Як приготувати бісквіт для торта в домашніх умовах?

Бісквіт — це основна частина торта. Дуже важливо, щоб він був м’яким, пишним, в міру солодким. Ми розповімо, як приготувати бісквіт будинку.

Класичний бісквіт для торта в домашніх умовах

Вам знадобиться:

  • яйце — 4 шт.;
  • цукровий пісок — 150 гр;
  • борошно пшеничне — 0,1 кг;
  • цукор ванільний — 15 гр.

Покрокове приготування:

  • Беремо сито і просіваємо через нього борошно два рази.
  • Розбиваємо яйця і акуратно відокремлюємо білки від жовтків. Не можна допустити, щоб хоч крапля жовтка була в масі білка.
  • Миску для яєчної маси потрібно вимити і витерти насухо. Тільки так можна збити білки до необхідної консистенції.
  • До жовтків насипати 75 грамів цукрового піску і додати ванільний цукор.
  • Перетерти інгредієнти до утворення густої маси білуватого відтінку. Зробити це можна за допомогою міксера або віночка.
  • Білки збовтуємо до м’якої пишної маси.
  • Не перестаючи збивати масу, поступово висипаємо цукор, що залишився. У результаті повинна вийти більш густа маса (тверді піки).
  • Відокремити від білкової суміші третю частину і перекласти її в миску до жовтків.
  • Акуратно змішати з жовтками і всипати борошно, просіяне через сито.
  • Перекласти інші білки і замісити тісто. Не перестарайтеся з цим.
  • Приготуємо потрібну форму для бісквіта і заповнимо її на 2/3, так як в духовці тісто підніметься до країв.
  • Заздалегідь прогріваємо духовку до 180 градусів. Час запікання — 35 хвилин. Щоб основа торта була як можна більш пишною, не відкривайте духовку перші 20 хвилин готування.
  • Акуратно витягти м’який ніжний бісквіт з форми, дати йому охолонути.

Готуємо в мультиварці

Список продуктів:

  • яйце — 4 шт.;
  • цукровий пісок — 0,16 кг;
  • пшеничне борошно — 0,16 кг;
  • цукор ванільний — 11 гр;
  • шматочок вершкового масла.

Як приготувати бісквіт в мультиварці:

  • Починаємо готувати за стандартною процедурою.
  • По мисках розкладаємо білки і жовтки окремо.
  • Обробляємо віночком білки до утворення твердих піків.
  • Не припиняючи збивати, засипаємо цукор, виливаємо білки і додаємо ваніль.
  • Коли вийде м’яка однорідна маса, тонкою цівкою додаємо подрібнену через сито борошно.
  • Все акуратно замішуємо ложкою.
  • Шматочком масла обробити стінки і дно мультиварки.
  • Перекласти в чашу тісто, розрівняти його поверхню лопаткою.
  • Залишається вибрати в меню мультиварки програму «Випічка» і встановити час 50 хвилин.
  • В кінці готування можна відкрити кришку і зубочисткою перевірити, наскільки добре пропеклося тісто.
  • Виймаємо її з чаші, остуджуємо. Залишається обмазати кремом, прикрасити, м’який і смачний торт готовий. Приємного чаювання!
Дивіться також:  Торт з зефіру без випічки – 8 швидких і смачних рецептів

Медова основа для торта

Склад рецепта:

  • мед — 90 гр;
  • чотири курячі яйця;
  • борошно — 0,2 кг;
  • цукор — 150 гр;
  • сода — 10 гр.

Спосіб приготування:

  • У соду налити трохи лимонного соку.
  • Білки і жовтки розділити по різних чашках.
  • Білки збиваються з 75 грамами цукру міксером до пишної маси.
  • Іншу частину цукру пересипати в жовтки і збовтати до стану білого крему.
  • Переливаємо мед у високу миску і ставимо на вогонь.
  • Як тільки мед почав пінитися, додаємо до нього соду і готуємо до придбання масою коричневого відтінку.
  • Половину білків перекладаємо до жовтків. Акуратно змішаємо і высыплем борошно.
  • Наливаємо мед.
  • Викладаємо частину білків.
  • Замішуємо тісто лопаткою.
  • Форму для бісквіта застеляємо пекарським папером, стінки змащуємо рослинним маслом.
  • Нагріваємо духовку до температури 180 градусів. Випікаємо ласощі — 30-40 хвилин.
  • Перевірте дерев’яною паличкою, не вологий він всередині. Якщо все пропеклося, бісквіт вийміть з форми і приступайте до приготування торта.

Шоколадний бісквіт для торта

Рецепт для тих, хто любить шоколадні тортики і тістечка.

Базові продукти:

  • сухий розчинний кава — 15 гр;
  • цукор — 180 гр;
  • розпушувач — 10 гр;
  • шість яєць;
  • ванілін — 2 гр;
  • кип’ячена вода — 80 мл;
  • какао — 35 гр;
  • олія соняшникова — 60 мл;
  • борошно — 150 гр.

Інструкція по приготуванню:

  • З’єднуємо борошно, розпушувач і какао, проводимо їх через сито в миску.
  • Кип’ятимо воду.
  • 50 мл води виливаємо в каві, заважаємо.
  • Заздалегідь дістаємо яйця їх холодильника, розбиваємо їх, змішуємо з цукром і збиваємо.
  • Вийде густа маса вершкового кольору.
  • Продовжуючи заважати суміш, заливаємо 30 мл окропу, додаємо олію і обробляємо міксером.
  • Додаємо суміш борошна з какао, акуратно розмішуючи тісто лопаткою.
  • Наливаємо в тісто заварену каву і ще раз перемішуємо.
  • Беремо форму. Її форма і висота залежить від того, який ви хочете спекти торт.
  • Викладаємо в неї тісто. Не забудьте обмазати її поверхню олією.
  • Відправляємо в гарячу духовку на 40 хвилин.
  • Як тільки бісквіт охолоне, перекладаємо його на тарілку.
  • Основу для тортів можна розрізати на кілька коржів, можна залишити як є.
Дивіться також:  Пиріг зі смородиною – 10 рецептів приготування в мультиварці і в духовці

Без додавання яєць

Вам знадобиться:

  • кефір — 0,2 л;
  • ванілін — 9 гр;
  • борошно — 0,2 кг;
  • масло рослинне — 60 мл;
  • цукор — 0,1 кг;
  • розпушувач для тіста — 20 гр.

Поетапне приготування:

  • Відразу включаємо духовку і ставимо на розігрів.
  • Подрібнюємо борошно з допомогою сита.
  • Насипаємо в неї розпушувач і ванілін. Перемішуємо.
  • Наливаємо масло в миску з кефіром, насипаємо цукровий пісок. Змішуємо масу, поки цукор повністю не розчиниться.
  • Кефірну суміш наливаємо в борошняну масу.
  • Віночком замішуємо тісто, на його поверхні повинні з’явитися пухирці.
  • Готуємо форму для торта: вистилаємо папером для запікання, або змащуємо шматочком масла.
  • Переливаємо в неї тісто.
  • Запікаємо бісквіт протягом 20 хвилин в духовці з температурою 200 градусів.
  • Відкриваємо дверцята духової шафи тільки в останні 15 хвилин, щоб форма пишного бісквіта не осіла.

Заварний бісквіт на окропі

Заварне печево виходить з духовки повітряним, з мільйоном бульбашок в ніжному тесті.

Необхідні для рецепта продукти:

  • борошно — 0,15 кг;
  • крутий окріп — 55 мл;
  • розпушувач — 12 гр;
  • яйце — 4 шт.;
  • цукровий пісок — 160 гр;
  • соняшникова олія — 50 мл

Покрокова інструкція:

  • У чашку з пшеничним борошном насипаємо розпушувач, змішуємо ложкою.
  • В інший посуд виливаємо яйця, додаємо цукор і обробляємо віночком до густої кремоподібної маси.
  • Через сито висипаємо борошно в яєчну суміш.
  • Тісто збиваємо, наливаємо олію і ще раз перемішуємо.
  • Кип’ятимо воду в чайник і виливаємо тісто.
  • Збиваємо легко тісто з бульбашками віночком.
  • Прогріваємо духовку до температури 180 градусів.
  • Захищаємо форму для бісквіта від пригорання, вистеливши її папером для запікання.
  • Виливаємо трохи рідкувате тісто у форму і ставимо її на полицю в духовку.
  • Готуємо основу для торта 40 хвилин. В кінці необхідно перевірити зубочисткою, наскільки добре вона пропеклась.
Дивіться також:  Пиріг з сиром та полуницею – 7 рецептів

На сметані

Такий бісквіт виходить більш насиченим, ситним і м’яким.

Що потрібно взяти:

  • щіпку солі;
  • борошно — 200 гр;
  • три яйця;
  • цукор — 0,3 кг;
  • сметану — 125 мл;
  • вершкове масло — 0,1 кг.

Варіант приготування:

  • Розімніть шматок масла в мікрохвильовці. Вистачить 30 секунд.
  • Завантажте його в чашку міксера, додайте цукор і увімкніть прилад.
  • Як тільки маса стане пишною, розбийте туди масло і покладіть сметану.
  • Змішайте борошно з содою і проведіть через сито.
  • Пересипте суміш до яєць, ще раз все збийте. Вийшло тісто.
  • Підготуйте форму, застеливши її пекарським пергаментом.
  • Заздалегідь увімкніть духовку і прогрійте до 190 градусів.
  • Перекладіть м’яке, пухке тісто у форму. Вона може бути круглої або квадратної, в залежності від вас цікавить форми торта.
  • Запікайте бісквіт протягом 60 хвилин.

Пишний бісквіт на 4 яйця

Слідуючи цим рецептом, ви отримаєте надзвичайно пишний, повітряний бісквіт для торта. Готується він просто, і не потрібно витрачати час на відділення білків і жовтків.

Вам знадобиться:

  • цукор — 150 гр;
  • чотири курячі яйця;
  • розпушувач — 14 гр;
  • борошно вищий сорт — 0,15 кг

Алгоритм дій:

  • Відразу увімкніть духовку і поставте її температурний режим на 180 градусів.
  • Беремо глибоку посуд, виливаємо жовтки разом з білками.
  • Проходимся по суміші міксером на великій потужності.
  • Як тільки яйця перетворяться в пишну піну, починаємо вводити цукор, не вимикаючи міксер.
  • Беремо сито і просіваємо через нього борошно в пишну яєчно-цукрову масу.
  • Додаємо розпушувач, продовжуємо збивати дерев’яною лопаткою.
  • Не сипте відразу все борошно, інакше бісквіт вийде твердим і важким. Краще просеивайте борошно в кілька підходів, в перервах перемішуючи масу.
  • Форму для запікання змащуємо шматочком масла, присипаємо борошном.
  • Страва готується 35 хвилин при 180 градусів духовки.
  • Готову здобу остуджуємо, обережно виймаємо з форми і ріжемо на коржі.

Прокрутка до верху