Апетитне блюдо з надзвичайним смаком та ароматом, яке просто готується – це фарширований перець. У традиційному варіанті приготування в російській кухні для фарширування використовують суміш фаршу і рису. Але можна готувати начинку з ягід, грибів, риби, капусти, крупи, макаронів, використовуючи різні соуси. Як приготувати фарширований перець, щоб він вийшов смачним, дізнаєтесь у цій добірці.
Перець, фарширований фаршем і рисом — класичний рецепт
Це знайомий і звичний варіант приготування. Перець готується швидко, і виходить смачним і ароматним.
Для фарширування підходить перець будь-яких сортів і розмірів, але перевагу слід віддавати великим, м’ясистим плодам.
Особливий аромат додадуть страві терта морква і нашатковану цибулю. Рисову крупу необхідно заздалегідь відварити і додати у фарш. Коли рис буде сирим, він не встигне дійти в процесі приготування.
Інгредієнти:
- приправа;
- перець болгарський – 7-8 шт.;
- сіль;
- свинина – 600 г;
- лаврушка;
- цибуля – 2 цибулини для фаршу;
- зелень;
- паста томатна – 6 ч. ложок;
- часник – 2 зубки для фаршу;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 2 цибулини;
- рис – стакан;
- яйце – 1 шт.;
- зелень.
Приготування:
- Овоч промити. Гострим ножем по колу вирізати плодоніжку. Прибрати насіння.
- Моркву почистити. Взяти тертку крупного помелу. Натерти.
- Зняти лушпиння з цибулин. Нашаткувати.
- Розжарити сковорідку. Помістити цибулю з морквою. Обсмажити з використанням олії соняшникової.
- Рис відварити, він повинен бути злегка не доварили.
- Готуємо фарш.
- М’ясо нарізати. Цибулю, часник очистити. Нарізати.
- В м’ясорубку помістити цибулю, м’ясо, часник. Перекрутити.
- В отриману масу влити яйце.
- Покласти рис.
- Додати обжарку.
- Підсолити. Перемішати.
- Засипати спеції. Все змішати.
- Помістити начинку перець.
- Взяти високу каструлю.
- На дно влити олію соняшникову.
- Покласти перець горошком, лаврушку.
- Викласти перчик. Залити гарячою водою практично до висоти перців.
- Почекати поки закипить.
- Влити томатну пасту.
- Підсолити.
- Додати спеції.
- Накрити кришкою.
- Протушкувати годину.
- Перед подачею прикрасити зеленню.
В мультиварці
Фаршировані перці в мультиварці, виходять особливо ніжним, ідеально погашеним стравою.
Інгредієнти:
- перець болгарський – 6-7 шт.;
- спеції;
- філе куряче – 400 г;
- перець чорний мелений;
- рис – стакан;
- сіль;
- цибуля – 2 цибулини;
- болгарський перець для соусу – 1 шт.;
- морква – 2 шт.;
- цибуля – 1 цибулина для соусу;
- часник – 2 зубки;
- вода – 750 мл;
- паста томатна – 6 ч. ложок.
Приготування:
- Зняти лушпиння з цибулин. Нашаткувати.
- Моркву почистити. Подрібнити.
- Філе дрібно порізати.
- Помістити продукти в чашу.
- Влити олію соняшникову.
- Встановити режим «Випічка».
- Час обрати 40 хвилин.
- Проварити рис.
- Помістити в чашу.
- Розмішати.
- Підсолити. Додати спеції. Перемішати.
- У перцю вирізати серединку. Висипати насіння.
- Нафарширувати перець.
- Помістити в чашу.
- У ємність влити воду. Додати томатну пасту.
- Зубки часнику очистити. Нашаткувати. Закинути у воду.
- Цибуля звільнити від лушпиння. Нашаткувати. Додати до соусу.
- Болгарський перець звільнити від насіння і плодоніжки. Нашаткувати. Помістити в ємність.
- Підсолити. Поперчити. Перемішати.
- Залити в чашу на перці.
- Кришку печі закрити.
- Виставити режим «Гасіння» на годину.
В томатно-сметанному соусі
У кожній сім’ї є свій варіант приготування цього смачного страви. Спробуйте приготувати перець, фарширований м’ясом і рисом в соусі. У вас вийде прекрасний, багатий, насичений вершковий смак.
Інгредієнти:
- паста томатна – 6 ч. ложок;
- фарш -900 м, можна використовувати будь -;
- перець, мелений запашний;
- перець солодкий – 900 г;
- сіль;
- цибуля – 2 шт. ріпчаста;
- вода – 1000 мл;
- морква – 1 плід;
- рис – 0,5 склянки;
- олія соняшникова – 4 ч. ложки;
- сметана середньої жирності – 500 мл;
- кріп – 30 р.
Приготування:
- Видалити лушпиння з цибулин.
- Моркву почистити.
- Цибулини порізати кубиками дрібного розміру.
- Натерти морквину, використовуйте тертку середнього помелу.
- Нагріти сковорідку.
- Влити олію.
- Помістити овочі. Обсмажити. Вони повинні стати м’якими.
- Фарш помістити в ємність.
- Додати засмажку.
- Крупу рисову промити. Не варити. Додати у фарш.
- Посипати перцем. Підсолити. Перемішати.
- Видалити насіння і плодоніжку у перчиком.
- Помістити в звільнене місце начинку.
- Взяти каструлю. У неї повинні бути високі борти.
- Утрамбувати перці.
- Приготувати соус. Змішати томатну пасту і сметану.
- Залити водою. Підсолити. Перемішати.
- Влити в каструлю.
- Перці повинні бути повністю покриті рідиною.
- Накрити кришкою.
- Тушкувати півтори години.
- Засипати зелень.
- Згасити ще п’ять хвилин.
Готуємо з начинкою з овочів і рису
Це соковитий і ніжний вегетаріанський варіант приготування. Фарширований перець у духовці виходить набагато смачніше, ніж в традиційному варіанті. Овочі готують окремо, не додаючи сіль. Ідеальний варіант для харчування в пісні дні.
Інгредієнти:
- перець – 11 шт.;
- олія кукурудзяна;
- капуста – 0,5 качана;
- томатний сік – 250 мл;
- морква – 2 шт.;
- перець;
- перець – 2 шт. болгарський для начинки;
- сіль – 1,5 ст. ложки;
- рис грубозернистий – стакан.
Приготування:
- Зварити рисову крупу.
- Нашаткувати капусту.
- Перекласти в сковорідку. Влити олію кукурудзяну. Підсмажити.
- Натерти морквину. Підсмажити.
- Подрібнити перець для начинки. Загасити.
- Готувати овочі необхідно в різних сковорідках.
- Перемішати всі підсмажені овочі.
- Помістити до них рис. Додати сіль, перець.
- Вирізати у перчиком серединку з ніжкою. Вимити насіння.
- Помістити всередину начинку.
- Влити масло в каструлю.
- Помістити перчики.
- Залити томатним соком.
- Накрити кришкою.
- Духова шафа повинен знаходитися на режимі 180 гр.
- Помістити на годину в духовку.
Перець човниками, запечений з м’ясною начинкою
Красиве, оригінально оформлене блюдо, яке прикрасить будь-який святковий стіл.
Інгредієнти:
- фарш – 220 г яловичий;
- перець – 8 шт. солодкий;
- перець;
- масло вершкове – 2 ст. ложки;
- сіль;
- цибулина – 1 шт.;
- сир – 150 г твердий;
- морква – 1 шт.;
- фарш – 220 г свинячої;
- рис – 210 г відвареного.
Приготування:
- Розрізати перчики на дві частини.
- Вичистити кісточки.
- Відрізати ніжку.
- Нашаткувати цибулю.
- Моркву натерти.
- Помістити на розпечену сковорідку з маслом цибулю. Обсмажити.
- Закинути моркву. Підсмажити.
- Помістити В ємність засмажку. Засипати рис, заздалегідь зварений.
- Помістити фарш.
- Посипати перцем. Підсолити. Перемішати.
- Сир натерти.
- В човники помістити фарш.
- Посипати сиром.
- Викласти на деко.
- Помістити в духовку (180 гр.).
З начинкою з овочів і квасолі
Спробуйте дієтичне корисне блюдо, яке готується без додавання м’яса, але від цього не втрачає своїх смакових якостей.
Інгредієнти:
- картопля – 5 шт.;
- помідори – 10 шт.;
- перець – 11 шт. болгарський;
- лаврушка;
- цибуля – 3 цибулини;
- перець;
- сіль;
- квасоля біла – 250 г;
- олія соняшникова;
- часник – 5 зубчиків;
- морква – 3 шт.
Приготування:
- Нашаткувати цибулини, попередньо видаливши лушпиння.
- Знявши шкірку з зубків часнику, подрібнити.
- Нагріти сковорідку.
- Залити олією.
- Помістити овочі. Гасити.
- Бульби картоплі очистити.
- Натерти, використовуючи тертку.
- Відправити до овочів.
- Картопля повинна бути підлозі готова.
- Підсолити. Помістити квасоля. Посипати перцем. Перемішати.
- Перець звільнити від кісточок і ніжки.
- Помістити всередину овочеву начинку.
- У ємність закинути лаврушку.
- Перемістити перець.
- З помідорів зняти шкірку. Для цього обшпарити їх окропом. М’якоть збити.
- Полити перчики.
- Посипати сіллю.
- Приправити.
- Накрити кришкою.
- Томити близько двох годин.
Ледачі фаршировані перчики
Ледачими можуть бути не тільки вареники і голубці, але і перці. Виходить особливе блюдо.
Інгредієнти:
- цибуля – 1 цибулина;
- олія соняшникова – 6 ч. ложок;
- фарш – 530 г;
- вода;
- рис – 270 г варений;
- сметана – 4 ч. ложки;
- лечо – 470 г;
- спеції;
- морква – 1 шт.
Приготування:
- З лечо соус злити в піалу.
- Розрізати перчики.
- Вирізати кісточки і ніжки.
- Нашаткувати.
- Натерти дрібно моркву.
- Цибулю нашаткувати.
- Розжарити сковорідку.
- Влити олію. Помістити моркву і цибулю.
- Підсмажити.
- Взяти ємність.
- Помістити фарш. Додати рис. Підсолити перемішати.
- Засипати перчик і засмажку. Розмішати.
- Відставити на чверть години.
- Зліпити котлетки.
- Викласти у форму.
- До соусу налити сметану. Розмішати.
- Додати перець. Підсолити. Перемішати.
- Полити перчики.
- Прибрати в духовку.
- Режим 170 гр.
З курячим фаршем і рисом
З фаршем з курки це блюдо виходить особливо ніжним і соковитим.
Інгредієнти:
- фарш – 650 г курячий;
- рис – 200 г відвареного;
- перець болгарський – 8 шт.;
- морква – 2 шт.;
- цибуля – 1 цибулина;
- перець мелений;
- сіль.
Підлива:
- лаврушка – 2 аркуша;
- сіль;
- олія соняшникова – 6 ст. ложок;
- цибулина – 1 шт.;
- цукор – 4 ч. ложки;
- морква – 1 шт.;
- перець – 3 горошини;
- томатний сік – 0,5 літра.
Приготування:
- Вирізати серединку у перчиком.
- Промити кісточки.
- Моркву очистити. Натерти.
- Цибулю почистити. Нашаткувати.
- Розжарити сковорідку. Підсмажити овочі.
- В тазу змішати фарш з рисом.
- Додати засмажку.
- Посипати перцем.
- Підсолити.
- Перемішати.
- Помістити начинку в перчики.
- Взяти казан.
- Помістити перці.
- Приготувати підливу.
- Дрібно нашаткувати цибулину. Натерти морквину.
- Підсмажити.
- Влити томатний сік. Засипати цукор і сіль.
- Помістити лаврушки і горошинки перцю.
- Перемішати.
- Залити перчики.
- Накрити кришкою.
- Тушкувати півтори години.
Перець, фарширований грибами і макаронами
Це маловідоме блюдо, досить незвичайне. Приготувавши, завжди зможете здивувати гостей. Для приготування краще використовувати спіральки.
Інгредієнти:
- морква – 2 шт.;
- сіль;
- перець мелений;
- макарони – 170 г;
- перець болгарський – 9 плодів;
- яйце – 2 шт.;
- соус соєвий;
- цибулини – 2 шт.;
- гриби – 320 г свіжі;
- помідори – 2 шт.;
- сир – 220 г твердий.
Приготування:
- Видалити лушпиння з цибулин.
- Нарізати. Для рецепту необхідні півкільця.
- З морквини зняти верхній шар. Натерти.
- Помідори – кубиками.
- Розжарити сковорідку.
- Помістити овочі.
- Влити соєвий соус. Засмажити.
- Зварити макарони і грибочки. Макарони залишити недоварені.
- Відрізати плодоніжку у перчиком. Промити кісточки.
- В піалу влити яйця. Перемішати.
- Сир натерти.
- У каструльці змішати гриби, сир, яйця, макарони. Підсолити. Посипати перцем. Розмішати.
- Помістити начинку в перчики.
- Взяти казан.
- Покласти перці.
- Посипати засмажкою.
- Залити водою до половини перців.
- Помістити в духовку.
- Тушкувати півтори години.
З начинкою з креветок
Порівняно з іншими варіантами приготування, начинка з креветками більш дорога. Страва готується просто, виходить оригінальний смак і неповторний аромат.
Інгредієнти:
- помідори черрі – 12 шт.;
- креветки – 15 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- пармезан – 125 г;
- часник – 2 зубки;
- яйця курячі – 4 шт.;
- соус соєвий – 2 ч. ложки;
- оливкова олія – 2 ст. ложки;
- болгарський перець – 2 шт.
Приготування:
- Нашаткувати часник і цибулю дрібними шматочками.
- Розжарити сковорідку.
- Налити олію.
- Помістити овочі. Обсмажити.
- Креветки промити. Почистити.
- Нарізати. Помістити до засмажки. Загасити.
- Перчики розрізати. Прибрати внутрішню частину.
- В піалу викласти засмажку. Влити соєвий соус і яйця.
- Томати розрізати на дві частини. Надіслати до засмажки.
- Розмішати. Помістити в половинку від перцю.
- Пармезан натерти.
- Посипати на перець.
- Помістити на деко.
- Відправити в духовку.
- Час приготування півгодини.