Як приготувати біляші на сковороді і в духовці? 9 смачних рецептів

Якщо вам захотілося чогось ситного і смачного на обід – зробіть біляші. Вони набагато краще втамовують голод, ніж звичайні пиріжки з м’ясом. Ми розповімо, як приготувати біляші за різними рецептами.

Як приготувати біляші на сковороді в духовці

Приготування кайнаров – саме так називають наші біляші татари – ділиться на два етапи. Спочатку треба замісити смачне тісто потрібної консистенції, щоб біляш вийшов повітряним і ніжним. Другий етап – виготовлення начинки з фаршу.

Класичне тісто для біляшів

Класичне тісто замішується на основі води з додаванням дріжджів. Така основа для біляшів незмінно виходить дуже податливою і пористої, а вода в тесті дозволить в повній мірі відчути дивовижний смак м’ясної начинки.

Секрети соковитою начинки з фаршу

Щоб біляші вийшли соковитими, для фаршу краще використовувати два види м’яса, наприклад, свинину та яловичину. Це найважливіше правило.

  • Не можна допускати, щоб начинка вийшла сухою. Тому в приготований фарш можна налити трохи води.
  • Якщо ви робите начинку для біляшів з м’яса, то разом з ним необхідно пропустити через м’ясорубку цибулю або часник.
  • Щоб фарш всередині кайнара добре просмажився, викладайте його на сковороду отвором вниз, прожарте, а потім перевертайте на іншу сторону.

Як приготувати біляші з м’ясом на сковороді

Що потрібно взяти:

  • дріжджі – 12 м;
  • молоко – 0,2 л;
  • свинячий фарш – 0,4 кг;
  • борошно – 0,4 кг;
  • дві цибулини;
  • сіль – за смаком;
  • одне яйце;
  • масло рослинне – 46 мл;
  • перець мелений;
  • цукор – 16 р.

Алгоритм приготування:

  • Починаємо виконання закуски з виготовлення тіста. Виливаємо в ємність з високими бортами сире яйце, додаємо до нього сіль, солодкий пісок, наливаємо молоко кімнатної температури, пісне масло і розведені дріжджі. Залишилося висипати борошно і все перемішати.
  • Ставимо ємність з тістом в темне місце і займемося начинкою.
  • У свинячий фарш сиплемо сіль, дрібно порубаний лук і мелений перець.
  • Як тільки колобок тесту піднявся, посипаємо його невеликою кількістю борошна і сминаем руками.
  • Поділяємо тісто на невеликі грудочки і розгортаємо їх в кругляш.
  • У середину кожного викладаємо трохи фаршу, краї тіста заліплюємо, але нагорі біляша необхідно залишити отвір.
  • Викладаємо заготовки в сковороду з нагрітою олією отвором вниз і починаємо обсмажувати по 6 хвилин з кожного боку. Остуджуємо отримані кайнари і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

З тіста на основі кефіру

Список інгредієнтів для начинки:

  • чорний перець – за смаком;
  • яловичий фарш – 0,25 кг;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль – за смаком.
Дивіться також:  Кукурудзяна каша на молоці – 7 рецептів як варити

Для тіста:

  • сода – 3 г;
  • борошно – 230 г;
  • пісне масло – 50 мл;
  • кефір – 250 г;
  • сіль – 5 р.

Готуємо біляші на кефірі:

  • Дрібно рубаємо очищену цибулину і зсипаємо її в миску з м’ясним фаршем, додаємо сіль, перець і перемішуємо. Якщо здалося, що маса фаршу вийшла густий, – просто налийте трохи води або бульйону.
  • Накриваємо фарш плівкою і ховаємо в холодильнику поки готуємо тісто.
  • Змішуємо в мисці кефір, борошно, додаємо соду харчову і сіль. Тепер можна формувати тісто.
  • Наливаємо в нього масло і вимішуйте до тих пір, коли воно перестане бути липким. Залишаємо основу для біляшів на 30 хвилин.
  • Заздалегідь дістаємо деко, змащуємо її маслом. Грудку тіста ділимо на 8 – 10 невеликих шматочків.
  • Розминаємо кожен коржик прямо на деку. На них кладемо м’ясну начинку, збираємо краю, залишаємо відкритими середину.
  • Залишилося посмажити заготовки в киплячому маслі до золотистої плівки.

Ледачі біляші в домашніх умовах

Необхідні компоненти рецепту:

  • цукор – 4 г;
  • фарш – 0,5 кг;
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 0,5 кг;
  • сода – 5 м;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль – 6 г;
  • пісне масло;
  • кефір – 400 р.

Спосіб приготування:

  • Прогріваємо кефір до теплого стану. Насипаємо в нього сіль, цукор, соду і залишити на 15 хвилин.
  • У фарш виливаємо яйце, додаємо нашатковану цибулину, чорний перець і сіль. Вимішуємо складу руками.
  • Поступово сиплемо в кефірну масу борошно, постійно помішуючи лопаткою, щоб уникнути утворення грудочок. Тісто по своїй консистенції повинна нагадувати сметану.
  • На прогріту в сковороді олію з допомогою столової ложки викладаємо рідкувате тісто і на нього фарш. Не забудьте, що нагорі необхідно залишити отвори.
  • Печемо до рум’яного кольору на одній стороні, потім перевертаємо.

Залишилося подати гарячу закуску до столу.

На дріжджовому тесті

Що потрібно взяти для тіста:

  • сіль – 10 г;
  • вода – 0,4 л;
  • будь пісне масло – 45 мл;
  • борошно – 0,7 кг;
  • мокрі дріжджі – 40 г;
  • цукор – 15 г;

Для начинки:

  • сіль – за смаком;
  • фарш – 0,4 кг;
  • прянощі за смаком;
  • одна цибулина.

Покрокова інструкція:

  • Наповніть миску водою, покладіть туди дріжджі, насипте цукор. Перемішайте склад ложкою, потім влийте масло і додайте сіль.
  • Насипте 350 грамів борошна, обережно перемішайте. Додайте решту борошна і сформуйте руками тісто.
  • На півгодини зніміть посуд з тестом в тепло, щоб воно піднімалося.
  • Очищену цибулю обробіть на тертці. З’єднайте його з прянощами і сіллю і висипте всю масу в готовий м’ясний фарш. Перемішайте лопаткою.
  • Присипте борошном чисту стільницю. Розкачайте тісто і склянкою вирізати кружки.
  • У центр кожного коржика чайною ложкою викладаємо фарш. Формуємо біляші і готуємо в сковороді з маслом. Як тільки пиріжки придбають золотистий відтінок, вимикаємо плиту.
Дивіться також:  Заливний пиріг з сайрою – 7 рецептів, як приготувати рибний пиріг в духовці і в мультиварці

Пишна випічка в духовці

Список продуктів в тісто:

  • цукор – 20 г;
  • дріжджі сухі – 15 г;
  • молоко – 0,21 л;
  • борошно пшеничне – 0,5 кг;
  • шматок масла – 45 г;
  • два яйця;
  • сіль – 18 г;

Начинка:

  • три часникові часточки;
  • печериці – 0,4 кг;
  • сіль за смаком;
  • свинина – 0,3 кг;
  • перець мелений і свіжа зелень за смаком;
  • яловичина – 0,5 кг;
  • чотири цибулини.

Алгоритм дій:

  • Обидва види м’яса проводимо через м’ясорубку і слідом додаємо зелень.
  • З інгредієнтів для тіста готуємо основу для біляшів. Після того як тісто піднялося, розрізаємо його на частини.
  • Кожен шматочок розкочуємо качалкою на стільниці. На коржі перекладаємо фарш, звертаємо тісто в біляш.
  • Викладаємо заготовки на деко, змащуємо кожну з них сирим яйцем.
  • Запікаємо протягом 20 хвилин. Коли ви побачите, що пиріжки вкрилися рум’яною скоринкою – пора їх виймати з духовки.

Татарські біляші з м’ясом

Необхідні продукти:

  • вода – 0,3 л;
  • сухі дріжджі – 5 г;
  • яловичий фарш – 1 кг;
  • масло – 300 мл;
  • борошно – 0,6 кг;
  • цибуля – 1 шт.;
  • цукровий пісок – 40 р.

Алгоритм приготування:

  • У глибоку миску насипаємо через сито борошно, додаємо сіль, дріжджі і цукор.
  • Наливаємо в суміш трохи води і 20 мл соняшникової олії. Виливаючи воду, що залишилася, поступово замішуючи тісто.
  • Колобок тіста змащуємо невеликою кількістю масла і залишаємо на 20 хвилин.
  • Після цього помісіть його руками і приберіть під рушник на годину.
  • Фарш з’єднайте з сіллю, подрібненою цибулею, перцем.
  • Тісто ділимо на грудочки, формуємо їх них коржики і накладаємо фарш.
  • Формуємо кайнари з дірочками і обсмажуємо в маслі.

На заварне тісто

Вам знадобиться:

  • борошно – 570 г;
  • окріп – 200 мл;
  • сіль – 10 г;
  • цибулина;
  • цукор – 16 г;
  • масло рослинне – 50 мл;
  • дріжджі сухі – 15 г;
  • тепла вода – 200 мл;
  • фарш – 0,4 кг;
  • сіль зі спеціями за смаком.
Дивіться також:  Локшина Ширатаки (Shirataki): що це таке, як готувати? Склад, калорійність та 8 рецептів страв японської локшини

Варіант приготування:

  • У глибокій ємності з’єднуємо сіль, 70 грамів борошна, рослинне масло і цукор. Заливаємо суміш окропом.
  • Коли маса трохи охолоне, насипаємо дріжджі, борошно і наливають теплу воду. Місимо тісто і відразу ділимо його на шматки.
  • З фаршу, цибулі та прянощів готуємо м’ясну начинку.
  • Кожен шматочок тіста розкачуємо і кладемо в середину ароматний фарш. Формуємо біляші і смажимо на сковороді, спочатку опустивши їх отвором вниз.

Викладайте пиріжки в добре прогріту масло, якщо хочете домогтися рум’яної скоринки і зберегти начинку соковитою.

Вак-біляш в духовці

Склад рецепта для начинки:

  • вода – 70 мл;
  • яловиче м’ясо – 0,5 кг;
  • сіль за смаком;
  • дві цибулини;
  • чорний перець за смаком;

Для основи:

  • кефір – 300 мл;
  • сода – 3 г;
  • борошно – 530 г;
  • сіль – 10 г;
  • шматок вершкового масла – 200 г;
  • масло рослинне для смаження.

Як зробити біляші:

  • З’єднуємо сіль, борошно і цукор. Додаємо розм’якшене масло і ножем перемішуємо тісто в крихту.
  • Наливаємо туди 200 мл кефіру, заважаємо і вводимо залишився кефір.
  • Отриманий шар тіста закриваємо в холодильнику на 30 хвилин.
  • Починаємо готувати фарш для біляшів. Для цього подрібнюємо яловичину і цибулини в м’ясорубці. Додаємо в м’ясну масу сіль, воду і перець.
  • Замерзле тісто розрізаємо на невеликі шматочки, формуємо з них коржики, на які викладаємо фарш. Загортаємо заготівлі та надаємо їм форму біляшів.
  • Залишилося розподілити всі кайнари по листу і запекти в духовці. На це виділяється 40 хвилин. Приємного апетиту!

З додаванням картоплі

Компоненти рецепту:

  • шматок вершкового масла – 50 г;
  • чотири картоплини;
  • сушена зелень – 8 г;
  • одна морквина;
  • тісто на дріжджах – 500 г;
  • сіль за смаком;
  • одне яйце;
  • чорний мелений перець за смаком.

Покрокове приготування:

  • Звичайним способом замісити дріжджове тісто, поставити його підніматися в тепло.
  • Очищені картоплини нарізати на кубики. Підготовлену моркву подрібнюємо на тертці.
  • Інгредієнти з’єднуємо в одній чаші, додаємо туди перець, сушену зелень і сіль.
  • Натираємо на тертці заморожене вершкове масло і висипаємо в картоплю.
  • Тісто ділимо на шматочки, кожен з них перетворюємо в коржик, на яку кладемо картопляну начинку.
  • Формуємо з коржів з картоплею мішечок з отвором посередині.
  • Деко застеляємо пергаментом, викладаємо на нього біляші.
  • Окремо збовтуємо куряче яйце і змащуємо їм поверхню тіста.
  • Запікаємо ласощі близько 40 хвилин при 180 градусах. Подаємо до столу гарячими і насолоджуємося їх чудовим смаком. Приємного апетиту!

Прокрутка до верху