Як приготувати філе індички – 12 смачних рецептів грудки
Господині все частіше готують індичку, завдяки тому, що у багатьох великих магазинах можна без проблем купити цю птицю. Якщо замислюєтеся як приготувати філе індички, щоб дієтичне м’ясо залишилося не тільки смачним, але і корисним, то приготуйте його в духовці.
Філе індички з картоплею в духовці
Філе індички в духовці виходить смачним і не сухим. Звичайно, в класичному варіанті використовується ціла тушка, але для її приготування йде маса часу. Філе – ідеальний варіант. Готується швидко, а за смаковими якостями не поступається цілком приготовленої індичці.
Інгредієнти:
майонез – 230 мл;
сіль;
картопля – 1200 м;
олія рослинна;
філе індички – 1200 м;
спеції;
часник – 7 зубков.
Приготування:
Філе промити.
Порізати. Необхідні шматки порційного розміру.
Зрізати шкірку з бульб картоплі. Нарізати. Знадобляться четвертинки.
Очистити, потім пропустити через прес часник.
Помістити в миску всі продукти.
Посипати спеціями.
Підсолити. Перемішати.
Влити майонез. Розмішати.
Помістити продукти в рукав. Зав’язати.
Помістити на деко.
Прибрати запікатися.
Режим духової шафи 185 градусів.
Час.
В томатно-сирному соусі
Якщо ви не знаєте, що приготувати з грудки, то спробуйте запекти м’ясо в соусі. Сир допоможе додати страві вишукані нотки.
Інгредієнти:
індичка – 270 г філе грудки;
вершки – 35 мл;
перець;
масло – 1 ч. ложечка оливкової;
сир плавлений – 120 г;
аджика – 2 ч. ложечки;
вода – 100 мл;
помідори – 2 шт.
Приготування:
Порубати грудку.
Покласти у сковорідку.
Влити олію.
Засмажити.
Перекласти в жароміцну ємність.
Томати дрібно порубати.
Помістити до м’яса.
Додати аджику.
Посипати перцем.
Влити воду.
Додати вершки.
Натерти сир. Посипати продукти.
Підсолити. Перемішати.
Відправити в духову шафу.
Запікати півгодини.
Салат з філе індички з огірком
Це смачна і ситна закуска легко може замінити вечерю або прикрасити стіл на святі.
Грудка виходить в міру гостра. Готове блюдо смачно їсти не тільки гарячим, але і охолодженим.
Інгредієнти:
перець чорний;
часник – 4 зубки;
вода – 3 літри для маринаду;
олія оливкова – 1 ч. ложечка;
сіль;
каррі – 1 ч. ложечка;
коріандр в насінні;
сіль – 2 ст. ложки для маринаду;
індичка – 750 г грудинки;
базилік в сушеному вигляді;
розмарин – гілочка.
Приготування:
Змішати воду з сіллю.
В отриманий маринад покласти філе.
Через пару годин злити маринад.
Взяти паперовий рушник. Просушити м’ясо.
Кожен зубок часнику розрізати на 4 часточки.
Помістити спеції в ступку. Перетерти.
Змішати з оливковою олією.
Надрізати ножем м’ясо в різних місцях.
Взяти чесночинки. Помістити в надрізи.
Промазати м’ясо спеціями.
Підсолити.
Виставити духовий шафа на 250 град.
Загорнути м’ясо у фольгу.
Розташувати на деку.
Відправити запікатися.
Через півгодини вимкнути нагрів.
Двері не відкривати.
Дістати через дві години.
Рагу з філе індички з овочами
Якщо хочете отримати смачне рагу, то використовуйте тільки свіжі овочі і м’ясо.
Інгредієнти:
картопля – 350 г;
сіль;
філе індички – 350 г;
приправи;
вода – 50 мл;
кабачок – 350 г;
олія соняшникова – 35 мл;
цибуля – 120 г;
печериці – 120 г;
морква – 120 р.
Приготування:
Якщо кабачок молоденький, очищати не варто. Нарізати порційними шматочками.
Картоплю почистити. Порубати на шматочки.
Гриби порізати пластинками.
Моркву порізати так, щоб вийшли кружечки.
Цибулину нарізати кубиками.
Філе порізати на шматочки.
Помістити в сковороду м’ясо. Влити олію. Підсолити. Просмажити три хвилинки.
Закинути картоплю, печериці і кабачок.
Протушкувати вісім хвилин. Заважати необхідно постійно.
Засипати моркву і цибульку. Протушкувати вісім хвилин.
Залити воду.
Підсолити. Посипати спеціями.
Перекласти на деко.
Запікати півгодини.
Режим 180 град.
Як приготувати відбивні?
Надзвичайно ніжні поживні відбивні виходять з дієтичного м’яса індички. Найкраще готувати з грудки. Адже ця частина сама ніжна і саме з неї простіше всього зробити ідеальні відбивні.
Інгредієнти:
спеції;
індичка – 750 г філе;
сир – 75 г;
сіль;
олія соняшникова;
сухарі панірувальні.
Приготування:
Нарізати філе на довгі смужки. Товщина не повинна перевищувати 1 див.
Взяти кухонний молоточок. З його допомогою відбити смужки з кожної сторони.
Натертий сир перемішати з сухарями. Підсолити. Додати спеції. Перемішати.
Влити олію у сковорідку.
Загострити.
М’ясо помістити кожною стороною в сирну суміш.
Відправити на сковорідку.
Прожарити.
Щоб позбутися зайвого жиру, помістити на паперовий рушник.