Готувати гарбуз в мікрохвильовці – цілком легко і просто, для цього достатньо помити гарбуз, нарізати її шматочками, втім, зараз ми розповімо цей рецепт детальніше, ще й хитрощами поділимося. Готові? Тоді готуємо!
Отже, зараз ми розповімо Вам про те, як же приготувати гарбуз в мікрохвильовці, причому солодку.
Час приготування – близько 10 – 15 хв, дане блюдо розраховане на 4 – 6, відносно невеликих порцій.
Як приготувати гарбуз шматочками в мікрохвильовці
Інгредієнти:
- Гарбуз – близько 500 – 600 м ;
- Вода – 80 мл;
- Мед або цукор (не обов’язково) – 1 -2 ст. ложки;
- Родзинки – 1-2 ст. ложки – за бажанням;
- Яблука – 2-3 середніх яблука – за бажанням.
Для приготування гарбуза слід підготувати гарбуз і воду.
Гарбуз нарізати, видалити серцевину, очистити від шкірки, нарізати середніми шматками. Приготувати спеціальну каструлю кришкою, покласти в неї шматочки гарбуза, налити трохи води.
Закрити посуд кришкою і в мікрохвильовій печі на максимальній потужності готувати гарбуз протягом 8-12 хвилин.
Гарбуз буває різною не тільки за кольором, ступеня солодощі, але і щодо жорсткості, а тому через 8 хвилин слід спробувати гарбуз на предмет м’якості, так, якщо вона м’яка – значить гарбуз готова, якщо ж ні, треба її потомити ще деякий час.
Гарячу гарбуз, трохи остудивши, спробувати, якщо вона солодка – можна подавати, якщо ж недостатньо – присмачити її медом, або, якщо на мед у Вас алергія, цукром.
Що ще можна приготувати з гарбуза в мікрохвильовці
Можна додати гарбуз, за бажанням, шматочок, близько 50ти грам, вершкового масла, можна приготувати даний варіант гарбуза з родзинками, можна додати при готуванні яблука і корицю – виходить дуже смачно.
Наша гарбуз готова! Хоча, можливо, в 12 ночі вона перетвориться в карету…
Приємного апетиту!