Квасоля не тільки смачний продукт, але і дуже корисний завдяки рослинному білку. Вона служить прекрасною закускою і одночасно гарніром до основних страв. Приготувати її можна різними способами. З нашої збірки рецептів ви дізнаєтеся, як приготувати червону квасолю на гарнір смачно.
Червона квасоля, тушкована в томатному соусі
Ці боби зберігають велику кількість білка і спокійно замінюють м’ясні продукти.
Інгредієнти:
- квасоля – 250 г червона;
- зелень;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль;
- рослинна олія;
- томатна паста – 4 ст. ложки;
- перець;
- часник – 2 зубки.
Приготування:
- До приготування страви слід підходити заздалегідь. Промити і залити водою боби. Залишити до ранку. Проварити.
- Смак страви в чому залежить від соусу для квасолі, тому до його приготування слід підійти відповідально. Нашаткувати і підсмажити в олії цибулю. Влити пасту. Додати нашатковану зелень. Посипати перцем і підсолити. Перемішати. Варити, поки маса не загусне. Не забувайте постійно перемішувати, інакше соус пригорить.
- Порубати часникові зубки. Змішати з готовими бобами. Надіслати до соусу. Перемішати і тушкувати сім хвилин.
Лобіо по-грузинськи
Якщо під час посту ви задумалися чим урізноманітнити раціон, то це страва буде не тільки корисним, але і смачним рішенням.
Інгредієнти:
- сіль;
- червона квасоля – 220 г;
- часник – 3 зубки;
- ріпчаста цибуля – 420 г;
- горіх волоський рубаний – 2 ст. ложки;
- перець чорний;
- томати – 220 г;
- петрушка;
- хмелі-сунелі – 21 г;
- кінза;
- рослинне масло.
Приготування:
- Попередньо вимочені боби відварити. Крупно порубати цибулю. Посипати приправами і змішати з шматками томатів. Відправити в сковорідку і тушкувати до м’якості цибулі.
- Додати відварені боби. Закинути подрібнені горіхи і часникові зубчики. Присипати сіллю і перцем. Перемішати.
- Додати зелень, яку заздалегідь дрібно подрібнили. Накрити кришкою і потомити три хвилини.
Фасолево-овочеве рагу
Дуже легко приготувати червону квасолю в мультиварці. Це корисне блюдо особливо добре готувати восени, коли тільки зібрали багатий урожай, але і в зимовий час можна побалувати себе вітамінним стравою. Якщо не вистачає якихось овочів, то їх сміливо можна замінювати будь-якими доступними компонентами.
Інгредієнти:
- квасоля червона консервована – банку;
- спеції;
- кабачок – 1 шт. дрібний;
- сіль;
- баклажан – 4 шт.;
- сметана – 3 ст. ложки;
- томат – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- болгарський перець – 3 шт.
Приготування:
- Баклажани нарізати півкільцями. Щоб позбавити їх від гіркоти, посипте сіллю і залиште на півгодини. Потім добре промийте водою.
- Кабачок нарізати шматками. Порізати картоплю і натерти моркву. Нашаткувати перець і цибулю. Помідори – кубиками. Злити рідину з бобів.
- Всі продукти помістити в чашу. Вибрати режим «Випічка». Час – 20 хвилин.
- Присипати сіллю і полити сметаною. Розмішати.
- Переключити на «Гасіння». Таймер – дві години.
Рецепт з горіховим соусом
Це блюдо можна подавати охолодженим або гарячим. В будь-якому вигляді воно залишається смачним і ароматним.
Інгредієнти:
- квасоля червона – 550 г;
- сіль;
- горіхи – 170 г;
- перець;
- майонез;
- зелень – 170 г;
- часник – 3 зубки;
- зелена цибуля – 85 р.
Приготування:
- Відварити боби. Горіхи розтовкти і змішати з порубаними часниковими зубчиками. Посипати червоним перцем. Додати нашатковану зелень. Залити майонезом і перемішати.
- Додати квасолю в підготовлений соус.
- Порубати цибулю і змішати з іншими продуктами. Підсолити і перемішати.
Квасоля по-корейськи на гарнір
Корисне і поживне блюдо, яке має пікантний і оригінальний смак. Допоможе додати екзотичні нотки в звичайний раціон.
Інгредієнти:
- червона квасоля – 550 г;
- кріп – 15 г;
- цибуля – 3 шт.;
- сіль – 1 ч. ложка;
- томатний соус – 110 мл;
- рослинна олія – 50 мл;
- соєвий соус – 55 мл
Приготування:
- Замочити квасолю у воді. Знадобиться не менше трьох годин. Відварити.
- Подрібнити цибулину. В розпечену сковорідку влити олію і помістити цибульні кубики. Прожарити. Залити соусом спочатку томатним, а потім соєвим.
- Посолити боби. Змішати з обсмаженням. Нашаткувати зелень і посипати готову страву.
Якщо хочете швидше зварити квасолю, то після того як рідина закипить, додайте кожні дев’ять хвилин столову ложку холодної води. А соліть в самому кінці, щоб боби не стали жорсткими.
З додаванням грибів
Дуже добре поєднується квасоля з грибами. Їх тандем порадує смаком і ароматом.
Інгредієнти:
- гриби – 240 г;
- сіль;
- квасоля – банку червона консервована;
- мелений перець;
- бальзамічний оцет – 1 ст. ложка;
- цибуля – 1 шт.;
- чебрець – 0,5 ч. ложки;
- часник – 1 зубчик;
- рослинне масло – 2 ст. ложки;
- шпинат.
Приготування:
- Цибулю нарізати півкільцями.
- Порубати часниковий зубчик.
- Нарізати пластинками гриби.
- Звільнити квасоля від рідини з банки.
- Залити масло в сковороду. Прогріти. Помістити цибулю. Прожарити. Закинути гриби. Потомити п’ять хвилин. Присипати чебрецем. Додати квасолю. Перемішати.
- Насипати часник. Потомити хвилину. Залити оцтом. Додати подрібнений шпинат. Посолити і посипати перцем. Перемішати.
Рослинна олія можна замінити топленим або вершковим, тоді страва вийде смачніше.
Гарнір з червоної квасолі в горщиках
Для приготування потрібна відварна квасоля. Блюдо виходить корисним і смачним.
Інгредієнти:
- червона квасоля відварена – 320 г;
- часник – 3 зубки;
- баклажан – 2 шт.;
- масло – 45 мл;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль;
- спеції;
- томат – 2 шт.;
- сметана – 155 мл;
- морква – 1 шт.
Приготування:
- Посипати сіллю нарізаний баклажан. Потримати півгодини і обмити водою. Просушити рушником і відправити на сковорідку. Залити олією і обсмажити.
- Нашатковану цибулю підсмажити на сковороді.
- Нарізати помідор. Змішати з цибулею і тушкувати пару хвилин.
- Влити сметану. Розмішати.
- Гуртки моркви перемішати з бобами. Підсолити.
- Викласти в горщики квасоля. Вкрити баклажанами.
- Посипати порубаним часником. Закрити томатною сумішшю. Накрити кришкою.
- Запікати в духовій печі (180 градусів). Час – годину.