Як приготувати бичачі яйця – 7 правильних і смачних рецептів

Яйця бика подаються до столу як делікатес після особливою, тривалої підготовки. Цю частину туші можна не тільки запікати в духовці, але також смажити на сковорідці, мангалі. Нижче розповідається, як приготувати бичачі яйця смачно і правильно.

Підготовка бичачих яєць до приготування страв

Щоб смачно і правильно приготувати обговорювану частина бичачої туші, насамперед потрібно провести підготовку насінників.

Купувати можна тільки свіжий субпродукт – з щільною текстурою, блідо-рожевою оболонкою і чітко просматривающимися судинами. Яйця сіро-зеленого або сіруватого відтінку непридатні для приготування.

Схема підготовки бичачих насінників:

  • Ретельно промити продукт.
  • Посушити на повітрі 10 – 12 хвилин. Обвітрену оболонку легше зняти без пошкодження основного продукту.
  • На підсохлій шкірці зробити поздовжні розрізи. Оптимальна глибина кожного – близько 2 див.
  • Акуратно стягнути пальцями верхній шар, як би вивернувши субпродукт навиворіт.
  • Далі, видалити внутрішню оболонку.
  • Решту м’яку частину порізати довільними шматочками.
  • Повторно ретельно промити субпродукт. Важливо в процесі водних процедур видалити з м’яса решту сім’яну рідину. Працювати з м’якоттю насінників потрібно акуратно, так як вона може легко розвалитися і перетворитися в фарш.

Далі потрібно опустити м’якоть яєць в окріп і поварити 6 – 8 хвилин. Після такої обробки варто ще раз промити продукт гарячої (!) водою і обсмажити або запекти.

Смажені бичачі яйця на сковороді

Інгредієнти:

  • бичачі яйця – 4 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сіль і ароматні трави;
  • масло.

Приготування:

  • Підготувати субпродукт за описаною вище схемою.
  • Цибулю порізати великими полуколечками і обсмажити на розігрітій олії до розм’якшення.
  • Надіслати до овочу на сковороду шматочки бичачих яєць.
  • Посолити, всипати пряні трави.
  • Смажити 12 – 14 хвилин при частому помішуванні.

Подати з часниковим соусом.

Як смачно приготувати в духовці

Інгредієнти:

  • яйця бика – 580 – 600 г;
  • паста з помідорів – 70 г;
  • сметана – 90 г (жирна!);
  • сіль, кріп.
Дивіться також:  Домашня локшина на яйцях – 4 рецепта

Приготування:

  • Щоб смачно приготувати бичачі яйця по такому рецепту, насамперед їх потрібно очистити і порізати.
  • Потім без попередньої варіння покласти в керамічний горщик.
  • Для соусу змішати інгредієнти, що залишилися. Розбавити їх половиною склянки води.
  • Залити соусом м’ясо насінників.
  • Відправити ємність в холодну духовку.

Запікати при 150 градусах 55 хвилин. Подати зі свіжим кропом.

В мультиварці

Інгредієнти:

  • бичачі яйця – 2 шт.;
  • сметана – 2/3 ст.;
  • петрушка (тільки листя) – 10 – 15 г;
  • соняшникова олія – 3 десертні ложки;
  • лимон – половинка;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль, спеції.

Приготування:

  • Очистити яйця від усього зайвого. Кожне розрізати на 4 частини.
  • Акуратно, але ретельно промити продукт і залити водою. Першу рідина відразу злити і додати нову порцію.
  • Залишити заготівлю вимочуватися на 12 – 14 хвилин. Знову промити і викласти м’якоть на друшляк.
  • Присолити шматочки, залити процідженим від кісточок соком цитруса. За бажанням додати спеції.
  • Підготовлений субпродукт відправити в чашу кухонного «помічниці». Готувати в режимі випічки до тих пір, поки випарується вся виділилася рідина, і м’ясо значно зменшиться в розмірі.
  • Вийняти шматочки насінників, коли вони стануть злегка золотистим.
  • Додати масло і смажити до рум’яності великі шматочки цибулі. До овочу відправити рубану зелень, сіль, сметану.
  • Через 5 – 6 хвилин томління соусу в тому ж режимі повернути в чашу яйця.
  • Включити режим гасіння на 20 хвилин.

Подати готові шматочки субпродукту разом з цим густим соусом і свіжим хлібом.

Шашлик з бичачих яєць

Інгредієнти:

  • бичачі яйця – 3 шт.;
  • бекон – 3 смужки;
  • черрі – 1 жменя;
  • сіль, приправи.

Приготування:

  • Очистити яйця. Після чого замочити їх у холодній воді на 2 години.
  • Варити у чистій солоній воді 7 – 8 хвилин. Злити рідину, а м’ясний продукт знову промити.
  • Порізати яйця великими шматочками. Натерти сіллю і приправами, збризнути будь-яким маслом. Залишити на півгодини.
  • Насадити на шпажки по черзі м’ясо і черрі. Зверху обернути заготовки смужками бекону. Можна закріпити зубочистками.
  • Смажити шашлик в духовці при 190 градусах близько 20 хвилин. При цьому потрібно включити режим «гриль».
Дивіться також:  Перлова каша – як варити? 8 рецептів приготування смачних

За бажанням, можна готувати страву і на мангалі, розклавши шматочки на решітці, або на вугіллі, нанизавши на шампури, як звичайний шашлик. В такому разі він буде готовий, коли з скибочок перестане випаровуватися рідина, і вони зарум’яняться.

Технологія приготування з грибами

Інгредієнти:

  • бичачі яйця – 7 шт.;
  • цибуля – 3 – 4 головки;
  • сметана – 170 – 200 г;
  • гриби – 280 – 300 г;
  • сіль, спеції.

Приготування:

  • Замочити очищені м’ясні продукти у воді на півгодини. Промити. Дати стекти рідини.
  • Лук порубати довільно.
  • Гриби крупно порізати. Відмінно підійдуть до такого рецепту гливи.
  • В глибокий сотейник з будь-яким жиром відправити відразу цибулю і гриби. Смажити до прозорості овоча і до тих пір, поки гриби не розм’якшаться. Якщо в сковорідці утворилася велика кількість рідини, потрібно почекати, поки вона випарується.
  • Яйця порізати тонкими довгими смужками. Ще раз промити.
  • Опустити в киплячу солону воду на 8 – 9 хвилин. У процесі варіння обов’язково потрібно видаляти піну.
  • Промити варений продукт гарячою водою.
  • Відправити його в сковорідку з засмажкою. Посолити, присипати спеціями. Перемістити до решти інгредієнтів сметану.
  • Готувати 12 – 14 хвилин. При необхідності можна долити в сковороду бульйон/воду.

Подати готове частування з будь-яким гарніром.

З картоплею

Інгредієнти:

  • бичачі сім’яники – 1 кілограм;
  • картопля – 300 г;
  • томат і червоний солодкий перець – 2 шт.;
  • цибуля і морква – по 1 шт.;
  • сіль, борошно, базилік кінза в свіжому вигляді.

Приготування:

  • Очищені яйця проварити 6 – 7 хвилин, після чого промити.
  • Далі опустити в свіжий окріп і готувати ще 17 – 20 хвилин. Знову промити.
  • М’ясо порізати тонкими скибочками. Обваляти в борошні із сіллю і обсмажити на сковорідці з маслом до готовності.
  • В окремій сковороді обсмажити до розм’якшення брусочки картоплі з сіллю. Потім додати до них шматочки інших овочів.
  • Коли всі компоненти в сковорідці стануть м’якими, перекласти сюди ж готовий продукт.
Дивіться також:  Котлети по-албанськи – 7 рецептів приготування

Все перемішати і подати страву до обіду, притрусивши січеною зеленню.

Готуємо бичачі яйця зі сметаною

Інгредієнти:

  • яйця бика – 6 шт.;
  • цибуля і часник – за смаком;
  • сметана – 1 повний стакан;
  • гірчиця – 1 ч. ложка;
  • сіль, спеції.

Приготування:

  • Очищені і вже відварені 6 – 7 хвилин в окропі яйця порізати середніми шматочками.
  • У сковорідці обсмажити дрібні шматочки цибулі та часнику. Можна взяти для цього вершкове масло.
  • Додати до засмажки сметану і гірчицю. Все посолити. Тушкувати пару хвилин.
  • Викласти в сковорідку шматочки яєць. Тушкувати страву 17 – 20 хвилин на маленькому вогні під кришкою.

Подавати бичачі яйця в сметані з вареним молодою картоплею.

Багато господинь відмовляються від кулінарних експериментів з бичачими насінниками з-за специфічного запаху такого продукту. Але, якщо правильно його підготувати, то неприємний «аромат» повністю піде. Для вимочування насінників можна використовувати не тільки воду, але також і молоко.

Прокрутка до верху