимо до однорідності і наполягаємо деякий час в холодильнику.

Часниковий «як у ларьку»

Якщо ви є шанувальником соусу, який кладуть на шаурму в кіосках, то можете повторити його будинку.

Необхідні продукти:

  • 100 грам сметани;
  • різні спеції;
  • п’ять зубчиків часнику;
  • 100 грам майонезу;
  • 0,1 літра кефіру.

Процес приготування:

  • Часник очищаємо і пропускаємо через прес, змішати з перцем, сіллю та іншими вибраними спеціями. Добре всі перетираємо і додаємо кефір.
  • Потім кладемо в склад сметану, майонез і збиваємо вінчиком або міксером на слабкою швидкості.
  • Залишаємо масу на 30 хвилин, не прибираючи в холодильник. По закінченні цього часу часниковий соус готовий до вживання.
Дивіться також:  Яловичина тушкована з підливою – 9 смачних рецептів
Прокрутка до верху