Як приготувати буряк в мікрохвильовці

Процес варіння буряків на газовій плиті досить трудомісткий. Коренеплід довго вариться і поглинає багато води, а крім того вода ще й випаровується. На варіння буряків для звичайного вінегрету йде близько 2 годин, а крім того господиня повинна постійно підливати воду. Але, в сучасних умовах за допомогою чудесного агрегату – мікрохвильової печі, можна спростити варіння і заощадити час. І, у кожної господині давно виникло питання про те як швидко зварити буряк.

Для цього потрібно мати мікрохвильову піч, скляну каструлю для мікрохвильовки, зі спеціальною кришкою з отвором для виходу пари і, звичайно, сам продукт. Варять буряки в мікрохвильовці двома способами: у воді й без неї.

 

Спосіб 1. Варіння буряків в мікрохвильовці з додаванням води.

Для цього у коренеплоду відрізати вершки і корінці, промити, обтерти сухим паперовим рушником і покладе на середину каструлі, налити 100 мілілітрів води, щільно закрити кришку і поставити в піч. Варити буряк при високій потужності мікрохвильовки близько 10 хвилин. Далі буряки проткнути зубочисткою, Якщо вона м’яка, то варіння закінчена, якщо жорстка, то поварити ще 5 хвилин.

 

Спосіб 2 . Варіння буряків в мікрохвильовці в пакеті.

 

 

Як зварити буряк в мікрохвильовці в пакеті? Дуже просто як двічі два. Для варіння буряків взяти перфорований пакет. У таких пакетах продають овочі в магазинах, з дірочками. Якщо такого пакету немає, то зробити в звичайному целофановому пакеті кілька проколів. Коренеплід,

оброблений коренеплід покласти в пакет, розмістити і запікати в печі на максимальній потужності близько 15 хвилин.

Буряк, безперечно корисний і смачний коренеплід, що містить масу вітамінів і мікроелементів. Її необхідно тобто при зниженому гемоглобіні, особливо вагітним жінкам. Корисна звела, завдяки підвищеному вмісту клітковини для нормалізації роботи кишечника.

Буряк сприяє видалення. холестеринових бляшок, що знижує ризик виникнення атеросклерозу. Але, їмо її недостатньо Які страви зазвичай готують з буряка: борщ, холодник і вінегрет. А, існують і лолее смачні страви. Наведемо приклади.

Смачний рецепт. Ікра бурякова

Проста в приготуванні закуска. Особливо корисна ікра вагітним жінкам під час токсикозу.

Інгредієнти для бурякової ікри:

  • буряк варена – 400 гр.,
  • квашена капуста – 500 гр.,
  • цибуля – 100 гр.,
  • томатна паста – 20 гр.,
  • цукор – 10 гр.,
  • рослинна олія – 40 гр.,
  • спеції.

Як приготувати ікру бурякову

  • буряк очистити від шкірки і порізати тонкою соломкою.
  • Квашену капусту віджати і дрібно порізати.
  • Оброблений цибулю тонко нашаткувати і обсмажити з буряком.
  • На олії підсмажити капусту з томатною пасто
  • З’єднати на сковороді буряк і капусту, додати цукор, сіль , перець і прогріти ще хвилин 5.
  • При бажанні остиглу ікру можна пропустити через м’ясорубку.

     

    Буряк в сметані

    Інгредієнти для буряків в сметані:

    • відварений буряк – 700гр.,
    • сметана – 180 гр.,
    • цибуля – 60 гр.,
    • часник – 20 гр.,
    • Цукор – 18 гр.,
    • лимонний сік – 25 мл,
    • хрін готовий – 10 гр.,
    • сіль.

    Приготування буряка в сметані.

  • Готову буряк остудити, очистити, порізати тонкими пластинками поперек волокон і красиво розкласти в салатнику.
  • У сметану додати хрін, товчений часник, лимонний сік, цукор, сіль. Соус перемішати і полити їм пластиночки буряків. Салатник покласти на 1 годину в холодильник, після чого подати до столу.
  • Прокрутка до верху