Як приготувати чізкейк в домашніх умовах – 8 рецептів
Якщо ви не знаєте, як приготувати чізкейк в домашніх умовах, то ознайомтеся з представленими рецептами. Зробити це не так складно як здається.
Чізкейк – класичний покроковий рецепт
Класичний рецепт чізкейку являє собою легкий спосіб приготування улюбленого десерту.
Необхідні продукти:
маленька упаковка вершкового масла;
вершковий сир, ідеально підходить «Філадельфія», а інший – трохи більше півкілограма;
200 грам печива по своєму смаку;
три яйця;
вершки великий жирності – приблизно 150 грам;
трохи ваніліну;
близько 150 грам пудри з цукру.
Процес приготування:
Класичний рецепт чізкейку починається з підготовки всіх молочних продуктів. Вони не повинні бути холодними.
Далі потрібно приготувати корж, для цього руками або за допомогою техніки подрібніть масло разом з печивом.
Візьміть форму, в якій будете випікати. По її дну щільно викладіть отриману суміш з печива і масла.
Розігрійте духовку до температури 160 градусів і відправте туди печиво у формі на 10 хвилин. Потім поставте його остуджуватися і перейдіть до заливання.
У мисці змішайте цукрову пудру і сир. Не робіть це занадто інтенсивно. Додайте ще ванілін, яйця і знову перемішайте.
У ту ж миску влийте вершки і доведіть все до однорідності.
Влийте заливання у форму і приготуйте водяну баню.
Все, що вийшло в попередньому кроці, ставте в духовку приблизно на годину з температурою 160 градусів.
Після того як час приготування вийшло, не поспішайте діставати випічку. Відкрийте духовку і дайте десерту постояти там ще годину. Потім, не дістаючи з форми, дати йому ще 4 години постояти в холодильнику.
Готуємо без випічки в домашніх умовах
Чізкейк без випічки – це варіант для тих, хто не хоче довго возитися і включати духовку.
Підготуйте желатин: залийте його невеликою кількістю води і дайте постояти близько 60 хвилин.
Печиво подрібніть в крихту в блендері або м’ясорубці. Перемішайте його з маслом, доведеним до рідкого стану, і отриманою масою заповніть форму. Приберіть в холодильник на деякий час.
Желатин, доведіть до кипіння і відразу поставте остуджуватися.
В окремій ємності добре збийте вершки, потім додайте сир і перемішайте так, щоб суміш стала однорідною. Сюди ж влийте желатин.
Дістаньте форму з холодильника і на печиво помістіть масу з сиру. Знову приберіть в холод приблизно на 4 години.
В мультиварці
Рецепт, безумовно, сподобається тим, хто любить готувати в мультиварці.
Необхідні продукти:
пачка вершкового масла;
пакет цукрової пудри;
парочка яєць;
300 грам сиру;
печиво за смаком – 300 грам;
250 грам сметани;
пакет ванільного цукру.
Процес приготування:
Перетворіть печиво в дрібну крихту.
У режимі «Смаження» розтопіть масло і перемішайте його з печивом.
У чашу для готування щільно викладіть масу з печива.
У звичайній мисці перемішайте сир з цукром і туди ж влийте вміст яєць. Після того як всі завадили, всипте ванілін і додайте сметану.
Маса, яка у вас вийшла, тепер відправляється в ємність, де лежить печиво.
Увімкніть режим «Випічка» на 50 хвилин. Але після закінчення готування не відкривайте відразу прилад, дайте чізкейк постояти ще близько години.
Коли він повністю охолоне, приберіть його на ніч у холодильник.
Сирний чізкейк з печивом
Цей десерт, приготований на основі жирного сиру.
Необхідні продукти:
200 грам печива;
упаковка вершкового масла;
близько 300 грам цукру;
700 г жирного сиру;
трохи солі;
маленька баночка сметани;
три яйця;
пакетик ванільного цукру.
Процес приготування:
Подрібніть печиво і перемішайте його з розтопленим маслом.
Підготуйте форму і заповніть її дно масою з печива і масла. Добре утрамбуйте, зробіть невеликі бортики і поставте в холодильник.
Перемішайте сир, постарайтеся позбутися від грудок. Окремо добре збийте цукор з яйцями і ваніліном. Отриману суміш додайте до сиру і збивайте ще хвилину.
До печінкою покладіть сир, розрівняйте його за формою і відправте у вже розігріту до 170 градусів духовку на 50 хвилин. Коли пройде час, дайте йому ще трохи постояти і тільки після того, як він охолоне, дістаньте з форми.
Перетворіть печиво в дрібну крихту. Змішайте його з розтопленим маслом і викладіть отриману масу у форму для випічки так, щоб вона щільно лежала.
У великій мисці змішайте цукрову пудру і маскарпоне, повинна вийти однорідна маса.
Туди ж обережно налийте вершки, так щоб не з’явилися грудки. А потім яйця і ванілін. Все добре перемішується.
Отриману сирну начинку кладемо на печиво. Робимо водяну баню і відправляємо все випікатися на півтори години при температурі 160 градусів.
Після закінчення часу чекаємо, поки десерт охолоне, і прибираємо його на чотири години в холодильник.
Чізкейк Нью-Йорк
Чізкейк Нью-Йорк – це класичний рецепт приготування, який описано вище. Його історія почалася ще в 1872 році, коли в Америці вперше спробували приготувати аналог вершкового сиру. Крім стандартних інгредієнтів в цей чізкейк за бажанням можна додати ягоди і фрукти.
З полуницею
Доповнений і більш цікавий класичний рецепт.
Необхідні продукти:
полуничне желе – приблизно 100 грам;
півсклянки цукру;
жирні вершки – 400 мілілітрів;
півкілограма сиру;
велика упаковка масла;
печиво на свій смак – не менше 300 грамів;
трохи ваніліну;
лимон;
25 грам желатину.
Процес приготування:
Розітріть вершкове масло з печивом вручну або в комбайні до однорідності.
Те, що у вас вийшло, викладіть в круглу форму, яку будете використовувати для випікання. Щільно розподіліть по дну, зробивши невеликі бортики, і приберіть в холодильник.
Підготуйте желатин: залийте його окропом і дайте постояти.
Покладіть сир в велику ємність і ретельно збийте його міксером. Сюди ж влийте вершки і насипте цукор. Знову збийте.
До сиру влийте желатин, який ви готували раніше, ванілін і відіжміть сік з лимона.
Суміш, яку отримали, викладіть на подмерзшее в холодильнику печиво і знову приберіть все в холод на годину.
Полуницю розрізати на пластинки і прикрасьте їй поверхню сиру. Залийте все полуничним желе і відправте в морозилку на годину.