Як приготувати безе – 8 рецептів в домашніх умовах

Ніжне безе – улюблені ласощі багатьох. Знаючи, як приготувати безе, балувати їм сім’ю і друзів можна буквально кожен вечір. Різноманітність рецептів забезпечить унікальний смак при мінімальній зміні базових компонентів.

Класичне безе в домашніх умовах

Найпростіший класичний варіант цієї страви легко виконає навіть не дуже досвідчена господиня. Для його створення буде потрібно набір продуктів, присутніх постійно на кожній кухні.

Достатньо взяти лише три яйця і цукор. Останнього потрібно приблизно склянку. Можна замінити цукровою пудрою. Краще використовувати охолоджені яйця.

Перед тим як робити безе, потрібно озброїтися тільки ємністю, в якій буде створюватися маса, і міксером. При наявності часу використовується віночок. Створення смачного ласощі займе мало часу, але результат захопить смаком.

Дізнаємося, як зробити безе в духовці будинку:

  • Проводиться ретельне відділення білки від жовтків. Потрібні тільки перші. Їх починають збивати. Господині минулих століть, використовуючи віночок, рекомендували виконувати процес в стабільному режимі, роблячи обертальні рухи строго в одну сторону. З міксером ці правила дещо втратили актуальність.
  • Попередньо білкова маса збивається до появи досить густої піни. Далі варто починати всипати цукор або пудру. Це робиться маленькими порціями. Робота триває, поки не з’являться тверді піки.
  • На деко кладуть спеціальну папір і відсаджують не неї порції розміром приблизно одну чайну ложку.
  • До готовності безе буде доходити в заздалегідь розігрітій духовій шафі орієнтовно три години. Температура не повинна перевищувати 100 градусів. Ласощі повинна добре просохнути, але не почати підгоряти і змінювати колір з білого на коричневий.

Виймають деко після остигання і подають частування до чаювання.

Як приготувати на пару

Оригінальний смак виходить у десерту, приготованого на пару.

  • На першому етапі теж потрібно зробити меренги з трьох охолоджених білків. Щоб піки були твердіше, можна ввести щіпку солі.
  • Далі маса збивається зі склянкою цукру до крутих піків. Але робити це потрібно буде, поставивши посуд в каструлю з водою.
  • В цей час вода закипає і переводиться у стан повільного підігріву. З водяної бані взбиваемая суміш знімається за дві хвилини до завершення процесу приготування піків. Маса вийде дуже густим і насиченим.
  • Далі її викладають на пекарську папір і прибирають в духову шафу. Випікають при температурі не більше 100 ºС не менше трьох годин. Готові вироби повинні за цей термін повністю висохнути.
Дивіться також:  Шоколадна глазур з шоколаду – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Зі згущеним молоком

Ще одним варіантом приготування ласощів, які можна включати в раціон навіть прихильникам жорстких дієт, стає приготування зі згущеним молоком.

Калорійність безе невисока. Недарма торт з меренг носить ім’я великої балерини Павлової.

І хоча до варіанту зі згущеним молоком це відноситься менше, такий десерт виходить особливо смачною.

  • Спочатку роблять меренги з трьох яєчних білків, які при збиванні повільно вводиться склянку цукрового піску. Маса повинна вийти блискучою і чудово зберігає форму піків.
  • Вона викладається невеликими порціями на пекарській папір.
  • Випікають вироби до трьох годин. Духовка нагрівається до 100 градусів.

Поки смачні білі вироби будуть охолоджуватися, готують крем із згущеним молоком. Для його створення потрібно взяти одну пачку гарного вершкового масла і одну банку згущеного молока.

  • Масло виймають з холодильника, дають йому стати м’яким і потім починають збивати.
  • Приблизно через 10 хвилин олійна маса побіліє і збільшиться в розмірі приблизно в два рази. Тепер в нього вливають згущене молоко і збивають ще 10 хвилин. Крем виходить густим і добре зберігає форму.
  • Для остаточного формування десерту за два безе скріплюють кремом. Зберігати таке ласощі краще в холоді.

Меренга з журавлиною

Калорійність безе з журавлиною сподобається кожній жінці. Цей показник не перевищує 135 ккал на 100 грамів, при цьому варто врахувати, що безе дуже легкі.

  • Меренги збивають з трьох яєчних білків і склянки цукрового піску. Піна повинна вийти густий і пружною.
  • Її викладають невеликими порціями на папір для випікання.
  • На кожен виріб кладуть, трохи вдавлювання, по одній ягоді журавлини.
  • Випікається страва до трьох годин. Температура повинна бути невеликою, близько 100 градусів, щоб кожна порція добре просохла.
Дивіться також:  Сирний пиріг з крихтою – 6 смачних рецептів

В мікрохвильовці

Коли плити з духовкою немає, або коли потрібно виділити на підготовку всього кілька хвилин, можна вибрати для приготування улюбленого ласощі мікрохвильовку. Причому кількість продуктів стає мінімальним – потрібно всього один білок. До нього додається 300 грамів цукрової пудри.

Етапи приготування прості:

  • Відокремити білок.
  • Змішати його в єдину масу з пудрою.
  • Скачати круглі кульки.
  • Викласти їх на тарілку на відстані не менше п’яти сантиметрів один від одного.
  • Поставити заготовки в мікрохвильову піч і готувати при максимальній потужності півтори хвилини.

Слід уважно стежити за процесом. Точний термін, що визначається самостійно, «на око» щодо зміни розміру десерту. Як тільки безе збільшиться приблизно в два рази, на його висихання середини потрібно залишити не більше 30 секунд.

Шоколадне безе в домашніх умовах

Справжнім святковим частуванням стане шоколадне безе, приготоване в домашніх умовах. З метою створення такого десерту, при збиванні трьох яєчних білків зі склянкою цукру на круту піну, додатково вводиться дві столові ложки какао-порошку. Можна додати тертий шоколад.

Випікати вироби потрібно в духовці. Це займе при температурі 100 градусів до трьох годин. Ласощі буде ще смачніше, якщо перед відправкою безе в духовку їх верх теж присипати шоколадною крихтою.

Готуємо «мокрий» десерт

«Мокре» ласощі по консистенції нагадує смачний і ніжний крем. З його допомогою зручно прикрашати торти, але можна і просто є його окремо з креманок.

  • На водяній базі збивають три яєчних білка, які повільно вводять цукор. Потрібно приблизно один стакан. Для поліпшення смаку додається лимонна кислота. Також часто вводять ванілін.
  • Випікати отриману масу не потрібно. Вона і так нагріється на водяній бані за час створення меренг з крутими піками.
  • Отриманої масі дають охолонути і перекладають її в кулінарний шприц. З його допомогою і будуть створюватися оригінальні форми прикрас у вигляді трояндочок або навіть вітальних написів.
Дивіться також:  Фруктова нарізка – 6 рецептів та оформлень на святковий стіл

Такий десерт прикрашають шоколадом. Він дуже смачний з додаванням ягід.

Безе на паличці

Батьки часто думають, що запропонувати малюкові замість шкідливих солодощів, якими забиті полиці магазинів. Кращим вибором стане приготування безе на паличці.

Щоб його приготувати, виконуються меренги. Для цього:

  • Три яєчні білки збивають повільно зі склянкою цукрового піску. Піна повинна вийти дуже густий. Ступінь її готовності перевірити, спробувавши перевернути ємність – форма білкової маси повинна зберегтися.
  • Палички готують заздалегідь. Можна використовувати дерев’яні шпажки. Головне, щоб вони не вироблялися під впливом високої температури.
  • З допомогою кондитерського шприца на пекарській папір викладають оригінальні і красиві форми. У них вставляють палички і дають десерту добре підсохнути в духовці. Для цього потрібно до трьох годин при температурі 100 градусів. Ласощі повинна добре просохнути зовні.

Яким би простим не був рецепт десерту, простіше ніж безе, не буває, мабуть, нічого. Це смачно, не калорійне і красиво. Готуйте із задоволенням!