Бісквіт — це основна частина торта. Дуже важливо, щоб він був м’яким, пишним, в міру солодким. Ми розповімо, як приготувати бісквіт будинку.
Класичний бісквіт для торта в домашніх умовах
Вам знадобиться:
- яйце — 4 шт.;
- цукровий пісок — 150 гр;
- борошно пшеничне — 0,1 кг;
- цукор ванільний — 15 гр.
Покрокове приготування:
- Беремо сито і просіваємо через нього борошно два рази.
- Розбиваємо яйця і акуратно відокремлюємо білки від жовтків. Не можна допустити, щоб хоч крапля жовтка була в масі білка.
- Миску для яєчної маси потрібно вимити і витерти насухо. Тільки так можна збити білки до необхідної консистенції.
- До жовтків насипати 75 грамів цукрового піску і додати ванільний цукор.
- Перетерти інгредієнти до утворення густої маси білуватого відтінку. Зробити це можна за допомогою міксера або віночка.
- Білки збовтуємо до м’якої пишної маси.
- Не перестаючи збивати масу, поступово висипаємо цукор, що залишився. У результаті повинна вийти більш густа маса (тверді піки).
- Відокремити від білкової суміші третю частину і перекласти її в миску до жовтків.
- Акуратно змішати з жовтками і всипати борошно, просіяне через сито.
- Перекласти інші білки і замісити тісто. Не перестарайтеся з цим.
- Приготуємо потрібну форму для бісквіта і заповнимо її на 2/3, так як в духовці тісто підніметься до країв.
- Заздалегідь прогріваємо духовку до 180 градусів. Час запікання — 35 хвилин. Щоб основа торта була як можна більш пишною, не відкривайте духовку перші 20 хвилин готування.
- Акуратно витягти м’який ніжний бісквіт з форми, дати йому охолонути.
Готуємо в мультиварці
Список продуктів:
- яйце — 4 шт.;
- цукровий пісок — 0,16 кг;
- пшеничне борошно — 0,16 кг;
- цукор ванільний — 11 гр;
- шматочок вершкового масла.
Як приготувати бісквіт в мультиварці:
- Починаємо готувати за стандартною процедурою.
- По мисках розкладаємо білки і жовтки окремо.
- Обробляємо віночком білки до утворення твердих піків.
- Не припиняючи збивати, засипаємо цукор, виливаємо білки і додаємо ваніль.
- Коли вийде м’яка однорідна маса, тонкою цівкою додаємо подрібнену через сито борошно.
- Все акуратно замішуємо ложкою.
- Шматочком масла обробити стінки і дно мультиварки.
- Перекласти в чашу тісто, розрівняти його поверхню лопаткою.
- Залишається вибрати в меню мультиварки програму «Випічка» і встановити час 50 хвилин.
- В кінці готування можна відкрити кришку і зубочисткою перевірити, наскільки добре пропеклося тісто.
- Виймаємо її з чаші, остуджуємо. Залишається обмазати кремом, прикрасити, м’який і смачний торт готовий. Приємного чаювання!
Медова основа для торта
Склад рецепта:
- мед — 90 гр;
- чотири курячі яйця;
- борошно — 0,2 кг;
- цукор — 150 гр;
- сода — 10 гр.
Спосіб приготування:
- У соду налити трохи лимонного соку.
- Білки і жовтки розділити по різних чашках.
- Білки збиваються з 75 грамами цукру міксером до пишної маси.
- Іншу частину цукру пересипати в жовтки і збовтати до стану білого крему.
- Переливаємо мед у високу миску і ставимо на вогонь.
- Як тільки мед почав пінитися, додаємо до нього соду і готуємо до придбання масою коричневого відтінку.
- Половину білків перекладаємо до жовтків. Акуратно змішаємо і высыплем борошно.
- Наливаємо мед.
- Викладаємо частину білків.
- Замішуємо тісто лопаткою.
- Форму для бісквіта застеляємо пекарським папером, стінки змащуємо рослинним маслом.
- Нагріваємо духовку до температури 180 градусів. Випікаємо ласощі — 30-40 хвилин.
- Перевірте дерев’яною паличкою, не вологий він всередині. Якщо все пропеклося, бісквіт вийміть з форми і приступайте до приготування торта.
Шоколадний бісквіт для торта
Рецепт для тих, хто любить шоколадні тортики і тістечка.
Базові продукти:
- сухий розчинний кава — 15 гр;
- цукор — 180 гр;
- розпушувач — 10 гр;
- шість яєць;
- ванілін — 2 гр;
- кип’ячена вода — 80 мл;
- какао — 35 гр;
- олія соняшникова — 60 мл;
- борошно — 150 гр.
Інструкція по приготуванню:
- З’єднуємо борошно, розпушувач і какао, проводимо їх через сито в миску.
- Кип’ятимо воду.
- 50 мл води виливаємо в каві, заважаємо.
- Заздалегідь дістаємо яйця їх холодильника, розбиваємо їх, змішуємо з цукром і збиваємо.
- Вийде густа маса вершкового кольору.
- Продовжуючи заважати суміш, заливаємо 30 мл окропу, додаємо олію і обробляємо міксером.
- Додаємо суміш борошна з какао, акуратно розмішуючи тісто лопаткою.
- Наливаємо в тісто заварену каву і ще раз перемішуємо.
- Беремо форму. Її форма і висота залежить від того, який ви хочете спекти торт.
- Викладаємо в неї тісто. Не забудьте обмазати її поверхню олією.
- Відправляємо в гарячу духовку на 40 хвилин.
- Як тільки бісквіт охолоне, перекладаємо його на тарілку.
- Основу для тортів можна розрізати на кілька коржів, можна залишити як є.
Без додавання яєць
Вам знадобиться:
- кефір — 0,2 л;
- ванілін — 9 гр;
- борошно — 0,2 кг;
- масло рослинне — 60 мл;
- цукор — 0,1 кг;
- розпушувач для тіста — 20 гр.
Поетапне приготування:
- Відразу включаємо духовку і ставимо на розігрів.
- Подрібнюємо борошно з допомогою сита.
- Насипаємо в неї розпушувач і ванілін. Перемішуємо.
- Наливаємо масло в миску з кефіром, насипаємо цукровий пісок. Змішуємо масу, поки цукор повністю не розчиниться.
- Кефірну суміш наливаємо в борошняну масу.
- Віночком замішуємо тісто, на його поверхні повинні з’явитися пухирці.
- Готуємо форму для торта: вистилаємо папером для запікання, або змащуємо шматочком масла.
- Переливаємо в неї тісто.
- Запікаємо бісквіт протягом 20 хвилин в духовці з температурою 200 градусів.
- Відкриваємо дверцята духової шафи тільки в останні 15 хвилин, щоб форма пишного бісквіта не осіла.
Заварний бісквіт на окропі
Заварне печево виходить з духовки повітряним, з мільйоном бульбашок в ніжному тесті.
Необхідні для рецепта продукти:
- борошно — 0,15 кг;
- крутий окріп — 55 мл;
- розпушувач — 12 гр;
- яйце — 4 шт.;
- цукровий пісок — 160 гр;
- соняшникова олія — 50 мл
Покрокова інструкція:
- У чашку з пшеничним борошном насипаємо розпушувач, змішуємо ложкою.
- В інший посуд виливаємо яйця, додаємо цукор і обробляємо віночком до густої кремоподібної маси.
- Через сито висипаємо борошно в яєчну суміш.
- Тісто збиваємо, наливаємо олію і ще раз перемішуємо.
- Кип’ятимо воду в чайник і виливаємо тісто.
- Збиваємо легко тісто з бульбашками віночком.
- Прогріваємо духовку до температури 180 градусів.
- Захищаємо форму для бісквіта від пригорання, вистеливши її папером для запікання.
- Виливаємо трохи рідкувате тісто у форму і ставимо її на полицю в духовку.
- Готуємо основу для торта 40 хвилин. В кінці необхідно перевірити зубочисткою, наскільки добре вона пропеклась.
На сметані
Такий бісквіт виходить більш насиченим, ситним і м’яким.
Що потрібно взяти:
- щіпку солі;
- борошно — 200 гр;
- три яйця;
- цукор — 0,3 кг;
- сметану — 125 мл;
- вершкове масло — 0,1 кг.
Варіант приготування:
- Розімніть шматок масла в мікрохвильовці. Вистачить 30 секунд.
- Завантажте його в чашку міксера, додайте цукор і увімкніть прилад.
- Як тільки маса стане пишною, розбийте туди масло і покладіть сметану.
- Змішайте борошно з содою і проведіть через сито.
- Пересипте суміш до яєць, ще раз все збийте. Вийшло тісто.
- Підготуйте форму, застеливши її пекарським пергаментом.
- Заздалегідь увімкніть духовку і прогрійте до 190 градусів.
- Перекладіть м’яке, пухке тісто у форму. Вона може бути круглої або квадратної, в залежності від вас цікавить форми торта.
- Запікайте бісквіт протягом 60 хвилин.
Пишний бісквіт на 4 яйця
Слідуючи цим рецептом, ви отримаєте надзвичайно пишний, повітряний бісквіт для торта. Готується він просто, і не потрібно витрачати час на відділення білків і жовтків.
Вам знадобиться:
- цукор — 150 гр;
- чотири курячі яйця;
- розпушувач — 14 гр;
- борошно вищий сорт — 0,15 кг
Алгоритм дій:
- Відразу увімкніть духовку і поставте її температурний режим на 180 градусів.
- Беремо глибоку посуд, виливаємо жовтки разом з білками.
- Проходимся по суміші міксером на великій потужності.
- Як тільки яйця перетворяться в пишну піну, починаємо вводити цукор, не вимикаючи міксер.
- Беремо сито і просіваємо через нього борошно в пишну яєчно-цукрову масу.
- Додаємо розпушувач, продовжуємо збивати дерев’яною лопаткою.
- Не сипте відразу все борошно, інакше бісквіт вийде твердим і важким. Краще просеивайте борошно в кілька підходів, в перервах перемішуючи масу.
- Форму для запікання змащуємо шматочком масла, присипаємо борошном.
- Страва готується 35 хвилин при 180 градусів духовки.
- Готову здобу остуджуємо, обережно виймаємо з форми і ріжемо на коржі.