Господині все частіше готують індичку, завдяки тому, що у багатьох великих магазинах можна без проблем купити цю птицю. Якщо замислюєтеся як приготувати філе індички, щоб дієтичне м’ясо залишилося не тільки смачним, але і корисним, то приготуйте його в духовці.
Філе індички з картоплею в духовці
Філе індички в духовці виходить смачним і не сухим. Звичайно, в класичному варіанті використовується ціла тушка, але для її приготування йде маса часу. Філе – ідеальний варіант. Готується швидко, а за смаковими якостями не поступається цілком приготовленої індичці.
Інгредієнти:
- майонез – 230 мл;
- сіль;
- картопля – 1200 м;
- олія рослинна;
- філе індички – 1200 м;
- спеції;
- часник – 7 зубков.
Приготування:
Філе промити.
Порізати. Необхідні шматки порційного розміру.
Зрізати шкірку з бульб картоплі. Нарізати. Знадобляться четвертинки.
Очистити, потім пропустити через прес часник.
Помістити в миску всі продукти.
Посипати спеціями.
Підсолити. Перемішати.
Влити майонез. Розмішати.
Помістити продукти в рукав. Зав’язати.
Помістити на деко.
Прибрати запікатися.
Режим духової шафи 185 градусів.
Час.
В томатно-сирному соусі
Якщо ви не знаєте, що приготувати з грудки, то спробуйте запекти м’ясо в соусі. Сир допоможе додати страві вишукані нотки.
Інгредієнти:
- індичка – 270 г філе грудки;
- вершки – 35 мл;
- перець;
- масло – 1 ч. ложечка оливкової;
- сир плавлений – 120 г;
- аджика – 2 ч. ложечки;
- вода – 100 мл;
- помідори – 2 шт.
Приготування:
Порубати грудку.
Покласти у сковорідку.
Влити олію.
Засмажити.
Перекласти в жароміцну ємність.
Томати дрібно порубати.
Помістити до м’яса.
Додати аджику.
Посипати перцем.
Влити воду.
Додати вершки.
Натерти сир. Посипати продукти.
Підсолити. Перемішати.
Відправити в духову шафу.
Запікати півгодини.
Салат з філе індички з огірком
Це смачна і ситна закуска легко може замінити вечерю або прикрасити стіл на святі.
Інгредієнти:
- петрушка свіжа;
- йогурт – 300 г натурального;
- перець солодкий – 120 г;
- перець чорний;
- сіль;
- індичка філе – 220 г;
- огірок – 1 шт.;
- олія оливкова – 50 мл;
- м’ята;
- оцет 3% – 30 мл;
- рис – 300 г відвареного;
- селера – 1 корінь.
Приготування:
Перець солодкий порізати соломкою.
Корінь селери почистити. Нашаткувати дрібними кубиками.
Індичку порізати дрібно. Обсмажити шматочки.
Огірок потрібен нарізаний кубиками.
Укласти в ємність підготовлені продукти.
Йогурт змішати з оцтом. Додати зелень, яку заздалегідь порубали.
Залити масло. Посолити. Присипати перцем.
Розмішати.
Заправити салат.
Розмішати.
Рецепт приготування з грибами
Страви з індички завжди ситні і поживні. Щоб урізноманітнити смак м’яса, можна додати гриби і чорнослив.
Інгредієнти:
- чебрець;
- часник – 3 зубки;
- індичка – 700 г філе грудки;
- чорнослив 120 г;
- олія соняшникова;
- сіль;
- опеньки – 170 г;
- перець;
- спеції;
- цибуля – 1 цибулина.
Приготування:
Порізати грибочки.
Покласти в сковороду. Обсмажити.
Зубчики часнику дрібно порубати. Надіслати до опенькам. Потомити три хвилини.
Насипати чебрець.
Додати цибулю, який нарізали у вигляді півкілець.
Обсмажувати чотири хвилини.
Чорнослив подрібнити. Повинен виглядати як соломка.
Відправити на сковорідку.
Промити м’ясо. Промокнути паперовим рушником.
Уздовж надрізати. Повністю розрізати не треба. Філе повинно стати схожим на кишеньку.
Обсмажену начинку покласти в кишеню.
Закріпити зубочисткою.
Відірвати фольгу.
Закрутити м’ясо.
Відправити в духовку при 190 град.
Через чверть години прибрати фольгу.
Готувати півгодини.
Грудка індички в соєво-медовому соусі
Страва з приємними східними нотками принесе задоволення смаковими якостями. Виходить м’ясо соковитим, а готується легко.
Інгредієнти:
- олія – 5 ст. ложок соняшникової;
- індичка – 570 г;
- сіль;
- перець – 2 болгарських;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 2 цибулини.
Соус:
- паприка – 1 ч. ложечка солодкої;
- соєвий соус – 4 ст. ложки;
- оцет бальзамічний – 1 ч. ложечка;
- часник – 1 ч. ложечка порошку;
- перець чорний;
- мед – 2 ст. ложки;
- імбир – 1,5 ч. ложки;
- перець білий.
Приготування:
Філе промити. Висушити. Можна промокнути паперовим рушником.
Порубати. Необхідні не дуже великі шматки.
Змішати всі продукти для соусу.
Індичку залити.
Витримати кілька годин.
Лук порубати. Потрібні полуколечки.
Перець знадобиться соломкою.
Моркву – кружальцями.
Розжарити сковорідку.
Дістати м’ясо з соусу.
Покласти у сковорідку. Прожарити. Знадобиться п’ять хвилин.
Перекласти в тарілку.
Овочі відправити на сковорідку. П’ять хвилин обсмажити.
Залити соус, що залишився після маринування.
Перемішати.
Покласти м’ясо.
Накрити кришкою. Потомити вісім хвилин.
Соковите і м’яке філе в мультиварці
Філе індички в мультиварці виходить м’яке і соковите.
Інгредієнти:
- сіль – 2 ст. ложки;
- лавр – 2 аркуша;
- індичка – 1200 г філе;
- вода – 50 мл;
- соус соєвий – 5 ст. ложок;
- олія для підсмажування;
- часник – 5 зубків;
- перець чорний.
Приготування:
Зубки часнику подрібнити.
Залити соєвим соусом.
Розкришити в отриману суміш лаврушку.
Підсолити. Посипати перцем. Перемішати.
Промити індичку.
Натерти отриманим маринадом.
Відставити в холодильник години на три. Можна більше. Чим довше м’ясо буде залишатися в маринаді, тим смачніше і соковитіше вийде блюдо.
У чашу від мультиварки влити олію.
Помістити м’ясо.
Виставити режим. На цьому етапі приготування знадобиться «смаження». Тримати кожну сторону п’ять хвилин.Влити воду.
Переключити на «гасіння».
Виставити таймер. Знадобиться годину.
Запікаємо гостру грудку у фользі
Грудка виходить в міру гостра. Готове блюдо смачно їсти не тільки гарячим, але і охолодженим.
Інгредієнти:
- перець чорний;
- часник – 4 зубки;
- вода – 3 літри для маринаду;
- олія оливкова – 1 ч. ложечка;
- сіль;
- каррі – 1 ч. ложечка;
- коріандр в насінні;
- сіль – 2 ст. ложки для маринаду;
- індичка – 750 г грудинки;
- базилік в сушеному вигляді;
- розмарин – гілочка.
Приготування:
Змішати воду з сіллю.
В отриманий маринад покласти філе.
Через пару годин злити маринад.
Взяти паперовий рушник. Просушити м’ясо.
Кожен зубок часнику розрізати на 4 часточки.
Помістити спеції в ступку. Перетерти.
Змішати з оливковою олією.
Надрізати ножем м’ясо в різних місцях.
Взяти чесночинки. Помістити в надрізи.
Промазати м’ясо спеціями.
Підсолити.
Виставити духовий шафа на 250 град.
Загорнути м’ясо у фольгу.
Розташувати на деку.
Відправити запікатися.
Через півгодини вимкнути нагрів.
Двері не відкривати.
Дістати через дві години.
Рагу з філе індички з овочами
Якщо хочете отримати смачне рагу, то використовуйте тільки свіжі овочі і м’ясо.
Інгредієнти:
- картопля – 350 г;
- сіль;
- філе індички – 350 г;
- приправи;
- вода – 50 мл;
- кабачок – 350 г;
- олія соняшникова – 35 мл;
- цибуля – 120 г;
- печериці – 120 г;
- морква – 120 р.
Приготування:
Якщо кабачок молоденький, очищати не варто. Нарізати порційними шматочками.
Картоплю почистити. Порубати на шматочки.
Гриби порізати пластинками.
Моркву порізати так, щоб вийшли кружечки.
Цибулину нарізати кубиками.
Філе порізати на шматочки.
Помістити в сковороду м’ясо. Влити олію. Підсолити. Просмажити три хвилинки.
Закинути картоплю, печериці і кабачок.
Протушкувати вісім хвилин. Заважати необхідно постійно.
Засипати моркву і цибульку. Протушкувати вісім хвилин.
Залити воду.
Підсолити. Посипати спеціями.
Перекласти на деко.
Запікати півгодини.
Режим 180 град.
Як приготувати відбивні?
Надзвичайно ніжні поживні відбивні виходять з дієтичного м’яса індички. Найкраще готувати з грудки. Адже ця частина сама ніжна і саме з неї простіше всього зробити ідеальні відбивні.
Інгредієнти:
- спеції;
- індичка – 750 г філе;
- сир – 75 г;
- сіль;
- олія соняшникова;
- сухарі панірувальні.
Приготування:
Нарізати філе на довгі смужки. Товщина не повинна перевищувати 1 див.
Взяти кухонний молоточок. З його допомогою відбити смужки з кожної сторони.
Натертий сир перемішати з сухарями. Підсолити. Додати спеції. Перемішати.
Влити олію у сковорідку.
Загострити.
М’ясо помістити кожною стороною в сирну суміш.
Відправити на сковорідку.
Прожарити.
Щоб позбутися зайвого жиру, помістити на паперовий рушник.
Рулет з грудки індички з часником
Дуже смачне індиче м’ясо в оригінальній подачі. Страва стане прикрасою столу і запам’ятається своїм чудовим смаком.
Інгредієнти:
- сир – 170 г;
- грудка індички – 1200 м;
- олія оливкова – 10 мл;
- перець;
- болгарський перець – 1 шт.;
- гарбуз – 350 г;
- сіль;
- окріп – 200 мл;
- гірчиця в зернах – 2 ч. ложечки;
- часник – 7 зубків;
- сухарі панірувальні – 2 ч. ложечки;
- цибуля – 1 цибулина.
Приготування:
Перець нашаткувати.
Гарбуз подрібнити. Необхідні невеликі шматочки.
Продукти, що залишилися, крім індички помістити до овочів.
Підсолити. Влити олію. Посипати перцем. Перемішати.
М’ясо відбити, скористатися для цього кухонним молоточком.
Посипати перцем. Додати сіль. Розтерти.
На краєчок розмістити начинку.
Туго скрутити м’ясо.
Отриманий рулет перев’язати ниткою.
Помістити на сковорідку. Обсмажити.
Виставити духовку на 160 град.
Взяти форму для запікання.
Влити окріп.
Помістити м’ясо.
Накрити кришкою.
Запікати годину.
Готуємо під сирною скоринкою
Завдяки скоринці, сік з м’яса не випарується, і страва залишиться соковитим.
Інгредієнти:
- сіль;
- петрушка – 2 ст. ложки сушеної;
- індичка – 430 г філе;
- білий перець мелений;
- лимон – половинка;
- олія соняшникова;
- яйце – 2 шт.;
- мука – 4 ст. ложки;
- сухарі панірувальні – 4 ч. ложечки;
- сир – 270 р.
Приготування:
Індичку нарізати смужками, так щоб вони були широкими.
Підсолити. Додати перець.
Залити соком від половинки лимона. Перемішати.
Настояти годину.
У ємність влити яйця. Перемішати.
В піалу всипати сухарі.
Натерти сир. Використовувати дрібну тертку.
Надіслати до сухарів. Додати петрушку. Розмішати.
У тарілку всипати борошно.
Індичку вмочити в борошно.
Помістити в яєчну суміш.
Вмочити в сирну масу.
Розжарити сковорідку.
Залити масло.
Помістити індичку.
Засмажити.
Стейк, приготований на сковороді
Щоб м’ясо не втратило свою соковитість, слідкуйте за приготуванням. Не можна перетримувати індичку на сковорідці.
Інгредієнти:
- часник – 3 зубки;
- індичка – 870 г філе;
- перець чорний;
- масло – 2 ст. ложки соняшникової;
- сіль;
- масло – 2 ст. ложки вершкового;
- чебрець – 4 гілки.
Приготування:
Промите філе обов’язково висушити. На допомогу прийде рушник з паперу.
Нарізати на стейки, товщина яких повинна бути не менше 2 див.
Посипати перцем. Підсолити. Натерти.
Розігріти сковорідку.
Налити олію.
Помістити стейки.
Засмажувати дві хвилини. Вогонь максимальний. Повинна утворитися скоринка золотого кольору.
Переключити на мінімум. Засмажувати кожну сторону п’ять хвилин.
Розчавити часник ножем. Закинути в сковорідку.
Покласти масло вершкове.
Помістити чебрець.
Готувати п’ять хвилин.
Прибрати на блюдо.
Укрити фольгою. Потомити вісім хвилин.