Як приготувати філе індички – 12 смачних рецептів грудки

Господині все частіше готують індичку, завдяки тому, що у багатьох великих магазинах можна без проблем купити цю птицю. Якщо замислюєтеся як приготувати філе індички, щоб дієтичне м’ясо залишилося не тільки смачним, але і корисним, то приготуйте його в духовці.

Філе індички з картоплею в духовці

Філе індички в духовці виходить смачним і не сухим. Звичайно, в класичному варіанті використовується ціла тушка, але для її приготування йде маса часу. Філе – ідеальний варіант. Готується швидко, а за смаковими якостями не поступається цілком приготовленої індичці.

Інгредієнти:

  • майонез – 230 мл;
  • сіль;
  • картопля – 1200 м;
  • олія рослинна;
  • філе індички – 1200 м;
  • спеції;
  • часник – 7 зубков.

Приготування:

  • Філе промити.
  • Порізати. Необхідні шматки порційного розміру.
  • Зрізати шкірку з бульб картоплі. Нарізати. Знадобляться четвертинки.
  • Очистити, потім пропустити через прес часник.
  • Помістити в миску всі продукти.
  • Посипати спеціями.
  • Підсолити. Перемішати.
  • Влити майонез. Розмішати.
  • Помістити продукти в рукав. Зав’язати.
  • Помістити на деко.
  • Прибрати запікатися.
  • Режим духової шафи 185 градусів.
  • Час.
  • В томатно-сирному соусі

    Якщо ви не знаєте, що приготувати з грудки, то спробуйте запекти м’ясо в соусі. Сир допоможе додати страві вишукані нотки.

    Інгредієнти:

    • індичка – 270 г філе грудки;
    • вершки – 35 мл;
    • перець;
    • масло – 1 ч. ложечка оливкової;
    • сир плавлений – 120 г;
    • аджика – 2 ч. ложечки;
    • вода – 100 мл;
    • помідори – 2 шт.

    Приготування:

  • Порубати грудку.
  • Покласти у сковорідку.
  • Влити олію.
  • Засмажити.
  • Перекласти в жароміцну ємність.
  • Томати дрібно порубати.
  • Помістити до м’яса.
  • Додати аджику.
  • Посипати перцем.
  • Влити воду.
  • Додати вершки.
  • Натерти сир. Посипати продукти.
  • Підсолити. Перемішати.
  • Відправити в духову шафу.
  • Запікати півгодини.
  • Салат з філе індички з огірком

    Це смачна і ситна закуска легко може замінити вечерю або прикрасити стіл на святі.

    Інгредієнти:

    • петрушка свіжа;
    • йогурт – 300 г натурального;
    • перець солодкий – 120 г;
    • перець чорний;
    • сіль;
    • індичка філе – 220 г;
    • огірок – 1 шт.;
    • олія оливкова – 50 мл;
    • м’ята;
    • оцет 3% – 30 мл;
    • рис – 300 г відвареного;
    • селера – 1 корінь.

    Приготування:

  • Перець солодкий порізати соломкою.
  • Корінь селери почистити. Нашаткувати дрібними кубиками.
  • Індичку порізати дрібно. Обсмажити шматочки.
  • Огірок потрібен нарізаний кубиками.
  • Укласти в ємність підготовлені продукти.
  • Йогурт змішати з оцтом. Додати зелень, яку заздалегідь порубали.
  • Залити масло. Посолити. Присипати перцем.
  • Розмішати.
  • Заправити салат.
  • Розмішати.
  • Рецепт приготування з грибами

    Страви з індички завжди ситні і поживні. Щоб урізноманітнити смак м’яса, можна додати гриби і чорнослив.

    Дивіться також:  Тушкована картопля – 8 рецептів з м’ясом, куркою

    Інгредієнти:

    • чебрець;
    • часник – 3 зубки;
    • індичка – 700 г філе грудки;
    • чорнослив 120 г;
    • олія соняшникова;
    • сіль;
    • опеньки – 170 г;
    • перець;
    • спеції;
    • цибуля – 1 цибулина.

    Приготування:

  • Порізати грибочки.
  • Покласти в сковороду. Обсмажити.
  • Зубчики часнику дрібно порубати. Надіслати до опенькам. Потомити три хвилини.
  • Насипати чебрець.
  • Додати цибулю, який нарізали у вигляді півкілець.
  • Обсмажувати чотири хвилини.
  • Чорнослив подрібнити. Повинен виглядати як соломка.
  • Відправити на сковорідку.
  • Промити м’ясо. Промокнути паперовим рушником.
  • Уздовж надрізати. Повністю розрізати не треба. Філе повинно стати схожим на кишеньку.
  • Обсмажену начинку покласти в кишеню.
  • Закріпити зубочисткою.
  • Відірвати фольгу.
  • Закрутити м’ясо.
  • Відправити в духовку при 190 град.
  • Через чверть години прибрати фольгу.
  • Готувати півгодини.
  • Грудка індички в соєво-медовому соусі

    Страва з приємними східними нотками принесе задоволення смаковими якостями. Виходить м’ясо соковитим, а готується легко.

    Інгредієнти:

    • олія – 5 ст. ложок соняшникової;
    • індичка – 570 г;
    • сіль;
    • перець – 2 болгарських;
    • морква – 1 шт.;
    • цибуля – 2 цибулини.

    Соус:

    • паприка – 1 ч. ложечка солодкої;
    • соєвий соус – 4 ст. ложки;
    • оцет бальзамічний – 1 ч. ложечка;
    • часник – 1 ч. ложечка порошку;
    • перець чорний;
    • мед – 2 ст. ложки;
    • імбир – 1,5 ч. ложки;
    • перець білий.

    Приготування:

  • Філе промити. Висушити. Можна промокнути паперовим рушником.
  • Порубати. Необхідні не дуже великі шматки.
  • Змішати всі продукти для соусу.
  • Індичку залити.
  • Витримати кілька годин.
  • Лук порубати. Потрібні полуколечки.
  • Перець знадобиться соломкою.
  • Моркву – кружальцями.
  • Розжарити сковорідку.
  • Дістати м’ясо з соусу.
  • Покласти у сковорідку. Прожарити. Знадобиться п’ять хвилин.
  • Перекласти в тарілку.
  • Овочі відправити на сковорідку. П’ять хвилин обсмажити.
  • Залити соус, що залишився після маринування.
  • Перемішати.
  • Покласти м’ясо.
  • Накрити кришкою. Потомити вісім хвилин.
  • Соковите і м’яке філе в мультиварці

    Філе індички в мультиварці виходить м’яке і соковите.

    Інгредієнти:

    • сіль – 2 ст. ложки;
    • лавр – 2 аркуша;
    • індичка – 1200 г філе;
    • вода – 50 мл;
    • соус соєвий – 5 ст. ложок;
    • олія для підсмажування;
    • часник – 5 зубків;
    • перець чорний.

    Приготування:

  • Зубки часнику подрібнити.
  • Залити соєвим соусом.
  • Розкришити в отриману суміш лаврушку.
  • Підсолити. Посипати перцем. Перемішати.
  • Промити індичку.
  • Натерти отриманим маринадом.
  • Відставити в холодильник години на три. Можна більше. Чим довше м’ясо буде залишатися в маринаді, тим смачніше і соковитіше вийде блюдо.
  • У чашу від мультиварки влити олію.
  • Помістити м’ясо.
  • Виставити режим. На цьому етапі приготування знадобиться «смаження». Тримати кожну сторону п’ять хвилин.Влити воду.
  • Переключити на «гасіння».
  • Виставити таймер. Знадобиться годину.
  • Дивіться також:  Як засолити ікру форелі в домашніх умовах – 6 рецептів

    Запікаємо гостру грудку у фользі

    Грудка виходить в міру гостра. Готове блюдо смачно їсти не тільки гарячим, але і охолодженим.

    Інгредієнти:

    • перець чорний;
    • часник – 4 зубки;
    • вода – 3 літри для маринаду;
    • олія оливкова – 1 ч. ложечка;
    • сіль;
    • каррі – 1 ч. ложечка;
    • коріандр в насінні;
    • сіль – 2 ст. ложки для маринаду;
    • індичка – 750 г грудинки;
    • базилік в сушеному вигляді;
    • розмарин – гілочка.

    Приготування:

  • Змішати воду з сіллю.
  • В отриманий маринад покласти філе.
  • Через пару годин злити маринад.
  • Взяти паперовий рушник. Просушити м’ясо.
  • Кожен зубок часнику розрізати на 4 часточки.
  • Помістити спеції в ступку. Перетерти.
  • Змішати з оливковою олією.
  • Надрізати ножем м’ясо в різних місцях.
  • Взяти чесночинки. Помістити в надрізи.
  • Промазати м’ясо спеціями.
  • Підсолити.
  • Виставити духовий шафа на 250 град.
  • Загорнути м’ясо у фольгу.
  • Розташувати на деку.
  • Відправити запікатися.
  • Через півгодини вимкнути нагрів.
  • Двері не відкривати.
  • Дістати через дві години.
  • Рагу з філе індички з овочами

    Якщо хочете отримати смачне рагу, то використовуйте тільки свіжі овочі і м’ясо.

    Інгредієнти:

    • картопля – 350 г;
    • сіль;
    • філе індички – 350 г;
    • приправи;
    • вода – 50 мл;
    • кабачок – 350 г;
    • олія соняшникова – 35 мл;
    • цибуля – 120 г;
    • печериці – 120 г;
    • морква – 120 р.

    Приготування:

  • Якщо кабачок молоденький, очищати не варто. Нарізати порційними шматочками.
  • Картоплю почистити. Порубати на шматочки.
  • Гриби порізати пластинками.
  • Моркву порізати так, щоб вийшли кружечки.
  • Цибулину нарізати кубиками.
  • Філе порізати на шматочки.
  • Помістити в сковороду м’ясо. Влити олію. Підсолити. Просмажити три хвилинки.
  • Закинути картоплю, печериці і кабачок.
  • Протушкувати вісім хвилин. Заважати необхідно постійно.
  • Засипати моркву і цибульку. Протушкувати вісім хвилин.
  • Залити воду.
  • Підсолити. Посипати спеціями.
  • Перекласти на деко.
  • Запікати півгодини.
  • Режим 180 град.
  • Як приготувати відбивні?

    Надзвичайно ніжні поживні відбивні виходять з дієтичного м’яса індички. Найкраще готувати з грудки. Адже ця частина сама ніжна і саме з неї простіше всього зробити ідеальні відбивні.

    Інгредієнти:

    • спеції;
    • індичка – 750 г філе;
    • сир – 75 г;
    • сіль;
    • олія соняшникова;
    • сухарі панірувальні.

    Приготування:

  • Нарізати філе на довгі смужки. Товщина не повинна перевищувати 1 див.
  • Взяти кухонний молоточок. З його допомогою відбити смужки з кожної сторони.
  • Натертий сир перемішати з сухарями. Підсолити. Додати спеції. Перемішати.
  • Влити олію у сковорідку.
  • Загострити.
  • М’ясо помістити кожною стороною в сирну суміш.
  • Відправити на сковорідку.
  • Прожарити.
  • Щоб позбутися зайвого жиру, помістити на паперовий рушник.
  • Дивіться також:  Свинина смажена на сковороді шматочками з цибулею – 6 рецептів, як смачно посмажити м’ясо

    Рулет з грудки індички з часником

    Дуже смачне індиче м’ясо в оригінальній подачі. Страва стане прикрасою столу і запам’ятається своїм чудовим смаком.

    Інгредієнти:

    • сир – 170 г;
    • грудка індички – 1200 м;
    • олія оливкова – 10 мл;
    • перець;
    • болгарський перець – 1 шт.;
    • гарбуз – 350 г;
    • сіль;
    • окріп – 200 мл;
    • гірчиця в зернах – 2 ч. ложечки;
    • часник – 7 зубків;
    • сухарі панірувальні – 2 ч. ложечки;
    • цибуля – 1 цибулина.

    Приготування:

  • Перець нашаткувати.
  • Гарбуз подрібнити. Необхідні невеликі шматочки.
  • Продукти, що залишилися, крім індички помістити до овочів.
  • Підсолити. Влити олію. Посипати перцем. Перемішати.
  • М’ясо відбити, скористатися для цього кухонним молоточком.
  • Посипати перцем. Додати сіль. Розтерти.
  • На краєчок розмістити начинку.
  • Туго скрутити м’ясо.
  • Отриманий рулет перев’язати ниткою.
  • Помістити на сковорідку. Обсмажити.
  • Виставити духовку на 160 град.
  • Взяти форму для запікання.
  • Влити окріп.
  • Помістити м’ясо.
  • Накрити кришкою.
  • Запікати годину.
  • Готуємо під сирною скоринкою

    Завдяки скоринці, сік з м’яса не випарується, і страва залишиться соковитим.

    Інгредієнти:

    • сіль;
    • петрушка – 2 ст. ложки сушеної;
    • індичка – 430 г філе;
    • білий перець мелений;
    • лимон – половинка;
    • олія соняшникова;
    • яйце – 2 шт.;
    • мука – 4 ст. ложки;
    • сухарі панірувальні – 4 ч. ложечки;
    • сир – 270 р.

    Приготування:

  • Індичку нарізати смужками, так щоб вони були широкими.
  • Підсолити. Додати перець.
  • Залити соком від половинки лимона. Перемішати.
  • Настояти годину.
  • У ємність влити яйця. Перемішати.
  • В піалу всипати сухарі.
  • Натерти сир. Використовувати дрібну тертку.
  • Надіслати до сухарів. Додати петрушку. Розмішати.
  • У тарілку всипати борошно.
  • Індичку вмочити в борошно.
  • Помістити в яєчну суміш.
  • Вмочити в сирну масу.
  • Розжарити сковорідку.
  • Залити масло.
  • Помістити індичку.
  • Засмажити.
  • Стейк, приготований на сковороді

    Щоб м’ясо не втратило свою соковитість, слідкуйте за приготуванням. Не можна перетримувати індичку на сковорідці.

    Інгредієнти:

    • часник – 3 зубки;
    • індичка – 870 г філе;
    • перець чорний;
    • масло – 2 ст. ложки соняшникової;
    • сіль;
    • масло – 2 ст. ложки вершкового;
    • чебрець – 4 гілки.

    Приготування:

  • Промите філе обов’язково висушити. На допомогу прийде рушник з паперу.
  • Нарізати на стейки, товщина яких повинна бути не менше 2 див.
  • Посипати перцем. Підсолити. Натерти.
  • Розігріти сковорідку.
  • Налити олію.
  • Помістити стейки.
  • Засмажувати дві хвилини. Вогонь максимальний. Повинна утворитися скоринка золотого кольору.
  • Переключити на мінімум. Засмажувати кожну сторону п’ять хвилин.
  • Розчавити часник ножем. Закинути в сковорідку.
  • Покласти масло вершкове.
  • Помістити чебрець.
  • Готувати п’ять хвилин.
  • Прибрати на блюдо.
  • Укрити фольгою. Потомити вісім хвилин.
  • Прокрутка до верху