Як приготувати фаршировані кальмари?

Зараз дуже модно і популярно готувати різні страви з морепродуктів. Але що ми маємо на увазі під ними? Як правило, це креветки, мідії та гребінці. Приготований кальмар зустрічається рідко, та й то в основному як інгредієнт якого-небудь мікс салату.

 

Рецепт фаршированих кальмарів

На мій погляд, кальмар незаслужено обділений увагою, оскільки він, як і інші морепродукти, є дуже корисним. Його м’ясо багате йодом, таурином, вітамінами Е та іншими вельми цінними та корисними для людини властивостями і речовинами.


Доведено, що у людей, які постійно вживають кальмара в їжу, відбувається нормалізація кров’яного тиску і поліпшується робота шлунково-кишкового тракту, знижується холестерин. Також цей молюск сприяє виведенню солей важких металів з організму, а чоловікам навіть допомагає у вирішенні питання з підвищенням потенції. Крім усього, кальмару приписують заспокійливі та омолоджувальний вплив на організм.
Звичайно, все це не означає, що кальмар потрібно вживати кілограмами або зовсім замінити їм, наприклад, яловичину, але ввести його в свій раціон варто хоча б навіть для різноманітності домашнього меню.
Згадайте, коли ви їли в останній раз кальмар в принципі, а тим більше як самостійне блюдо? Не пам’ятаєте? Зараз вам надається унікальний шанс заповнити прогалини своєї домашньої кулінарії, порадувати своїх близьких новим і корисним стравою, скориставшись нашим рецептом фаршированих кальмарів.
Рецептів приготування, як і варіантів начинки для фаршированих кальмарів існує багато і на будь-який смак, тому зробимо невеликий огляд.

Начинка для фаршированих кальмарів

Для фарширування кальмарів можна взяти такі начинки:

  • З відварним рисом, яйцем і зеленню.
  • З грибами і сиром.
  • З крабовими паличками, креветками, яйцем і сиром.
  • З овочами (морква, цибуля, кабачок) і т. д
Дивіться також:  Суп з квасолею консервованою – 8 рецептів з червоною і білою

Насправді, кальмари поєднуються практично з усіма продуктами і їх складно зіпсувати.
А ми далі розповімо вам, як приготувати фаршировані кальмари правильно і смачно. А начинку візьмемо з тих продуктів, які знайдуться на будь-якій кухні: відварений рис і яйця. Вони відмінно поєднуються з морепродуктів, а сама страва вийде досить ситним.

Приготуємо фаршировані кальмари з рисом і яйцем

Час приготування: 1ч. 20 хв.
Кількість порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Тушки кальмарів очищені свіжі або свіжоморожені – 6 шт.;
  • Рис довгозернистий – 150 гр;
  • Яйце куряче – 3 шт.;
  • Зелень – 1 гілочка кропу, 3 стебла зеленої цибулі;
  • Майонез – 250 мл;
  • Сіль – за смаком;

Приготування:

Підготуємо кальмари для фарширування.
У киплячу воду опускаємо тушки кальмарів буквально на 20-30 секунд і як тільки на них згорнулася тоненька плівка, виймаємо. Під холодною водою гарненько їх промиваємо, очищаємо тушки від верхньої плівки і виймаємо хрящики. Обсушуємо паперовим рушником. Відкладаємо вбік.
Тепер займемося нашої начинкою.
Добре промиваємо рис відварюємо до напівготовності в підсоленій воді.
Яйця варимо круто, охолодити, чистимо і ріжемо кубиками. Зелень обмиваємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо. Беремо миску і кладемо в неї всі наші інгредієнти: відварений рис, порубані яйця і зелень. Додаємо до маси майонез і все ретельно перемішуємо до одержання однорідної маси. Пробуємо на смак, якщо не вистачає – додаємо сіль.
Тепер фаршируємо кальмари. Акуратно закладаємо в тушки нашу начинку, але занадто щільно, так як рис ще збільшиться в об’ємі в процесі готування. Отвори складаємо за допомогою зубочисток.
Беремо форму для випікання з високими бортами, змащуємо дно рослинним маслом і викладаємо наші нафаршировані кальмари по формі. Підливаємо у форму 50 мл води і ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. По закінченні часу дістаємо наші кальмарчики з духовки і подаємо на стіл.

Дивіться також:  Як зварити суп з фрикадельками

Кілька порад з приготування фаршированих кальмарів смачно:

  • Не тримайте їх в окропі довго, інакше вони стають гумовими, це буде відчутно і після їх гасіння в духовці.
  • Якщо на ваш смак, начинка з рису і яйця здасться сухуватою, додайте до них ще злегка обсмажену натерту моркву.
  • У форму можна долити не просто води, а додати до неї ложку сметани або 20-30 мл білого вина.
  • Перед подачею на стіл кальмари можна полити соусом: майонезом, сирним або бешамель.
  • А, взагалі, чим гарний рецепт приготування фаршированих кальмарів? Ви завжди можете проявити свою кулінарну фантазію, винайти власну начинку, чим порадуєте близьких і здивуєте друзів і гостей!

    Прокрутка до верху