Як приготувати домашній чізкейк – рецепт з фото

Зовсім недавно в побуті кулінарного світу нашої країни з’явилося це дивовижне назву – чізкейк. Не важко здогадатися, що його походження має іноземне коріння. Однак, якщо подивитися глибше, вивчивши рецепт приготування чізкейку, можна зрозуміти, що для нас, російськомовних громадян, це звичайнісінька сирна запіканка на коржі. Десерт приємний на смак, ніжний і корисний. Маючи таке чудернацьке назва, готується домашній чізкейк досить просто.

Походження чізкейку

Чізкейк вперше з’явився в Древній Греції, однак став популярним після поширення в Америці. Тому багато хто помилково вважають цей пиріг споконвічно американським стравою. Також чізкейк можна сміливо вважати нащадком сирників і запіканок, які широко поширені в Україні та Білорусі. Кожна різновид має свої особливості. Наприклад, американський варіант готується з використанням жирного вершкового сиру «Філадельфія» і носить назву «Нью-Йорк». Завдяки цьому нюансу, страва виходить однорідним і м’яким. Просто таїть у роті! Може бути як солодких, так і вдало гармоніювати з основними стравами. У Великобританії сирний чізкейк готується без запікання і подається холодним. Для підтримки форму до сирної маси додається желатин.

Чим домашній чізкейк відрізняється від традиційного?

По-перше, десерт, який готують вже довгі роки за кордоном, заснований на вершковому сирі. Однак для нашої країни такий інгредієнт є розкішшю, і знайти його часом виявляється не просто. Тому для приготування домашнього аналога краще використовувати сир підвищеної жирності.

По-друге, для класичного рецепту чізкейку готується спеціальний пісочний корж і різновиди бісквіта тут аж ніяк не підійдуть.

По-третє, для домашнього чізкейку можна використовувати будь-який наповнювач: будь-то чорничний, малиновий, яблучний, вишневий, ягідний, лимонний і шоколадний.

Секрети приготування смачного домашнього чізкейку

Для того, щоб домашній десерт виглядав привабливо, був смачним і ніжним, потрібно дотримуватися кількох простих правил:

  • Перед приготуванням обов’язково дістаньте всі інгредієнти з холодильника, щоб сир підігріли, вершкове масло стало м’яким.
  • Не застосовуйте для збивання сиру міксер, так як маса буде надто рідкою. Тут краще скористатися старим бабусиним методом – подавіть сир виделкою. Так не вийде домогтися однорідної маси, але при випіканні не буде розтріскуватися поверхню пирога.
  • Під час випікання поставте в духовку каструлю з водою, випаровування якої допоможуть зробити десерт рівномірно красивим.
  • Температуру для випікання ставлять не більше 160 градусів, так як корж підгорить, а сиркова маса залишиться сирою.
  • Не виймайте чізкейк відразу з духовки, так як він осяде і потріскається. Після завершення приготування, трохи прочиніть дверцята і дайте йому «відпочити» хвилин 15. Після цього, коли страва вже стоїть на столі, акуратно ножем відокремте краю від стінок форми і залиште до повного охолодження.
  • Ні в якому разі не пересушуйте чізкейк, тому ставте форму на середній рівень, дотримуйтесь температурний режим і перевіряйте десерт на готовність. Зробити це можна візуально: у середині пирога видно легкі рухи, Він, немов дихає. З першого разу буде важко, але потім ви зрозумієте, в чому суть.
Дивіться також:  Суп з квасолі – 5 рецептів, просто і смачно

 

Рецепт домашнього чізкейку

Час приготування – 40 хвилин
Кількість порцій – 8 шматочків

Знадобляться такі інгредієнти:

  • • Сир – 600 г
  • • Плавлений сир – 400 г
  • • Цукор – 5 ст. л.
  • • Вершкове масло – 100 г
  • • Курячі яйця – 2 шт
  • • Пісочне печиво – 400 г
  • • Сіль – за смаком
  • • Ванільний цукор

Спосіб приготування:

Для початку зробимо корж. Печиво пропускаємо через м’ясорубку або кришимо руками. Якщо будуть попадатися великі шматочки – це лише додасть яскравість смаку. До печінкою додаємо ложку цукру і розм’якшене вершкове масло. Ретельно перемішуємо до утворення тіста.

Для випікання використовуємо суворо роз’ємну форму, яку змащуємо невеликою кількістю масла. Можна трохи посипати манкою або борошном. З отриманого тіста робимо підставу, поставивши його запікатися на 10 хвилин у духовку, виставивши температуру 180 градусів. На дно форми покласти пергаментний папір.

Готуємо сиркову масу. Для цього з’єднуємо плавлений сир, сир, цукор, що залишився, яйця і ванільний цукор. Для пікантності можна додати цедру лимона. Змішуємо всі інгредієнти за допомогою вилки, намагаючись створити максимальну однорідність.

На вже підрум’янений корж викладаємо сир, злегка вирівнюємо і ставимо в духовку на 160 градусів. Стежимо за готовністю десерту. Часу буде потрібно приблизно 30 хвилин.

Для охолодження чізкейк можна поставити в холодильник. Зверху укласти фрукти або посипати шоколадом.

Пиріг вийде ніжним і дуже смачним!

Прокрутка до верху