Корейська локшина з бобів сьогодні використовується для приготування самих різних блюд. Вони виходять смачними, поживними і корисними. Представляємо публікацію кращих рецептів, як приготувати фунчозу з різними добавками, допоможемо відкрити нові грані смаку.
Як приготувати фунчозу з овочами
Така страва ідеально підходить для обіду під час посту. Сміливо можуть пробувати його і вегетаріанці.
Інгредієнти:
- фунчоза – 350 г;
- морква – 250 г;
- солодкий перець – 2 стручка;
- огірок – 1 шт.;
- часник, сіль – за бажанням;
- олія оливок – 60 мл;
- рисовий оцет – 1 ст. л.;
- олія кунжуту – 1 ст. л.
Приготування:
- Заявлені овочі при необхідності очистити, порізати тонкою соломкою. Злегка розім’яти їх руками.
- Закип’ятити воду і відразу опустити в неї локшину. Розправити продукт виделкою і готувати 6 – 7 хвилин. Відкинути на друшляк і остудити.
- Змішати овочі та фунчозу.
Заправити частування сумішшю двох олії та оцту. За бажанням додати розім’яту часник і сіль.
Рецепт приготування локшини
Інгредієнти:
- тонка бобова локшина – 60 г;
- устричний соус – 1 ст. л.;
- курятина – 150 г;
- світлий і темний соєвий соус – по ½ ст. л.;
- часникова паста – 2 малий. ложки;
- червоний цибуля – 1 головка;
- подрібнена пекинка – 200 г;
- подрібнена морква – 100 г;
- цукор – щіпка;
- яйця – 2 шт.;
- помідор – 1 шт.
Приготування:
- Замочити скляну локшину в холодній воді на 12 хвилин.
- Змішати всі соуси з рецепту. Додати цукор.
- У розігрітому казані обсмажити шматочки цибулі. Через хвилину додати до них невеликі скибочки курятину, часникову пасту. Готувати разом 3 – 4 хвилини.
- Влити в казан сирі яйця. Все перемішати. Коли вони будуть готові, додати овочі, локшину без рідини.
- Все смажити разом 4 – 5 хвилин.
- В останню чергу додати великі скибочки помідора і через пару хвилин зняти посуд з вогню.
Подавати частування гарячим.
Готуємо по-корейськи
Інгредієнти:
- локшина – 200 г;
- соус-заправка (спеціально для фунчозы по — корейськи) – 80 г;
- морква по-корейськи – 1 ст.;
- червоний і жовтий солодкий перець – по 1 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- петрушка – 1 пучок;
- соєвий соус – 80 мл;
- рослинна олія без запаху – 60 мл
Приготування:
- Залити локшину окропом на 6 – 7 хвилин. Промити охолодженою кип’яченою водою. Додати олію і соєвий соус.
- Надіслати до локшині розім’ятим часник і всі овочі, порізані крупною соломкою.
- Всипати в загальну миску подрібнену зелень, віджату від маринаду морквину.
- Заправити суміш спеціальним соусом.
Дати фунчозе по-корейськи настоятися 2,5 години в прохолоді.
Салат з фунчозой і креветками
Інгредієнти:
- часник – 1 зубчик;
- соус сої – 70 мл;
- локшина – 250 г;
- зелена цибуля – ½ пучка;
- креветки – 350 г;
- томати – 4 шт.;
- світлий кунжут – 1 ст. л.
Приготування:
- Залити морепродукти водою. Відправити варитися. Готувати після закипання 3 – 3,5 хвилини. Очистити, видаливши голови, панцирі, кишкові вінки.
- Дрібно порубати свіжий часник, цибулю нашаткувати тоненькими кільцями.
- Помідори обшпарити окропом, потім відразу обдати холодною водою. Ця процедура допоможе легко зняти шкірку з овочів. Решту частини порізати дрібними шматочками.
- Локшину відварити до напівготовності, дотримуючись інструкції на упаковці.
- Змішати всі підготовлені інгредієнти і відправити їх на сковороду. Залити соусом. Потомити на повільному вогні 4 – 5 хвилин.
Прикрасити світлим кунжутом і можна знімати пробу.
З куркою і овочами
Інгредієнти:
- філе курятини – ½ кг;
- очищений часник – 1 зубчик;
- локшина – 200 г;
- салатний перець – 1 стручок;
- солодкий цибуля – 2 головки;
- стручкова квасоля – 230 г;
- рисовий оцет – 60 мл;
- морква – 1 шт.;
- спеції і сіль.
Приготування:
- Підготовлене м’ясо порізати дуже тонкими смужками. Присмачити спеціями, посипати сіллю. Добре перемішати.
- Готувати курятину в сковороді з будь-яким жиром 6 – 7 хвилин.
- Надіслати до курятині тонкі полуколечки солодкого лука. Смажити разом ще 4 хвилини.
- Додати соломку салатного перцю і моркви. Обсмажувати все разом 5 – 6 хвилин.
- Окремо зварити протягом 6 – 7 хвилин локшину. Квасолю залити водою і готувати 10 – 12 хвилин в окремому посуді. Вже зварений продукт обдати крижаною водою, щоб він не втратив свій яскравий апетитний колір.
- Змішати всі підготовлені інгредієнти – і обсмажені, і зварені.
- Додати розім’яту часник, спеції, сіль за смаком і оцет.
Залишити готове блюдо з куркою і овочами настоюватися в прохолоді мінімум на 1 годину.
Локшина з соєвим соусом
Цей рецепт дозволить швидко і смачно приготувати фунчозу.
Інгредієнти:
- фунчоза – 250 г;
- очищені печериці – 450 г;
- морква – 1 шт.;
- часник – 3 зубчики;
- цибуля – 1 головка;
- соєвий соус – 5 ст. л.;
- солодкий перець – 1 стручок;
- сухий імбир – 2 щіпки.
Приготування:
- Всі овочі дрібно порізати довільно. Гриби порізати пластинками.
- Відправити підготовлені інгредієнти в сковороду з будь-яким жиром і обсмажити до готовності.
- Окремо зварити локшину.
- Змішати фунчозу без рідини і засмажку.
- Додати в масу сухий імбир, розім’ятий часник.
Заправити соєвим соусом. Страва особливо незамінне під час дієти або релігійний піст.
Фунчоза зі спаржею і зеленою квасолею
Інгредієнти:
- локшина – 200 г;
- квасоля (зелена) – 140 г;
- морква – 1 шт.;
- спаржа – 230 г;
- свіжа зелень – за смаком;
- сир – 60 г;
- олія кунжуту – 1 ст. л.;
- соєвий соус – 2 ст. л.
Приготування:
- Моркву порізати соломкою. Обсмажити в кунжутній олії до м’якості.
- Додасть до неї подрібнену зелень, заздалегідь зварену на протязі 3 хвилин квасоля і спаржу. Тушкувати все разом чверть години.
- Окремо зварити локшину до готовності.
- З’єднати фунчозу і вміст сковорідки. Додати тертий сир. Все перемішати.
Дати страві постояти, поки сир розплавиться. Полити його соєвим соусом.
З морепродуктами
Інгредієнти:
- асорті морепродуктів (будь – яких- за смаком) – півкіло;
- локшина – 250 г;
- свіжий міцний огірок – 1 шт.;
- часник – 3 – 4 зубки;
- морква – 1 шт.;
- часникове масло – 3 ст. л.;
- перець чилі – ½ шт;
- виноградний оцет – 2 ст. л.
Приготування:
- Залити морепродукти окропом на півхвилини. Злити з них рідина. При необхідності почистити компоненти асорті.
- Всі овочі порізати соломкою. Морква з морепродуктів відправити на сковороду з часниковою олією. Смажити разом 3 – 4 хвилини.
- Додати подрібнений часник і чилі без насіння. Продовжувати приготування ще пару хвилин.
- Окремо зварити локшину. Змішати з обсмаженням. Додати виноградний оцет.
Дати частування настоятися в прохолоді близько 1 години.
Як смачно приготувати з м’ясом
Інгредієнти:
- локшина – 250 г;
- соєвий соус – 2 ст. л.;
- салатний перець – 1 стручок;
- цибулю і моркву – по 1 шт.;
- м’якоть яловичини – 350 г;
- спеції – за смаком.
Приготування:
- М’ясо без жил і плівок порізати соломкою. Відправити в сковороду з невеликою кількістю води. Томити під кришкою 15 – 17 хвилин.
- Надіслати до м’яса подрібнені овочі і трохи олії. Додати спеції. Смажити все разом 6 – 7 хвилин.
- Залити інгредієнти соєвим соусом.
- Змішати вміст сковороди з заздалегідь звареної локшиною.
Подати фунчозу з м’ясом до столу як основне блюдо.
Як можна помітити, сіль в рецептах з фунчозой часто відсутня. Все тому, що локшину прийнято приправляти соєвим соусом, у складі якого обов’язково присутній цей компонент. Але можна вибирати для неї добавки (сіль і спеції) і по своєму смаку.